اخبار اقتصادی روز

ساخت انواع کشتی به درخواست شرکت های ملی

مدیرعامل شرکت صنعتی دریایی ایران از سفارش ساخت انواع کشتی از سازندگان داخلی سازمان های مرتبط خبر داد.

آقای منوچهر علیپور در نشست کارشناسی با تحریریه خبرگزاری صنعت گفت: در حال حاضر 2 فروند کشتی چند منظوره برای حمل بار عمومی و 2 فروند کشتی با ظرفیت ورود کامیون با بار (رورو) توسط سازمان دریانوردی جمهوری اسلامی ایران در حال ساخت است و امسال 2 خودرو و تا سال 1404 2 خودرو دیگر تحویل می شود.

وی به قرارداد ساخت شناورهای لایروبی با سازمان بنادر و حمل و نقل دریایی کشور اشاره کرد و افزود: در حال حاضر در حال رایزنی برای افزایش این تعداد به 3 فروند شناور هستیم. جلوگیری از توقف ورود کشتی ها در آنجا تضمین می شود. سازمان. همچنین یک کشتی فایبرگلاس (تفریحی) در حال ساخت است، بدنه این کشتی ساخته شده و موتورها و بخشی از تجهیزات آن خریداری شده و در حوزه گردشگری مورد استفاده قرار می گیرد.

به گفته علیپور؛ ما ظرفیت تولید 50 فروند از این شناورها را در سال برای مقاصد گردشگری در دریای مازندران داریم.

وی در خصوص الزام به سفارش شرکت های خارجی برای تامین نیازهای داخلی گفت: با توجه به قانون استفاده حداکثری از ظرفیت ملی و تجربیات موفق داخلی در ساخت نفتکش افرامکس و سایر شناورها، اکنون قراردادهایی با شرکت های داخلی در حال انعقاد است. همچنین با اعلام آمادگی شرکت‌های کشتی‌سازی، هماهنگی داخلی شورای عالی صنایع دریایی و موافقت‌های اولیه برای ساخت کشتی‌های کانتینری و نفتکش برای رفع نیازهای ملی صورت گرفته است.

علیپور با بیان اینکه در حال حاضر 60 درصد مواد اولیه خارجی و 40 درصد تولید داخلی است، بیان کرد: در تلاش هستیم به جز چند ماده که اصلا تولید نمی شود، تولیدات داخلی را در ساخت محصولات نهایی تقویت و استفاده بیشتری کنیم.

آغاز ساخت سومین نفتکش افرامکس؛ امسال

مدیرعامل شرکت صنعتی دریایی ایران طراحی و ساخت نفتکش های افرامکس توسط این شرکت را برشمرد و گفت: این شناور به طول 250 متر و عرض 44 متر می تواند 113 هزار تن نفت معادل 750 هزار بشکه نفت را حمل کند. که تاکنون 2 فروند به شرکت تحویل داده شده است، نفت ونزوئلا تحویل داده شده و 2 فروند کشتی نیز در دست ساخت است.

وی از پیشرفت 20 درصدی افرامکس 3 با پایان کار مهندسی خبر داد و اظهار داشت: 70 درصد طراحی این نفتکش انجام شده و 4000 تن از 17 هزار تن پلاک مورد نیاز برای ساخت آن به شرکت های داخلی سفارش داده شده است. و آماده تحویل هستند. با رفع چالش مالی با کارفرما می توان ساخت این نفتکش را در سال جاری آغاز کرد.

کشتی سازی؛ صنعت اشتغال زایی

علیپور به حاشیه سود 5 تا 8 درصدی در کشتی سازی اشاره کرد و گفت: معتقدم کشتی سازی صنعت مادر است و بخش بزرگی از رشته های مهندسی و حتی رشته های شیمیایی و بیش از 100 رشته مهندسی را در بر می گیرد و به عنوان یک صنعت پیشرانه دارای شغل قوی است. نسل.

وی ادامه داد: در کشتی سازی قانونی وجود دارد که به ازای هر 30 هزار یورو یک شغل مستقیم ثابت و 6 شغل غیرمستقیم ایجاد می شود که این مزیت در این صنعت محسوب می شود اما سرمایه در گردش صنعت دریایی و کشتی سازی چالشی است و امیدواریم. بانک‌ها باید با تغییر رویه‌ها و کمک‌های بیشتر به فعال‌سازی این بخش کمک کنند و با ارائه تسهیلات از جمله سود وام‌های کم نرخ، مالکان را به ثبت سفارش تشویق کنند.

علیپور گفت: تامین مالی از طریق سرمایه‌گذاران خارجی یا سرمایه‌گذاری منجر به ایجاد زیرساخت‌ها، فعال‌سازی بخش خصوصی و برون‌سپاری و افزایش اشتغال 3 هزار نفر در حال حاضر 10 هزار نفر می‌شود.

مدیرعامل شرکت صنعتی دریایی ایران همچنین آغاز طراحی سکوهای پروژه تقویت کننده میدان مشترک پارس جنوبی را مهم دانست و گفت: ساخت این سکوها در پاییز 1403 آغاز می شود.

منوچهر علیپور گفت: پروژه افزایش فشار میدان مشترک پارس جنوبی با قطر با هدف افزایش برداشت گاز و میعانات گازی مورد نیاز کشور با سرمایه گذاری 20 میلیارد دلاری در پایان اسفندماه سال گذشته 29 اسفند) در دو مرحله تکمیل زیرساخت و مرحله دوم طراحی و ساخت سکوهای اصلی نصب تجهیزات و جهت به دریا امضا می شود.

وی شروع ساخت سکوهای تقویت کننده را در پاییز امسال برشمرد و ادامه داد: تکمیل و ساخت این پروژه تقریباً 3 تا 4 سال به طول خواهد انجامید.

علیپور واردات حدود 50 درصد تجهیزات و قطعات مورد نیاز برای ساخت سکوها را برشمرد و ادامه داد: تلاش می کنیم با تولید شرکت های دانش بنیان و تلاش دانشگاه ها این میزان واردات را بومی سازی کنیم و به مرحله ای برسیم که بتوانیم صادرات داشته باشیم. تجهیزات ایرانی امروزه با خروج شرکت های بزرگ خارجی، شرکت های ایرانی به دستاوردهای خوبی در حوزه صنایع دریایی و فراساحل دست یافته اند.

وی با اشاره به نگاه ویژه دولت به صنعت دریایی در برنامه هفتم، گفت: تامین مالی پاشنه آشیل صنایع به ویژه صنایع دریایی است که با حمایت و تامین مالی، شرکت سازنده ناوال اطمینان دارد که تجهیزات را در موعد مقرر تحویل خواهد داد. زمان و به قول کارفرما برای کاهش سرعت عمل کنید.

علیپور در پایان گفت: در حال حاضر فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر کشور از جمله شریف و امیرکبیر در واحدهای فراساحلی، کشتی سازی و تعمیرات صنایع دریایی مشغول به کار هستند و امسال نیز در تلاش هستیم تا نیروی انسانی نخبه را جذب، حفظ و نگهداری کنیم. اتخاذ تدابیر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا