پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

سابقه قابل توجه افزایش قیمت کارخانه و اختلاف در بازار خودرو 1402

اقتصاد در سال گذشته

سابقه قابل توجه افزایش قیمت کارخانه و اختلاف در بازار خودرو 1402

در تحلیل یک کارشناس صنعت خودرو و استاد دانشگاه آمده است: با موافقت شورای حمایت از حقوق مصرف کننده بر افزایش قیمت کارخانه ای خودرو، این سوال پیش می آید که آیا این افزایش قیمت باعث آرامش بازار خودرو می شود؟

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از انتشار خبری مبنی بر حمایت سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان از افزایش قیمت کارخانه ای خودروهای تولید داخل، بازار خودرو دوباره شعله ور شد. این اتفاق در شرایطی رخ داد که با توجه به نزدیک شدن به تعطیلات سال نو خورشیدی، بازار خودرو با نوساناتی مواجه بود.

با توجه به این وضعیت اکثر خودروهای تولید شده در کشور با افزایش قیمت در بازار مواجه شده اند. مثلا پژو پارس 20 میلیون تومان شد یا تیبا بدون صندوق 8 میلیون تومان. در این شرایط علاوه بر گرانی، فعالان بازار خودرو با مشکلات بسیار پیچیده تری نیز مواجه هستند. سردرگمی در بازار نیز باعث رکود و عدم پویایی بازار شده است. بنابراین برای بررسی شرایط فعلی بازار خودرو از یک کارشناس صنعت خودرو جویا شدیم.

ماشین

امیرحسین کاکایی، استاد دانشگاه و کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با خبرنگار آفتابی آنا درباره تاثیر افزایش قیمت کارخانه توضیح داد: افزایش قیمت کارخانه از مدت ها قبل باید اجرایی می شد و این سکوت طولانی مدت سازمان حمایت عجیب است. گفتنی است قیمت اکثر خودروهای دو خودروساز بزرگ کشور بر اساس دفترچه بهای تمام شده شهریور ماه سال گذشته است و این یعنی حدود 45 درصد تورم باقی مانده است.

وی ادامه می دهد: با فرض پذیرش افزایش قیمت خودرو در کارخانه، با این اوصاف زیان انباشته ای که در این مدت رخ داده همچنان پابرجاست. این اقدام سازمان حمایت دیرهنگام و نامناسب است. اما واقعیت این است که باید انجام شود. علاوه بر این، منطق حکم می کند که پس از یک سال، افزایش قیمت ها به اندازه تورم خواهد بود.

بعید بود تا قبل از نوروز افزایش قیمتی داشته باشیم

وی گفت: سال گذشته شورای رقابت بین 30 تا 70 درصد قیمت کارخانه ای خودروها را افزایش داد که دولت با آن مخالفت کرد. سال گذشته این سوال به دلیل نزدیک بودن به عید نوروز بسیار سخت بود و تا قبل از اعلام نتیجه نهایی نمی توان در مورد میزان افزایش اظهار نظر کرد. شاید این تاخیر در اعلام افزایش قیمت به دلیل تاخیر در تایید اسناد رسمی باشد، اما بعید بود که افزایش قیمت تا قبل از عید نوروز اجرایی شود.

کاکایی تصریح کرد: این روش بسیار اشتباه است. زیرا تاخیر در به روز رسانی قیمت ها زیان های جبران ناپذیری را به دنبال دارد. در حال حاضر صنعت خودرو مانند سرطانی است که تنها با جراحی می توان آن را نجات داد. این افزایش بی رویه، عدم شفافیت و تنش باعث سردرگمی مصرف کننده و تولید بی برنامه می شود. این بلاتکلیفی علاوه بر ایجاد تشنج در بازار، امکان برنامه ریزی تولید را از خودروساز سلب می کند.

وی گفت: راه نجات صنعت خودرو ایجاد شفافیت و قیمت آزاد است. زیرا بازار همیشه راه حلی منطقی برای تعادل خود پیدا می کند.

گزارشی قابل توجه از صنعت خودرو به بورس

ماشین

به گزارش آنا؛ در گزارش رسمی شرکت ایران خودرو، میزان تولید محصولات سواری این شرکت در 10 ماهه اول، یک میلیون و 402 میلیون و 444 هزار و 471 دستگاه اعلام شد. این در حالی است که ایران خودرو در 10 ماهه اول سال 1390 474 هزار و 381 دستگاه خودرو تولید کرده که نشان دهنده کاهش 6 درصدی (حدود 30 هزار دستگاه) در سال جاری است.

بیشترین افت تولید خودروهای ایرانی مربوط به گروه پژو با 57 هزار دستگاه (کاهش 20 درصدی) و گروه سمند با بیش از 10 هزار دستگاه (کاهش 18 درصد) است.

ایران خودرو از کاهش 6 درصدی تولید خودروهای سواری خبر داد، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی گفت: از ابتدای سال 1402 تا پایان روز دوم بهمن ماه امسال 6 میلیارد دلار ارز وارد کشور شد. صنعت خودرو بالاترین رکورد ثبت شده در تاریخ کشور است که بی سابقه است.

بازار خودرو 1402

حال باید دید با وجود عرضه ارز کافی، دلیل این کسری تولید و ضرر خودروسازان جبران می شود یا خیر.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *