ای بی اس نیوز/ کهگیلویه و بویراحمد سازمان اقتصادی کوثر چندی پیش اعلام کرد که مصمم است کارخانه های آرد، نشاسته و گلوکز در مراکز یاسوج، کهگیلویه و بویار احمد را به بخش خصوصی بفروشد که واکنش هایی را در پی داشت.
ناصر فخاری، مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر وی گفت: این سازمان مصمم است کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز یاسوج در مرکز کهگیلویه و بویار احمد را به دلیل زیان دهی به بخش خصوصی بفروشد.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید این کارخانه 300 تن در روز و در زمینی به مساحت یک هکتار در ورودی جاده ساروک است، افزود: اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم این کارخانه حدود 80 نفر است. به ترتیب 500 نفر.
فخاری گفت: ظرفیت اسمی کارخانه آرد و نشاسته یاسوج 40 هزار تن در ماه است و این در حالی است که مرحله اول آن تنها با 45 درصد ظرفیت تولید خود فعالیت می کند.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر خاطرنشان کرد: این کارخانه پنج سال است که سوددهی ندارد و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری باید کارخانه ای که چندین سال سودآوری نداشته به بخش خصوصی واگذار شود.
فخاری تصریح کرد: ما وارث ناکارآمدی های دوران قبل هستیم و باید برای این کارخانه تصمیمات انقلابی گرفته شود. با تغییر رویکرد و تغییر مدیر در کارخانه آرد یاسوج نتوانستیم کارخانه را به بهره وری برسانیم.
وی ادامه داد: امروز هنگام بازدید از گلزار شهدای یاسوج، تعدادی از فرزندان جانباز، روحانی و ایثارگر گلایه داشتند که برخی از آنها بر اساس اجاره به این کارخانه وارد می شوند، گاهی ظاهر ما فقط برای خداست و باطن ما است. ناهمسان.”
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر گفت: تلاش کردیم کارخانه را پربار کنیم، برای این منظور رویکردها و مسیرها را تغییر دادیم اما متاسفانه اتفاق خاصی نیفتاد.
فخاری همچنین در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: این مجموعه را می فروشیم اما نه به قیمت پایین، احیاء و رونق این کارخانه تنها در واگذاری آن امکان پذیر است. بخش خصوصی”. .
وی افزود: انقلاب اقتصادی با خصوصی سازی محقق می شود و مشکلات این کارخانه باعث آسیب به بیت المال شده است که تعیین تکلیف می طلبد.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه اگر این کارخانه توسط بخش خصوصی اداره شود باعث رونق استان می شود، خاطرنشان کرد: این کارخانه چهار فاز دارد که تنها یک فاز فعال است و با خصوصی سازی سه فاز دیگر. فازها نیز راه اندازی خواهد شد. اگر بتوانیم سرمایه خود را از این کارخانه آزاد کنیم، می توانیم بخش بزرگی از مشکل مسکن جامعه روحانیون استان کهگیلویه و بویراحمد را حل کنیم.
فخاری تاکید کرد: مالکیت این کارخانه متعلق به این سازمان است و طبق قانون در تعیین قیمت و فروش آن به بخش خصوصی مختارند. فعال شدن این کارخانه 100 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و صرف چنین اعتباری با توجه به سوددهی این صنعت غیرمنطقی است.
وی گفت: سهامدار این مجموعه 275 میلیارد تومان قیمت فروش را پیشنهاد داده است.
به جای واگذاری بهتر است مدیریت را اصلاح کنیم
آیت الله سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در استان های کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج وی در دیدار مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر گفت: به جای سپردن این صنعت بزرگ به بخش خصوصی، بهتر است مدیریت اصلاح شود.
وی با اشاره به تصمیم سازمان اقتصادی کوثر مبنی بر فروش کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز این شهرستان به بخش خصوصی افزود: خاطره خوبی از خصوصی سازی و ملی شدن بنگاه های اقتصادی استان نداریم، زیرا پایتخت کشور به بهانه خصوصی سازی ویران و غارت شد. ” است.
حسینی ضمن انتقاد از قیمت گذاری مجتمع صنعتی آرد، نشاسته و گلوکز یاسوج توسط سازمان اقتصادی کوثر، ادامه داد: قیمت پیشنهادی این سازمان غیر منطقی و نگران کننده است که به همین دلیل دستور دادیم دستگاه قضایی وارد این موضوع شود.
مزایده فروش کارخانه آرد و نشاسته لغو شد
سید احسان عسکری معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد وی در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، اظهار کرد: کارخانه آرد، نشاسته، گلوکز و دکستروز یاسوج با بنیاد شهید و امور ایثارگران مرتبط است.
وی افزود: در اولین سفر رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد مصوب شد که 60 میلیارد تومان اعتبار برای احیاء و فعال سازی سه فاز این کارخانه شامل نشاسته، گلوکز و دکستروز اختصاص داده شود. فاز این واحد صنعتی هم اکنون فعال است اما تاکنون این مصوبه اجرایی نشده و گزارش این موضوع به نهاد ریاست جمهوری داده شده است.
عسگری در خصوص فروش کارخانه آرد، نشاسته، گلوکز و دکستروز یاسوج که به عنوان مادر صنعت در استان کهگیلویه و بویراحمد شناخته می شود، گفت: استانداری با هماهنگی دادگستری استان با تهران مکاتبه کرده و لغو شده است. حراج. فروش کارخانه آرد و نشاسته یاسوج. از فروش آن جلوگیری شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویار احمد گفت: در صورت فروش این کارخانه آن را تعطیل می کنیم.
عسگری ادامه داد: پیگیر اجرای مصوبه اولین سفر رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد در خصوص کارخانه آرد، نشاسته، گلوکز و دکستروز یاسوج هستیم.
وی گفت: قیمت 275 میلیارد تومانی اعلام شده از سوی مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر برای فروش کارخانه آرد، نشاسته، گلوکز و دکستروز قیمت واقعی نیست زیرا برای قیمت گذاری نیاز به کار کارشناسی است، اما قیمت تمام شده است. 1000 میلیارد تومان.
لازم به ذکر است در اوایل دهه 70 سازمان اقتصادی کوثر با هدف تامین آرد و کمک به رونق بخشهای صنعتی و کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد کارخانه های آرد، نشاسته و گلوکز و دکستروز را در یاسوج تاسیس کرد. .
کارخانه آرد، نشاسته و گلوکز روغن یاسوج در مسیر درستی قرار داشت و چرخه تولید روز به روز در حال بهبود بود تا نماد صنعت این استان علاوه بر تامین آرد مورد نیاز کهگیلویه بر صفحه زیبای این کشور بدرخشد. استان های بویراحمد، آرد سایر استان ها و کار به حدی پیش می رفت که محصولات تولیدی این واحد صنعتی به کشورهای دیگر صادر می شد. کارها خوب پیش می رفت تا اینکه رکود در سال 84 گلوی آن گیاه را گرفت و قطار. آن کارخانه از ریل خارج شد. مشکلات آن روز به روز بیشتر می شد و به حدی بود که شاهد تعطیلی تمامی خطوط تولید آن بودیم.
کارخانه آرد، نشاسته، گلوکز و دکستروز یاسوج در گذشته 130 هزار تن محصول در کشور تولید می کرد. اشتغالزایی این کارخانه بزرگ 350 نفر بود که اکنون به حدود 40 نفر می رسد.
انتهای پیام