این استاد دانشگاه در گفتگو با آنا موضوع را مطرح کرد.

این تحلیلگر مالی با تاکید بر اینکه وظیفه بازار سرمایه برای حضور و ورود استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان، فراهم کردن زیرساخت های اساسی برای سرمایه گذاری بهینه است، گفت: متاسفانه تاکنون در سراسر بازار سرمایه و در بسیاری از موارد صنایع و مشاغل، این زیرساخت هنوز فراهم نشده است.”
گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا; به گفته کارشناسان و فعالان بازار سرمایه، اگر استارت آپ ها وارد بورس شوند، می توانند تحولات مالی بزرگی را برای این بازار رقم بزنند. در واقع حضور استارت آپ ها در بورس فرصتی استثنایی برای ایجاد شغل و تولید ثروت است. موضوعی که کمتر از این فرصت مغفول مانده و کمتر از آن استفاده شده است.
هلن عصمت پناه، استاد دانشگاه و تحلیلگر مالی در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار آنا گفت: قطعا هدف از حضور و ورود استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان به بازار سرمایه، منفعت متقابل است، اما وظیفه است. بازار سرمایه نیز تامین زیرساخت های اساسی است. این امر در راستای سرمایهگذاری بهینه است که متاسفانه تاکنون در کل بازار سرمایه و در مورد بسیاری از صنایع و شرکتها و بسیاری از قوانین، این زیرساختها اجرا نشده است.
عصمت پناه ادامه می دهد: با توجه به اینکه درصد بالایی از کسب و کارهای دانش بنیان در امر تولید فعال هستند و شرایط اقتصادی کشور این نوع کسب و کارها را که سخت ترین نوع کسب و کار را تشکیل می دهند در بازار کار قرار داده است. سیستم های حسابداری و مدیریت ، در شرایط سخت بنابراین نیاز به بهبود زیرساخت ها و مولفه های اقتصادی موثر بر این شرکت ها بیش از پیش دیده می شود و وظیفه تامین مالی پروژه های دانش بنیان در بحث تولید و صنعت در بازار سرمایه نیز باید منجر به افزایش بهره وری و همچنین افزایش بهره وری شود. ایجاد اشتغال در کشور متأسفانه در زیرساخت های اکثر شرکت ها از نظر بهره وری به خصوص در شرایط تورمی کشور مشکلات زیادی وجود دارد و تا زمانی که ابتدا این زیرساخت ها بهبود نیافته و راه حلی برای آن پیدا نشود، ممکن است منفعت هر دو طرف با مشکل مواجه شود. چالش
ورود شرکت های دانش بنیان با هدف افزایش رونق بازار سرمایه و تقویت اقتصاد مولد
این استاد دانشگاه گفت: اگرچه ورود این شرکت ها با هدف افزایش رونق بازار سرمایه و تقویت اقتصاد مولد و ایجاد اشتغال تعریف شده است، اما باید بدانیم که بازار سرمایه ایران همچنان دارای شرکت های بزرگ و موفقی است. مواجه شدن با چالشهای ناشی از تصمیمها و مداخلات ضعیف و تا زمانی که عدم حمایت سیاستگذاران از بازار سرمایه پابرجا باشد، در کنار هم میسوزد و خشک میشود.
این تحلیلگر مالی با تاکید بر اینکه حساسیت این شرکت ها و لزوم حمایت از آنها بسیار مهم است، گفت: شرکت های دانش بنیان با ایجاد فرصت های کارآفرینی و توسعه صنایع جدید برای جوانان و افراد مستعد ایجاد شغل می کنند. این شرکت ها با توسعه فناوری و نوسازی صنایع مختلف به افزایش اشتغال و کاهش بیکاری کمک می کنند. کسبوکارهای دانشبنیان اغلب با تأکید بر پایداری و استفاده بهینه از منابع، تأثیر مثبتی بر محیطزیست دارند. بنابراین اگر بخواهند با هدف کسب سود وارد بازار شوند باید به آنها کمک کرد تا آنها را رنگ آمیزی و تقویت کنند.
آیا بورسیه می تواند در تامین مالی کمک کند؟!
وی تصریح کرد: هدف کلی این شرکت ها رونق اقتصاد و فناوری روز است، اما در کل نیازمند تضمین مالی است و بسته به شرایط اقتصادی کشور باید ارزیابی شود که آیا دولت توان حمایت دارد یا خیر. برنامه حمایتی جامع در این زمینه برای این شرکت ها یا خیر! و آیا بورس می تواند به این تامین مالی کمک کند؟!
عصمت پناه گفت: اگر هدف ورود به فضای واقعی اقتصادی این شرکت ها با سهامی عام شدن است، ابتدا باید بررسی کنیم که آیا وضعیت اقتصادی کشورمان سالم است یا خیر؟! و در مورد بقیه شرکتهای فعال در بازار سرمایه، آیا تاکنون از فضای واقعی اقتصادی بهرهمند شدهاند یا برعکس، بورس ایران آینه چشمانداز کلی اقتصاد ایران است.
وی گفت: همچنین انتظار می رود ورود این شرکت ها به بورس شفافیت در عملکرد و وضعیت شرکت ها را به همراه داشته باشد که متاسفانه در حال حاضر بزرگترین چالش بورس ایران است.
چالش شرکت های فعال در بورس ایران
به گفته این تحلیلگر مالی؛ شرکت های فعال در بورس ایران با مشکلاتی در زمینه حجم فروش مواجه بوده اند که صورت های مالی به خوبی نشان می دهد. اگر شرکت های دانش بنیان بخواهند با هدف ایده و نوآوری شکل جدیدی به بازار بدهند، شرایط تامین مالی و مدیریتی آنها دشوارتر می شود و نیاز به حمایت جدی دارند تا بتوانند برای بورس ایران سودآوری کنند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: یکی از مهم ترین نیازهای بورس ایران ورود شرکت ها به بازار سرمایه است تا به تقویت بازار کمک کند.