زور وزارت ورزش یا فشار تعلیق؛ کدام یک تکلیف داورزنی در والیبال را مشخص می کند؟

فدراسیون والیبال بار دیگر با چالش بزرگی روبرو شده است و معلوم نیست این وضعیت تا کی برای این فدراسیون ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، بار دیگر فدراسیون والیبال و داوری محمدرضا را به چالش می کشد. کما اینکه قرار نبود بحث ممنوعیت حضورش در این فدراسیون به نتیجه قطعی برسد. علیرغم اینکه نهادهای نظارتی مدعی لجاجت برای مدیریت حضور افراد خاص، تکراری، بازنشستگان و… هستند. در مناصب دولتی، اما در مورد محمدرضا داورزنی قضیه متفاوت بود. هر بار فشار ارگان های تصمیم گیری برای شفاف سازی انتساب های وزارت ورزش بیشتر می شود اما با بند و تبصره موجود و لابی های لازم داور توانست به ریاست خود در این فدراسیون ادامه دهد.
این داور سال ها کارمند وزارت ورزش و جوانان بوده است. وی تاکنون حدود 42 سال سابقه خدمت داشته است. طبق قوانین اداری و کار، اگر فردی 30 سال سابقه خدمت داشته باشد، اما به 60 سال تمام نرسیده باشد، مرجع ذیصلاح میتواند در مورد او دو تصمیم بگیرد: حفظ یا بازنشستگی. ضمناً در مشاغل تخصصی با مدرک فوق لیسانس و بالاتر ۳۵ سال سابقه خدمت و ۶۵ سال سن ملاک است. حضور یک داور در دستگاه دولتی به 40 سال قبل برمی گردد و او علاوه بر مدرک دکتری از امتیاز ایثارگری نیز استفاده می کرد و اکنون تنها مشکل سن او است که 63 سال سن دارد. بنابراین از آنجایی که قوانین اداری و قانون کار همه این بندها و تبصره ها را در نظر گرفته است، این مدیر پیشکسوت ورزشی می تواند دو سال دیگر یعنی تا سن 65 سالگی در ورزش بماند اما اکنون این سوال مطرح می شود که چرا دیگر نمی تواند در ورزش باشد. فدراسیون
* از سقف ماموریت پنج ساله عبور کنید
با استناد به همین قوانین، رؤسای فدراسیونهای ورزشی در صورت استخدام در این وزارتخانه باید در صورت احراز ریاست، در فدراسیون مربوطه تعیین شوند. که مجوز این ماموریت فقط به مدت پنج سال به کارکنان داده می شود. داوری، اما او موفق شد دو مأموریت پنج ساله، در مجموع ده سال، در هر دور به دست آورد. آخرین گواهینامه پنج ساله او در سال 2018 با ریاست فدراسیون والیبال صادر شد. در آن زمان مسعود سلطانی فر که از دوستان نزدیک داور بود این مجوز را از دولت برای او گرفته بود!
تا پیش از این رئیس داوری فدراسیون والیبال آزاد بود اما در پایان چهار سال ریاستش باید از این فدراسیون برود. دو روز دیگر 7 آبان آخرین روز قانونی ریاست وی بر والیبال ایران است.
بر اساس قوانین اداری و کار کشور، داور پس از خداحافظی از این فدراسیون باید به محل خدمت خود یعنی وزارت ورزش بازگردد و تا زمان بازنشستگی رسمی به مدت دو سال در این سازمان فعالیت کند. سن 65
بر اساس آیین نامه انتخاباتی، وزارت ورزش همیشه قبل از پایان دوره ریاست فدراسیون ها فرد جدیدی را در راس فدراسیون معرفی می کند تا ظرف مدت شش ماه انتخابات برای معرفی رئیس جدید برگزار شود.
*روزی رئیس کنفدراسیون والیبال آسیا
در سمت فدراسیون والیبال، ماجرا کمی متفاوت است. اول اینکه محمدرضا داورزنی نمی خواهد صندلی خود را ترک کند. در واقع او برای ریاست کنفدراسیون والیبال آسیا کاندید شده است. وی که معتقد است شانس زیادی برای تصاحب ریاست این کنفدراسیون دارد از وزیر ورزش خواست تا شرایط را برای مدیریت امور فدراسیون به عنوان سرپرست فراهم کند تا در این مدت به تلاش خود ادامه دهد. برای شرکت در انتخابات ریاست کنفدراسیون والیبال آسیا و امید به تحقق اهداف خود. انتخابات AVC در سپتامبر سال آینده برگزار خواهد شد.
داوری بر خلاف ریاست، مشکلی در درون فدراسیون ایجاد نمی کند و می تواند برای مدت کوتاهی جزو فدراسیون والیبال باشد. در همین راستا کیومرث هاشمی، وزیر ورزش، سرپرستی وی در فدراسیون والیبال را می پذیرفت. زیرا او اعلام کرد که برنده شدن در ریاست AVC یک امتیاز بزرگ است و نباید به راحتی آن را از دست داد.
با وجود تمام توافقات صورت گرفته بین وزیر ورزش و رئیس فدراسیون والیبال، شنیده ها چند روزی است که اصطکاک زیادی بین دو طرف وجود دارد. از قضا فدراسیون والیبال نامه مجمع فوق العاده را بدون هماهنگی با وزارتخانه ها به هیئت های استانی برای انتخاب سرپرست ارسال کرد و این موضوع باعث ناراحتی کیومرث هاشمی شد. فدراسیون والیبال 8 آبان ماه از برگزاری این مجمع خبر داد.
این در حالی است که بر اساس تبصره 1 ماده 13 اساسنامه فدراسیون های ورزش های آماتوری، رئیس مجمع می تواند رئیس فدراسیون را تعیین کند. رئیس مجمع وزیر ورزش یا یکی از معاونان وی است. اما نکته مهم اینجاست که فدراسیون والیبال همین وضعیت را به فدراسیون جهانی والیبال (FIVB) داده و تغییراتی در آن ایجاد شده است.
فدراسیون جهانی فوتبال (FIVB) در این باره نظر متفاوتی دارد و تاکید کرد که رئیس فدراسیون باید در مجمع فوق العاده متشکل از اعضای هیئت های استانی تعیین شود. این همان دعوتنامه ای است که فدراسیون والیبال به صورت خودسرانه برای هیئت ها ارسال کرد تا در روز 29 در تهران حضور داشته باشند. نکته دیگر اینکه گفته می شود سال گذشته که این وضعیت توسط FIVB تغییر کرد، این موضوع مخالفت وزارت خانه را برانگیخت. ورزش ها؛ این نقطه اختلاف بین وزارت ورزش، فدراسیون والیبال و فدراسیون جهانی والیبال است.
* تعلیق مشکوک والیبال ایران
درست مثل اتفاقی که برای فدراسیون ژیمناستیک افتاد، فدراسیون جهانی این رشته هم هیچ رئیسی را به دلیل دخالت دولت در مجامع این فدراسیون به رسمیت نمی شناسد. پس از پایان دوره حضور دریاست زهرا اینچه درگاهی در فدراسیون ژیمناستیک، طبق اساسنامه مصوب جهانی، مجمع فوق العاده باید ناظر را معرفی کند، اما وزیر ورزش در آن زمان این کار را انجام داد. سرانجام انتخاب رئیس این فدراسیون در حالی صورت گرفت که از سوی مجامع بین المللی به رسمیت شناخته نشده است. حتی این مجمع نیز با شکایت برخی از اهالی این منطقه در خصوص تخلفات دیوان عدالت اداری لغو شد.
حالا در مورد فدراسیون والیبال باید منتظر ماند و دید که اوضاع چگونه پیش خواهد رفت. تنها اظهار نظر در این خصوص را محمد پولادگر نایب قهرمان وزارت ورزش عنوان کرد. وی با اعلام عدم هماهنگی این اقدام فدراسیون والیبال، برگزاری مجمع در 8 آبان ماه منتفی شد!
در این شرایط برای اینکه این مسیر طبق اساسنامه وزارت ورزش پیش برود، وزارت ورزش باید ناظر تعیین کند اما اگر به اساسنامه فدراسیون جهانی استناد شود مجمع تصمیم گیرنده است. از سوی دیگر باید بررسی شود که آیا این وضعیت مورد تایید هیات وزیران، مجلس و وزارت ورزش است یا خیر. همه این موارد بحث برانگیز است و مسلم است که در آینده آرامش والیبال دستخوش تغییراتی خواهد شد.
ضمن اینکه حالا که این بحث مطرح شده، اگر اساسنامه فدراسیون جهانی رعایت نشود، والیبال ایران تعلیق می شود. در تبصره 3 ماده 14 اساسنامه فدراسیون های ورزشی، مجمع نباید مغایر با قوانین و مقررات کشور باشد. بنابراین باید دید بحث عضویت در فدراسیون جهانی تا چه حد با قوانین ملی مغایرت دارد.
فارغ از اینکه محمدرضا داورزنی و تیمش تلاش کرده اند از هیچ تلاشی برای ماندن در فدراسیون والیبال دریغ نکنند، به احتمال زیاد وزارت ورزش موضع خود را پایین آورده و در زمانی که بحث تعلیق مطرح می شود، با برگزاری جلسه ای موافقت کند. انجمنی که قطعا داوری را انتخاب می کند.
* سگ سربی 63 ساله
نکته دیگر در خصوص بحث انتخابات جدید فدراسیون والیبال وجود نام محمدرضا داورزنی در لیست نامزدها است. ثبت نام از نامزدهای این انتخابات در شهریور ماه انجام شد و داور نیز از آمادگی خود برای این دوره خبر داد. سوال این است: آیا داورانی همچنان امیدوار است که از ارتباطات خود برای تمدید مجدد دوره پنج ساله خود استفاده کند؟ با اینکه دیگر شرایطش را ندارد و سازمان بازرسی کل کشور روی این موضوع تمرکز کرده است. از طرفی اگر یک بار دیگر ماموریت او از وزارت ورزش به فدراسیون والیبال کشیده شود به تاریخ بازنشستگی می رسد و تا سن 65 سالگی از نظر قانونی نمی تواند مسئولیت چهار سال ماموریت. فقط برای دو سال. . او با این وجود در شرایطی آخرین تلاش خود را برای حفظ حضور در والیبال ایران انجام می دهد که به گفته اهالی این رشته شانس زیادی برای تصاحب ریاست کنفدراسیون والیبال آسیا ندارد. باید دید وزیر ورزش و جوانان که همواره سابقه طولانی مدیریتی در حوزه ورزش دارد، چه پروژه ای در این زمینه در سر دارد. انتظار می رود کمیته ملی المپیک به عنوان یکی دیگر از متولیان ورزش کشور که نقش مهمی در روابط بین الملل و تصمیم گیری ها ایفا می کند در این راستا گام بردارد تا از تبعات منفی این رشته پرطرفدار و مدال آور در عرصه جهانی جلوگیری شود. .