فعال اقتصادی در گفتگو با آنا:

یکی از اعضای شورای نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با توصیه به زنان و دخترانی که می خواهند وارد بازار کار شوند، گفت: زنان باید رویاهای خود را تصور کرده، برنامه ریزی کنند و به سمت تحقق آن حرکت کنند. مسیر پیش رو باید توسط خود زنان روشن شود و نباید منتظر کسی باشند که برای شغلشان برنامه ریزی کند.
گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا; حتی اگر تعداد زنان و حضور آنها در مشاغلی که قبلاً مشاغل مردانه نامیده می شد در سال های اخیر افزایش یافته باشد. این در حالی است که سهم زنان در اشتغال زایی در کشور همچنان پایین است و زنان برای مشارکت در مشاغل و فرصت های شغلی برابر که ریشه و راه حل دارد با مشکل مواجه هستند.
یکی از مقوله هایی که زنان جامعه از جمله زنان ایران را آزار می دهد، عدم اعتماد به نفس در مسئولیت اجتماعی و بیرون از خانه است. زیرا در ادوار گذشته، از نهاد خانواده تا اجتماع، زنان و دختران آموختهاند که برای کارهای بیرون از خانه کوتاهی نمیکنند.
تفکیک مشاغل بر اساس جنسیت نیز برای حفظ برتری مردان بر زنان استفاده می شود. زیرا دستمزدهای کمتری را به زنان در بازار کار اعطا می کند. دستمزدهای پایین زنان را به مردان وابسته می کند و ازدواج را تشویق می کند. در این صورت مردان حقوق بیشتری دریافت می کنند و از تقسیم کار در خانه بهره مند می شوند. این تقسیم کار خانگی به نوبه خود موقعیت زنان را در بازار کار تضعیف می کند.
فرشته امینی، عضو شورای نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفت و گو با خبرنگار آنا اظهار کرد: یکی از بزرگترین مشکلاتی که زنان فعال اقتصادی را نگران می کند این است که متاسفانه هنوز مرجعی وجود ندارد که مشخص کند آیا موضوع فعالیت اقتصادی یا سهم زنان در توسعه اقتصادی پایدار پیشنهاد میشود مدیر با اعلام آمار و ارقام صحیح با توجه به شاخصهای صحیح موافقت کند. معاونت زنان و خانواده وجود دارد. اما بخش اقتصادی بسیار ضعیف است و بیشتر برنامه های حمایتی با هدف توسعه کارآفرینی یا حل مشکلات زنان است.
رئیس شورای راهبردی کانون کارآفرینی زنان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: اگر مشاغل و مناصب دولتی در ایران کنار گذاشته شود و از بخش خصوصی اقتصاد صحبت کنیم، باید گفت فضای کسب و کار در ایران هیچ مرد و زن در مشاغل خاصی وجود ندارد و اینکه وقتی یک زن تصمیم می گیرد فعالیت اقتصادی خود را انجام دهد، در دنیای تجارت تبعیض جنسیتی وجود ندارد.
ایجاد محدودیت های ذهنی در برخی از زنان مانع اشتغال موثر می شود
امینی بیان کرد: گاهی اوقات نوع تربیتی که زنان از دوران کودکی دیده اند به محدودیت های روحی منجر می شود و یکی از تلاش های زنان باید این باشد که این باور را به دست آورند که هیچ تفاوتی با مردان ندارند. در فضای رشد بخش خصوصی، تشکیل جلسات و فرصت های شغلی چندان زنانه و مردانه نیست.
قوانین در برخی کشورها فعالیت اقتصادی زنان را محدود می کند
عضو هیأت اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه نقش عوامل اجتماعی و فرهنگی در محیط کار و فعالیت اقتصادی بسیار مؤثر است و در کشورهای مختلف بر نوع محدودیت هایی که برای زنان ایجاد می کند تأثیر مستقیم دارد. علاوه بر این، قوانین کشوری نیز ممکن است محدودکننده باشد، مثلاً نگاه کردن به شاخصها و پارامترها نشان میدهد که در ایران وضعیت مطلوبی نداریم، مثلاً قدرت جابهجایی و جابجایی زن از یک نقطه جغرافیایی به مکان دیگر وجود دارد. بدون هماهنگی با یک یا چند مرد یا نه
در برخی موارد خانواده ها عامل محدود کننده زنان در عرصه فعالیت های اجتماعی و اقتصادی هستند
عضوکمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی اصفهان افزود: موضوع مجوز خروج شوهر یا پدر برای زنان یکی از مواردی است که می تواند برای زنان در کسب و کار و فعالیت اقتصادی محدود شود و متاسفانه در برخی موارد خانواده عامل محدود کننده زنان در عرصه فعالیت های اجتماعی و اقتصادی است و به همین دلیل است که برخی از کشورهای خاورمیانه از نظر مشارکت زنان در اقتصاد در رتبه پایینی قرار دارند.
امینی بیان کرد: قواعد و قوانین حقوقی در ایران به گونهای است که بر اساس برخی شاخصها رتبه ایران از نظر اشتغال زنان کاهش مییابد، به همین دلیل باید نهادهای اجتماعی فعال باشند و خواستار تغییر قوانین بهمنظور تسهیل حوزه وسیع فعالیت باشند. از زنان و ارائه.
وی گفت: البته مسائل فرهنگی در ایران به تدریج در حال تغییر است و زنان بیش از نیمی از فرصت های شغلی را در سطوح مهارتی و تخصصی به خود اختصاص می دهند و به مرور زمان ممکن است پست های مدیریتی را نیز به خود اختصاص دهند. نیاز زنان به نشان دادن جایگاه خود در اقتصاد
افزایش نرخ بیکاری زنان به دلیل کاهش مشارکت به دلیل محدودیت های شغلی
امینی گفت: ایجاد محدودیت در اشتغال و کاهش مشارکت زنان در فعالیت های اقتصادی باعث افزایش نرخ بیکاری آنان می شود. اما مشخص نیست که نرخ بیکاری زنان تا چه حد تحت تأثیر انتخاب های آنها یا محدودیت های شغلی است. البته ممکن است تقاضای جدی برای ورود زنان به بازار کار وجود نداشته باشد و به همین دلیل نرخ بیکاری در برخی از فعالیت های اقتصادی که زنان ظرفیت و توانایی حضور در آن را دارند ضعیف است.
رئیس کمیسیون توسعه پایدار اتاق بازرگانی ایران با اشاره به افزایش سطح تحصیلات زنان گفت: زنان تخصص لازم برای کسب فرصت های شغلی حرفه ای را دارند و در بسیاری از موارد در بسیاری از موارد هنگام انتخاب شغل، زنان در انتخاب شغل قرار می گیرند. اولین. حتی مانند گذشته گفته نمی شود که این دسته از مشاغل سخت است و زنان نمی توانند به آن دسترسی داشته باشند.
امینی تصریح کرد: البته مشاغل فنی و کارگری بخش مهمی از مشاغل موجود در جامعه را تشکیل می دهد و همین موضوع باعث افزایش نرخ اشتغال مردان شده است.
یکی از اعضای شورای نمایندگان اتاق بازرگانی خاطرنشان کرد: علاقه زنان به کار و کار در محیط کار، افزایش تحصیلات و افزایش انگیزه آنها در این قشر از جامعه، میزان موفقیت زنان را در مشاغل خاص افزایش داده است.
امینی همچنین درباره تجربه حرفه ای خود و مهم ترین دغدغه های زنان گفت: من از آن دست فعالانی هستم که معتقدم محدودیت های جنسیتی در برخی مشاغل کاهش یافته است و به لطف روحیه مبارزاتی که دارم مشکلات زیادی در کار نمی بینم. به عنوان یک مانع؛ اما به عنوان زنی که از نظر اقتصادی فعال بوده و دارای مسئولیت های سازمانی و اجتماعی بوده و همسر و مادر و فرزند بوده است، باید بگویم تعارض نقشی وجود دارد. در محیط خانواده نمی توان حجم کار را فراموش کرد و در محیط کار نقش های خانوادگی را نمی توان فراموش کرد و به همین دلیل می تواند باعث فرسودگی شغلی شود.
زنان رویای خود را تصور می کنند و برای آن برنامه ریزی می کنند
رئیس هیئت مدیره شتاب دهنده کسب و کار وکتور اتاق بازرگانی اصفهان در خصوص توصیه به زنان و دخترانی که می خواهند وارد بازار کار شوند، گفت: توصیه من این است که رویای خود را تصور کنید، برای آن برنامه ریزی کنید و به سمت آن حرکت کنید. . مسیر پیش رو باید توسط خود زنان روشن شود و نباید منتظر کسی باشند که برای شغلشان برنامه ریزی کند.