اتفاقاً در جاهای مختلف اشاره کردم که امام در شرایطی خانم دباغ را به شوروی فرستاد که تعداد زنان فرهیخته، تحصیلکرده یا توانمندی که فعالیت اجتماعی دارند کم بود. اکنون ما زنان بسیار تحصیل کرده، متخصص و ماهر داریم. چرا از اینها استفاده نمی شود؟ این بررسی برای همه دروس، چه در بخش مدیریت و چه در بخش های تخصصی، جدی است. البته زنان ما در بخش های علمی و کارآفرینی خوب کار می کنند.
آنها آنطور که باید در زمین ظاهر نمی شوند. باید خود را بیشتر نشان دهند و بیشتر از این مدیریت ها بپذیرند. در دانشگاه الزهرا من خودم پیشنهاد رهبری را به بانوان دادم و قبول نکردند. چون گاهی مجبور بودند تا دیر وقت بنشینند. البته شاید حق با آنها بود و کار تمام وقت به خانواده آنها آسیب می رساند. طبیعتاً باید مشاغل را به گونه ای تعریف کنیم که زنان بتوانند از توانایی های خود استفاده کنند و به خانواده خود بپیوندند. ما قصد داریم یک «نظام شغلی» برای زنان در نظر بگیریم.
مدیران ارشد چطور؟
به نظر می رسد فعالان سیاسی زن از این ادعا به تنگ آمده اند.
این خواسته همه زنان است. علت تحقق نیافتن آن بیشتر به مسائل فرهنگی برمی گردد. یعنی فرهنگ جامعه ما در همه طیف ها و جناح ها متأسفانه آمادگی این را ندارد و این فرهنگ باید اصلاح شود. از یک طرف شاید زنان کمتر مطالبه گر باشند…
به گزارش رکنا به نقل از جماران، از هیئت دو نفره امام برای رساندن پیام خود به گورباچف یک زن بود. اما در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تنها یک وزیر زن داشتیم. چرا تا 44 سال بعد از پیروزی انقلاب رویه امام در اعتماد به زنان رعایت نشد؟
https://www.rokna.net/fa/tiny/news-866771>منبع:
این درخواست ها به چه نتایجی منجر شده است؟
این پیشنهاد برای چه موقعیت هایی ارائه شده است؟
برای وزارتخانههای مختلف، برخی از معاونتها و ادارات وزارتخانهها را معاف کردهایم و دوباره آنها را رفع خواهیم کرد. آقای رئیس جمهور خود شخصیت هایی را در شوراهای عالی منصوب کرده اند که شایسته تقدیر هستند. این اولین بار است که رئیس جمهور بر لزوم حضور زنان در شوراهای عالی تاکید می کند و زنان متخصص را منصوب می کند. امیدواریم گسترش پیدا کند.
در وصیت نامه امام می بینید که به طور خاص سعی می کنند مطالبی را که برخی به اسلام نسبت می دهند صحیح نیست و نگاه اسلام به زن بسیار فراتر از آن چیزی است که به اسلام نسبت می دهند و در واقع یک نگاه بسته است. و زنان را مانند یک توطئه تحجر می کنند.
ما درخواست دادیم، افراد را معرفی کردیم و آقای رئیس جمهور هم گفتند که زن و مرد برای ما مهم نیست. بررسی می کنیم و اگر ظرفیت و مهارت داشته باشد منصوبش می کنیم.
آره.
متأسفانه این ایرادی است که در همه دولت ها وجود داشته است و ما فقط یک مأموریت به عنوان وزیر زن داشته ایم. به نظر من این سوال باید تجدید نظر شود. رهبر معظم انقلاب در دیداری که اخیراً شرکت کردیم و در دیداری که با زنان داشتند دو بار تأکید کردند که این موضوع نیاز به تفکر دارد و زنان باید در تصمیمگیریها مشارکت داشته باشند. طبیعتاً اگر این امر محقق شود و زنان شریک باشند، خانواده در تصمیم گیری ها بیشتر مورد توجه قرار می گیرد، برنامه ریزی ها انعطاف بیشتری پیدا می کند و همه اقشار جامعه دیده می شوند.
خبرگزاری رکنا توسط سردبیران رکنا
به راستی که زندگی امام در میان همه بزرگان جهان بی نظیر است. نگاه بسیار زیبایی که به مسئله زن داشتند، کرامتی که برای زن قائل بودند و اهمیتی که برای حضور زن در جامعه و خانواده قائل بودند را می توان بی بدیل تلقی کرد و هیچکس را پیدا نکردیم. مانند آنها. اما متاسفانه کار نکرد. باید گفت همه مقصرند که نگذاشته اند سر جایش بگذارند یا به نسل جدید نشان نداده اند و آن را اعلام نکرده اند.
آیا در دولت فعلی از رئیس جمهور و شورای دولت درخواست حضور زنان در کابینه را داشته اید؟
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز