زمان امضای توافقنامه تجارت آزاد با اوراسیا اعلام شد
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه از امضای توافقنامه تجارت آزاد اوراسیا در 18 ژانویه خبر داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، از سال 1396 و در پی مشکلات مبادلاتی در کشور، واردات بیش از 2000 قلم کالا تحت عنوان کالاهای غیر ضروری و لوکس ممنوع شد. از جمله مهم ترین این کالاها می توان به خودرو، لوازم خانگی، پوشاک و اسباب بازی اشاره کرد.
از سوی دیگر، وزارت امنیت به دنبال دستیابی به توافقات تعرفه تجاری با کشورهای مختلف است، اما سوال اینجاست که آیا مسئولان وزارت امنیت همیشه اولویت را بر ممنوعیت واردات خواهند گذاشت یا اینکه تعرفه های تجاری مقدمه ای برای کاهش خواهد بود. از واردات محدودیت هایی که از سال 2018 اعمال شده است. این امر تاکنون ادامه داشته است.
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت از امضای توافقنامه تجارت آزاد اوراسیا در 28 ژانویه خبر داد.
وی پاسخ داد که اگر اقلامی مشمول ممنوعیت واردات در این قرارداد و قراردادهای مشابه باشد، قانون چیست؟ وی گفت: در چنین شرایطی اولویت با قرارداد تعرفه ترجیحی است و توافق اولیه قرار می گیرد. بنابراین، تصمیم برای ممنوعیت واردات تحت رژیم تعرفه ترجیحی به سایر کشورها تعمیم داده نمی شود.
انتهای پیام
به گفته وی، اوراسیا متشکل از پنج کشور با 180 میلیون نفر جمعیت است که سالانه 300 میلیارد دلار واردات دارند. البته در مورد تجارت آزاد قوانینی وجود دارد و برخی از کالاهای ممنوعه وارداتی مانند عتیقه جات، گوشت خوک و غیره وجود دارد. اما در مورد ممنوعیت واردات که به دلیل محدودیت ارزی اعمال می شود، اولویت قرارداد با طرف خارجی است.
امید قالیباف در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه ایران و اوراسیا تحت سیستم تعرفه ترجیحی قرار دارند، گفت: ایران بیش از 400 فقره به اوراسیا و بیش از 500 فقره به اوراسیا به ایران تخفیف تعرفه داده است.