سعدالله زارعی در این نشست گفت: “از سال 1981 تا امروز ، ما هیچ گزارش روشنی از وضعیت افغانستان و طالبان نداشتیم و ادبیات طالبان در فضای عمومی وجود داشت با این تفاسیر که اینها تروریست هستند ، آنها علوی هستند ، آنها تکفیری هستند. و … ناگهان ، آنها را به عنوان بخشی از جنبش وهابی و جنبش القاعده در حوزه عمومی معرفی کردند.
وی ادامه داد: طالبان تصمیمات خود را در مورد مسائل مختلف گرفته و وظایف خود را اعلام کرده اند ، به عنوان مثال ، در مورد دانشگاه ، به زنان اجازه ورود به دانشگاه را داده اند ، اما قوانین را تعیین کرده اند.
زارعی افزود: “ما صحنه هایی در تاریخ طالبان داریم که در آن طالبان مرتکب قتل و قتل در طرف دیگر شده اند. اما باید توجه داشت که این خشونت مذهبی نیست بلکه خشونت قومی است و بر این اساس در میان پشتون ها فرهنگ قومی وجود دارد و زنان اجازه بازی در تلویزیون را ندارند. این به این دلیل است که آنها این را نه تنها به عنوان محدودیت و تحقیر ، بلکه به عنوان نوعی دفاع از عزت و شرف زنان نمی دانند. زنان پشتون نیز این باورها را دارند و آنها را به عنوان یک فرهنگ و یک هنجار می شناسند.
وی با اشاره به موضع گیری طالبان در مورد آزادی های اجتماعی گفت: “طالبان دیدگاه مثبتی نسبت به ورزش داشتند ، اما نگرش مثبتی نسبت به ورزش زنان نداشتند ، و من حتی پیشنهاد دادم که آنها ورزشگاه زنان را راه اندازی کنند. آنها در مورد آن فکر کردند. و باشه “
وی گفت: “مردم در کشور می گفتند که طالبان در آنجا جهاد می کند و نسل کشی می کند و غیره. من فکر می کنم یکی از انگیزه های این اخبار گاهی اشتباه بود. این تلاشی برای انتقام انتخاباتی و دادخواهی جنایی بود و متأسفانه برخی از فرزندان حزب الله و سازمان ها با آنها بودند. بدون آزمایش واقعی.
جواد موگوی همچنین در جریان این ملاقات در مورد مشاهدات خود در سفر خود به افغانستان گفت: “ما در شهرهای مختلف و موقعیت های این منطقه وضعیت یکسانی نداریم”. به عنوان مثال ، نیروهای طالبان حضور کمی در هرات دارند. اما آنها بیشتر در کابل حضور دارند. در کابل نفرت زیادی از طالبان وجود دارد و مردم از ابراز آن نمی ترسند. اما در شهر هرات اینطور نیست و در نفرت از طالبان در بین مردم بی ثباتی وجود دارد.
موگوایی گفت: “من اعضای طالبان را به چهار گروه تقسیم می کنم.” اول از همه ، مبارزان ، کسانی که به شهربازی رفتند و می توان گفت که از آنها زندگی اجتماعی نمی دانند. گروه دوم اغلب گروهی است که در ایران کار می کرد. از دسته سوم ، ما اطلاعات زیادی نداریم و آنها جوانان و زیر 27 سال هستند. اینها دانشجویان پاکستان و زاهدان ما هستند. آنها تحصیل کرده هستند و گاهی اوقات دو یا سه زبان را روان صحبت می کنند. گروه چهارم شامل سالمندانی است که 10 یا 15 سال در زندان های آمریکا بوده اند. این چهار گروه بسیار ناهمگن هستند و من نمی دانم که طالبان می خواهند با این ناهمگونی چه کنند.
انتهای پیام /
وی افزود: همانطور که رسانه ها پیشنهاد کردند ؛ طالبان مانند ایران ، عراق و دیگر کشورها ارتش نظامی ندارند. آنها چریک بودند و تا به حال هواپیمایی نداشته اند و حتی فرصت استفاده از آن را نداشته اند.
زارعی خاطرنشان کرد: طالبان بزرگترین نبرد را در این صحنه انجام دادند و 12 میلیون نفر جمعیت پشت سر داشتند. آنچه ما می بینیم این است که طالبان برای خود دولت تشکیل می دهند و آنها احتیاط می کنند و اصول خود را در فرهنگ پشتون رعایت می کنند ، هرچند به اعتقادات پشتون خود احترام نمی گذارند. او حمایت مردم پشتون را از دست می دهد و در عمل نمی تواند خیلی تسلیم شود. بنابراین پیش بینی وضعیت افغانستان در ماه های آینده دشوار خواهد بود.
موگوایی گفت: “جمهوری اسلامی بهترین سیاست را در مورد افغانستان داشت ، یعنی سیاست انتظار ، یعنی اینکه ببینیم چه اتفاقی می افتد.” اما آنها جمهوری اسلامی را محکوم کردند و اتهام ناجوانمردانه ای را علیه جمهوری اسلامی مطرح کردند.
موگوایی با اشاره به موضع گیری طالبان در زمینه موسیقی ، فیلم و تئاتر گفت: «طالبان اهمیت زیادی به عتیقه ها می دهند و رفتار گذشته آنها این را ثابت می کند.
به گزارش ABSNEWS ، جامعه اسلامی دانشجویان در پردیس فارابی دانشگاه تهران با حضور سعدالله زارعی ، کارشناس مسائل منطقه ای و سیاست خارجی و جواد موگوی ، مستندساز ، نشستی را برای بررسی افغانستان ترتیب داد. به
این مستند در مورد پنجشیر نیز می گوید: “من سعی کردم به پنجشیر برسم و تصور من از پنجشیر این بود که اکنون یک جنگ تمام عیار در جریان است و مردم به خاک کشیده شده اند و خون مورد تجاوز قرار می گیرد و افتخار مردم. قرار است آنجا نقض شود و برای من س questionال این بود که جمهوری اسلامی ، که مدعی حمایت از ضعیفان و دفاع از مظلومان است. او سکوت کرد ، اما آنچه بعد از مشاهده عینی و میدانی مشخص شد این بود که فهمیدم بسیاری از این مسائل بزرگنمایی رسانه ها هستند.
وی ادامه داد: “کم و بیش این تصور از طالبان وجود دارد. در حالی که واقعیت دور از آن است.
موگوایی گفت: “به طور کلی ، ما باید خدا را شکر کنیم که سیاستمداران ما در این فضا اسیر نشدند و علیه امنیت ملی تصمیم گیری کردند.”
* جمهوری اسلامی بهترین سیاست را در مورد افغانستان داشت
پیش بینی وضعیت افغانستان در ماه های آینده دشوار خواهد بود
وی افزود: “تشکل های دانشجویی باید از جمله افرادی باشند که فضا را به مدت یک ماه و نیم مختل کردند. از آنها بخواهید به کلمات و جملاتی که گفته اند پاسخ دهند! عهده دار شدن.
وی گفت: “از سوی دیگر ، ما تفسیری ایجاد کردیم که طالبان توسط ایالات متحده یا اسرائیل ساخته شده است و ما فکر می کنیم این یک توطئه است و ما فکر می کنیم اولین ماموریت مخالفت با جمهوری اسلامی است.”
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز