اخبار سیاسی روز

صحنه تحولات فلسطین وارد مرحله جدیدی شده است

کارشناس ارشد مسائل فلسطین با بیان اینکه با توجه به تحولات اخیر در منطقه و صحنه بین المللی، مسئله فلسطین وارد مرحله جدیدی شده است، خاطرنشان کرد: در این زمینه گروه هایی از فلسطینی ها از جمله فتح و حماس آمده اند. به این نتیجه که چاره ای جز اتحاد نیست و همکاری پیش روی آنها نیست.

به گزارش ای بی اس نیوز، سید مهدی شکیبایی با اشاره به اخبار منتشر شده در چارچوب برگزاری دور جدید مذاکرات گروه های فلسطینی، در ادامه بیانیه و مذاکرات الجزایر و چشم انداز این مذاکرات، تصریح کرد: پس از ترامپ. روی کار آمدن در آمریکا به عنوان رئیس جمهور و تصمیمات خاصی در خصوص مسئله فلسطین و اجرای طرح معامله قرن بدون مشورت و در نظر گرفتن از دیدگاه تشکیلات خودگردان فلسطین، صحنه تحولات فلسطین شده است. یک مرحله جدید و از فضای قبلی که بر اساس طرح اسلو بود گذشت.

شکیبایی با بیان اینکه «در این زمینه شاهد تحولاتی در جنبش فتح فلسطین بوده ایم و جریانات این جنبش تاکید کرده اند که نباید به اسرائیل و آمریکا اعتماد کرد»، افزود: در چارچوب این تغییرات آنها به گروه‌های جهادی روی آورده‌اند. فلسطین تکانی خورده و مسئله تحقق وحدت بین گروه‌های فلسطینی با جدیت بیشتری مطرح شده است.

این کارشناس ارشد مسائل فلسطین با بیان اینکه اخیرا تمایل بیشتری برای اتحاد گروه های فلسطینی و تاکید بر جهاد برای مقابله با رژیم صهیونیستی وجود دارد، افزود: از سوی دیگر باید به این نکته نیز توجه داشت که نتانیاهو و جناح راست – افراط گرایان بار دیگر قدرت را در سرزمین های اشغالی به دست گرفته اند و به تشکیلات خودگردان فلسطین نیز اعتماد ندارند.

وی در پایان گفت: سیاست ها و رفتارهای رژیم صهیونیستی و آمریکا گروه های فلسطینی را به این نتیجه رسانده است که باید در برابر ماشین جنگی رژیم صهیونیستی متحد و متحد شوند.

انتهای پیام

وی گفت: پیش از آن آمریکایی ها و اروپایی ها با حمایت از تشکیلات خودگردان از رژیم صهیونیستی در برابر گروه های جهادی و مقاومت حمایت می کردند و در واقع تشکیلات خودگردان فلسطین را حامی امنیت این رژیم می دانستند. آنچه رژیم صهیونیستی می خواست در سرزمین های اشغالی در قبال فلسطینی ها انجام دهد، از ظرفیت سازمان های خودگردان استفاده کرد و این سازمان ها را به جلو برد، اما پس از روی کار آمدن ترامپ اعلام کرد که این طرح را نمی پذیرد. توافقات اسلو و در تصمیمات خود از جمله در تهیه طرح معامله قرن، نظر فلسطینی ها از جمله سازمان های خودگردان را جویا نشد و بدون مشورت با آنها سعی در پیشبرد این طرح داشت. در همین چارچوب ترامپ سفارت آمریکا را از تل آویو به بیت المقدس منتقل کرد و این اقدامات به معنای پایان توافق اسلو بود.

این کارشناس ارشد مسائل فلسطین افزود: در پی این تحولات، جنبش های فلسطینی به یکباره متوجه شدند که در گودالی گیر کرده اند و در تصمیمات اتخاذ شده در مورد فلسطین جایی ندارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا