رژیم صهیونیستی تهدید اصلی منطقه عاری از سلاح های کشتار جمعی خاورمیانه است
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد بر ادامه سیاست ایران برای انهدام کامل و نهایی سلاح های کشتار جمعی، از جمله پیشنهاد رسمی ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته ای در خاورمیانه در سال 1974 تاکید کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که سایر کشورهای عضو کنفرانس نیز چنین سیاست قاطعی را اتخاذ کنند و از پیروی از هرگونه سیاستی که بر ایجاد چنین منطقه ای تأثیر منفی بگذارد، خودداری کنند. بر اساس چنین سیاست منسجمی، همه کشورهای عضو باید به طور مساوی به معاهده منطقه عاری از سلاح های کشتار جمعی بپیوندند و برای این منظور، قبل از نهایی کردن این معاهده، اطمینان از الحاق و اجرای سایر معاهده ها ضروری است. معاهدات همه کشورهای منطقه
سفیر ایران با ابراز نارضایتی عمیق ایران از دو شکست پیاپی کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای در سالهای 2015 و 2022 و همچنین شکست چهارمین کنفرانس بازنگری کنوانسیون سلاحهای شیمیایی در سال 2018 خطاب به سازمان ملل گفت: این شکستها نشان میدهد که روند ایجاد منطقه عاری از سلاحهای کشتار جمعی در خاورمیانه که میتوانست توسط این کنفرانسها حمایت شود، تقویت نشده است.
وی در تبیین دیدگاهها و نظرات جمهوری اسلامی ایران و با اشاره به پایبندی تهران به رژیمهای بینالمللی تسلیحات کشتار جمعی، به ادامه سیاست ایران مبنی بر کشتار کامل و نهایی سلاحهای کشتار جمعی از جمله پیشنهاد رسمی برای ایجاد سلاحهای کشتار جمعی اشاره کرد. منطقه عاری از سلاح در خاورمیانه در سال 1974 برجسته شد.
وی همچنین درباره کشورهای هستهای غربی که اتهامات بیاساسی را علیه ایران وارد میکنند، گفت: این کشورها نباید از فرصتی که به عنوان اعضای ناظر کنفرانس در اختیارشان گذاشته شده سوء استفاده کنند، بلکه باید انتظارات اصلی کشورهای منطقه را برآورده کنند. با توجه به آنها ، که از همان ضمانت های امنیتی بهره مند می شوند منفی، پرداخت می کنند. این کشورها با ایجاد زرادخانه های هسته ای خود و کمک به رژیم اسرائیل در انتشار سلاح های کشتار جمعی، تعهدات قانونی الزام آور خود را نقض می کنند و جرأت نمی کنند از عدم شرکت ایالات متحده و رژیم اسرائیل در کنفرانس انتقاد کنند.
وی تاکید کرد: روند فعلی که تحت نظارت سازمان ملل متحد انجام می شود به هیچ وجه جایگزین روندی که در NPT مطرح شده است، نخواهد بود. زیرا این دو فرآیند مکمل یکدیگر هستند و قابل تعویض نیستند. عدم شرکت رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا در این کنفرانس مهمترین مانع بر سر راه استقرار چنین منطقه ای در خاورمیانه است. در چنین شرایطی، اولین راه برای رفع این موانع، پیوستن اسرائیل به NPT به عنوان یک عضو غیرهستهای و پذیرش بازرسیهای آژانس در مورد تمامی فعالیتهای هستهای خود است و ما از جامعه بینالمللی انتظار داریم که از غیرهستهای خود صرف نظر کند. مواضع هسته ای بر تولید کننده فشار وارد می کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل، امیر سعید ایروانی در سومین نشست کنفرانس خاورمیانه بدون سلاح های کشتار جمعی اظهار کرد: کشورهای خاورمیانه قبل از نهایی شدن معاهده باید تعهدات خود را بر اساس سایر معاهدات اجرا کنند. در منطقه عاری از سلاح های کشتار جمعی. ارائه پروندههای غیرحرفهای و دروغین درباره مسائل هستهای ایران نه تنها به مدعیان این ادعا کمک میکند، بلکه از تهدید اصلی منطقه عاری از سلاحهای کشتار جمعی خاورمیانه، یعنی رژیم صهیونیستی، منحرف میشود.
وی بر ایفای نقش لازم در تدوین این معاهده تاکید کرد و افزود: بنا به دلایل مختلف لازم است ابتدا به سلاح هسته ای توجه شود و پس از تعیین تکلیف در این سمت از معاهده، ابعاد دیگر نیز مورد توجه قرار گیرد. و در این راستا کمیته کارگری کنفرانس می تواند با تمرکز بر مسائل فنی بحث های لازم را آغاز و نظارت کند.
ایروانی همچنین خطاب به برخی سخنرانانی که مسائل مربوط به برجام و فعالیت های هسته ای ایران و سایر موضوعات را مطرح کردند، گفت: خاورمیانه عاری از سلاح های کشتار جمعی یعنی رژیم صهیونیستی دور از دسترس خواهد بود.
انتهای پیام
وی با اشاره به خروج آمریکا از برجام در سال 2018 و اعمال مجدد تحریمهای غیرقانونی و عدم تمایل دولت فعلی آمریکا برای بازگشت به برجام، تاکید کرد که ایران به تعهدات پادمانی خود عمل کرده و هیئتهایی برای حل این موضوع وجود دارد. مشکلات باقی مانده بین تهران و وین در حال رفت و آمد است.