absnews
معاون اقتصادی استانداری هرمزگان با توجه به توانمندی های ذکر شده می بینیم که دانشگاهیان تنها در حوزه کامپیوتر مورد استفاده قرار نمی گیرند و قرار نیست همیشه به فکر ماشین های برقی و چنین مواردی در حوزه دانشگاهی باشیم. در واقع، محققان باید به حوزههایی بروند که مردم روزانه از آن استفاده میکنند و تقریباً هر کار روزانه را پوشش دهند.
رئیس سابق مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد خاطرنشان کرد: متأسفانه توجه به دانشبنیان امری چشمانداز است و به شغلی لوکس تبدیل شده است که چندان به اهمیت آن توجه نمیشود. اتفاق دیگری که افتاد این بود که نتوانستیم دانشگاهیان را از گلخانه خارج کنیم و وارد بزرگسالی کنیم. در واقع ما نتوانستیم شرکت های دانش بنیان را وارد بخش صنعتی کنیم. اگرچه کسبوکارهای دانشبنیان شکوفا شدهاند، اما این وضعیت گلخانهای به آنها اجازه میدهد در کارهای آزمایشگاهی محدود بمانند.
وی درباره نقشی که کسبوکارهای دانشبنیان میتوانند در اقتصاد کشور داشته باشند، گفت: هر ساله به دلیل استفاده از سوختهایی مانند نفت کوره که حاوی گوگرد زیادی است، با مشکل جدی آلودگی هوا مواجه هستیم. ما در فصل های خاصی از سال بنزین تمام می شود، بنابراین مجبوریم از نفت کوره استفاده کنیم که در نهایت باعث آلودگی هوا می شود. شرکت های دانش بنیان می توانند روش های جدید گوگردزدایی را در اختیار ما قرار دهند. این کار در آزمایشگاه انجام شد، اما ما هرگز جرات نداشتیم که یک پالایشگاه در اختیار آنها قرار دهیم.
وی افزود: در بحث پرورش میگو در حال حاضر به طور میانگین حدود پنج تن در هکتار داریم. ما میتوانیم با روشهای علمی و دانشبنیانتر به کشتارگاههای متراکمتر برویم و این رقم را برای یک سال به ۱۵۰ تن در هکتار برسانیم. این تفاوت نشان می دهد که با استفاده از ظرفیت این شرکت ها چقدر می توان بهره وری را ارتقا داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، فیروزی اقتصاددان درباره شعار 1401 و تولید، دانش و اشتغالزایی گفت: اشتباهی که در سال های اخیر رایج شده این است که دانش را محدود به حوزه می کنیم. فناوری اطلاعات (کامپیوتر محور).» می بینیم که کامپیوتر محور بودن خود نیز می تواند یکی از محورهای دانش باشد.
این مقام مسئول با اشاره به سند راهبرد توسعه سرمایه گذاری هرمزگان گفت: در این سند بخش ویژه ای برای طرح های دانش بنیان اولویت دار برای ارتقای بهره وری در نظر گرفته شده و مشوق های سطح بالایی برای آنها در نظر گرفته شده است.
دانش بسیار کمی در بحث های مربوط به آب و بهره وری آب استفاده شده است. در بهترین حالت از روش آبیاری زیرزمینی استفاده می کنیم. این الگوی آبیاری بعداً روی درختان تأثیر می گذارد. برای آبیاری باغات شرکت های دانش بنیان داریم که توانسته اند جوایز بین المللی در این زمینه دریافت کنند. یکی از شرکت ها موفق به استفاده از روش آبیاری داخل وریدی برای استفاده حداکثری از آب شده است و اتفاقاً با اجرای این سیستم که در آن فیدری مانند کاتتر به درخت متصل می شود، می توان تغذیه درخت و سموم را به همین ترتیب انجام داد. بهره وری را افزایش خواهد داد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز