به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از بورس اوراق بهادار، مجید عشقی در مراسم افتتاحیه بازار نوآفرین که امروز دوشنبه در محل بورس برگزار شد، از اصلاحات اجرایی در رویه ها و دستورالعمل ها خبر داد. بورس اوراق بهادار سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: پیرو مذاکراتی که در جلسات مشترک صورت گرفت، مقرر شد تشکیل کمیته جداگانه ای برای پذیرش شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شود.
برگزاری سه جلسه هیئت داوران پذیرش بازار نوآور
وی با اشاره به اینکه تاکنون سه جلسه کمیته پذیرش ویژه بازار نوآوری برگزار شده است، گفت: اقدامات انجام شده در حوزه دستورالعمل کسب و کارهای دانش بنیان، روند پذیرش این شرکت ها را تسریع می کند.
عشقی تصریح کرد: این کمیته پذیرش کاملاً تخصصی و مسلط به کسب و کار سیستم های دانش بنیان است و جلسات متعددی با کارشناسان این حوزه در خصوص راه اندازی بازار نوآوری برگزار شد.
بازی دو طرفه پذیرش کسب و کارهای دانش بنیان
وی با تاکید بر اینکه روند پذیرش شرکت های دانش بنیان یک بازی دو طرفه بین بازار سرمایه و شرکت های دانش بنیان است، تصریح کرد: هم بازار سرمایه به حضور این شرکت ها نیاز دارد و هم این شرکت ها برای تامین مالی خود نیازمند بازار سرمایه هستند. و حضور آنها این زنجیره را تکمیل می کند.
افزایش سهم پایگاه های دانش
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه تاکید کرد: تسریع در افزایش سهم شرکت های دانش بنیان در بازار سرمایه ضروری است و اصلاحات قانونی نیز در این راستا انجام شده است.
تصویب صندوق های سرمایه گذاری
عشقی همچنین در ادامه این مراسم گفت: در خصوص اعطای مجوز صندوق های سرمایه گذاری به موسسات مالی نیز اقداماتی انجام شده است.
چشم انداز بازار نوآورانه برای ناشران و سرمایه گذاران
همچنین در ادامه این نشست روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی رئیس جمهور در مراسم افتتاحیه بازار فرابورس نوآفرین اظهار داشت: راه اندازی بازار نوآفرین می تواند چشم انداز خوبی را برای ناشران و ناشران و سرمایه گذاران فراهم کند.
وی افزود: اگر مزیتهای کسبوکارهای دانشبنیان مانند اقتصاد سنتی ما باشد، نیازی به ایجاد چنین بازاری نیست، وقتی اقدامات موثری در این زمینه انجام شده است، به این معناست که باید بازار مشخصتری داشته باشیم. چشم انداز. در این بخش
معاون علمی رئیس جمهور گفت: به دنبال شرکت هایی هستیم که عملکرد مثبت و موثری را در طول سال به ثبت رسانده باشند، انتظار می رود این شرکت های دانش بنیان وارد بازار سرمایه شوند و این در حالی است که پیش از آن حوزه مناسبی وجود نداشت. برای دانش شرکت های مستقر برای ورود به بازار سرمایه، اما در حال حاضر بهبود یافته است.
جذابیت بازار سرمایه برای شرکت های دانش بنیان
دهقان گفت: بازار سرمایه باید شرکت های دانش بنیان را جذب کند تا این شرکت ها با انگیزه بیشتری وارد این بازار شوند.
وی تصریح کرد: از جذابیت های شرکت های دانش بنیان در فرابورس می توان به راه اندازی بازار نوآورانه، ارزش گذاری دانش و فناوری های ناملموس اشاره کرد.
مجوز ارزش گذاری دارایی های نامشهود
معاون علمی رئیسجمهور اعلام کرد: ما نهاد حمایتی و تسهیلکنندهتر از وزارت اقتصاد نداشتیم که بحث ایجاد بازار برای شرکتهای دانشبنیان و در این زمینه مجوز ارزشگذاری را آغاز کند. از دارایی های نامشهود دارایی به امضای وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه بودجه رسید.
دهقانی گفت: هم اکنون حدود 98 شرکت دانش بنیان در بورس و فرابورس وجود دارد که با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار و معاونت علمی این تعداد افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: یکی از موضوعات مورد بحث، مردمی شدن اقتصاد است که یکی از مهمترین شاخص های آن اقتصاد دانش بنیان است که بازار سرمایه را نیز درگیر می کند.
تامین مالی دانش بنیان از بازار سرمایه
در ادامه محمدعلی شیرازی، مدیرعامل صرافی فربور در مراسم افتتاحیه بازار نوآورانه بورس فربور گفت: امروزه اقتصاد دانش بنیان جایگاه مهمی در اقتصاد دارد و در این راستا یکی از منابع تامین مالی برای شرکت های دانش بنیان بازار سرمایه است.
وی با بیان اینکه هم اکنون 21 بستر برای تامین مالی کسب و کارهای نوپا و دانش بنیان داریم، گفت: فعالیت این پلتفرم ها از سال 1400 شروع شده و پیشرفت خوبی داشته اند به طوری که در 9 ماهه امسال به 1787 میلیارد تومان رسیده است. پیش بینی می شود تا پایان سال 2 میلیارد تومان باشد، وی گفت: 22 شرکت در فضای فرابورس در حال انجام عرضه اولیه هستند و دو شرکت دانش بنیان هم اکنون در مرحله عرضه اولیه هستند.
شیرازی افزود: در حال حاضر 21 صندوق PE و Zoorane با سرمایه 33600 میلیارد تومان در فرابورس وجود دارد و تاکنون 90 درصد مبالغ پرداختی از محل صندوق های PE و VC سرمایه گذاری شده و شرکت هایی که پذیرفته شده اند. بازارهای فرابورس 31 درصد از سهم اشتغال را تشکیل می دهند.
جزئیات بازار نوآورانه
مدیرعامل فرابورس درباره بازار نوآوری نیز گفت: این بازار ویژه پذیرش کسب و کار در دو نکته رشد و دانش نمایان می شود و مزایای پذیرش این بازار مانند بازار اول و دوم است و از ویژگی های آن می توان به «منفعت» اشاره کرد. معافیت، افزایش آگاهی از برند شرکت، تایید اقدامات، سهولت تامین مالی از طریق ابزارهای نوآورانه و غیره.
وی تصریح کرد: شرکتهای خلاق، فناور، دانشبنیان فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال در مشاوره دانشبنیان پذیرفته میشوند و استارتآپها عمدتاً در مشاوره رشد حضور دارند که حداقل 10 میلیارد تومان و حداکثر 500. میلیارد تومان عمدتاً برای استارتاپ هایی که باید چشم انداز سودآوری روشنی داشته باشند پیش بینی شده است.
شیرازی با بیان اینکه تاکنون دو شرکت دانش بنیان «مهر مام میهن، پویا» در بازار نوآوری و یک شرکت در بازار رو به رشد پذیرفته شده اند، گفت: در 9 ماهه امسال 450 میلیارد تومان از طریق پلتفرم تامین مالی شده است. . اوراق قرضه مالی اسلامی توسط سه شرکت دانش بنیان.
مسیر موفقیت در بازار نوآورانه
وی در نهایت موفقیت بازار نوآورانه را مستلزم موضوعاتی مانند فرهنگ سازی (در بین ناشران کسب و کارهای دانش بنیان، شفافیت، حاکمیت شرکتی، بهره مندی از مشاوران در سرمایه گذاری و مشارکت)، ایجاد مزیت برای سرمایه گذاران، ایجاد مزیت برای ناشران دانست. . ، و زیرساخت های تجاری را تعریف کنید.
اهمیت تجدید ارزیابی اموال
محمدعلی شیرازی مدیرعامل فرابورس در خصوص تجدید ارزیابی داراییهای شرکتها گفت: با توجه به تورم، کیفیت صورتهای مالی و ترازنامههای شرکتها در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و برای بهبود وضعیت باید نسبت به تجدید ارزیابی و به روز رسانی اطلاعات اقدام کنند. کیفیت صورت های مالی که در این صورت ارزش گذاری شرکت ها آسان تر و با شفافیت انجام می شود.
ارتقاء 6 کسب و کار از بازار پایه به بازار اصلی
وی افزود: تاکنون 6 بنگاه اصلی بازار به بازارهای اصلی ارتقا یافته اند و حتی بنگاه های بازار محوری که شرایط پذیرش در هیئت نوآوری را دارند می توانند در آن مشاوره ها وارد شوند.
مدیرعامل فرابورس گفت: بازار نوآوری دارای دو هیات مدیره مبتنی بر دانش و رشد است، شرکت ها و فناوری های دانش بنیان با تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و یا پردیس های نوآوری در حوزه دانش بنیان پذیرفته می شوند. هیئت مدیره و شرکت های کوچک و متوسط و استارت آپ ها نیز بخشی از هیئت مدیره هستند. رشد فرابورس پذیرفته خواهد شد.
شیرازی تصریح کرد: پذیرش شرکت های دانش بنیان و نوآور نسبت به سایر شرکت های معمولی راحت تر است و بدون انتظار پذیرش در تابلوهای دانش بنیان و رشد قرار می گیرند. همچنین در حال حاضر 10 شرکت دانش بنیان در انتظار پذیرش در OSE هستند. .
توسعه اقتصاد دانش بنیان به لطف بازار سرمایه
همچنین ابوجعفری، عضو شورای پذیرش بازار نوآفرین در ادامه این مراسم، سازمان بورس و اوراق بهادار را یکی از سازمانهای بسیار فعال و موثر در زمینه توسعه دانش دانست. اقتصاد مبتنی بر اقتصاد است و گفت: امسال سال کنترل تورم و رشد تولید است که از فروش نفت و صنعت رشد تولید داشته ایم اما با رشد اقتصادی کیفیت رشد نیز مهم است که نمی تواند محقق شود مگر با ورود شرکت های دانش بنیان و فناوری که در حال انجام است.
مشاور وزیر اقتصاد در امور بنگاههای دانشآموزی افزود: طی بیست سال گذشته قوانین حمایتی متعددی ابلاغ شده است که موجب وجود نزدیک به ۹ هزار شرکت دانشبنیان شده است. همچنین مجموع درآمد مؤسسات دانش بنیان تقریباً 321 هزار میلیارد تومان یا تقریباً 2 درصد از کل تولید ناخالص داخلی بوده است.
وی بیان کرد: این حوزه نیاز به نهادینه شدن دارد، بازار نوآوری نیز به همین سمت در حال حرکت است و برای اولین بار است که شورای تخصصی پذیرش در بازار سرمایه ایجاد می شود و اتفاق بسیار خوبی است. در تمام بازارهای دنیا شرایط حضور شرکت های دانش بنیان یکسان و مشابه با بازار نوآوری است، اما باید جذابیت های ورود این شرکت ها را افزایش داد.
در پایان این مراسم به دو شرکت دانش بنیان مهر مام میهن و پویا که به عنوان اولین شرکت ها در بازار نوآورانه FBA پذیرفته شدند، لوح تقدیر اعطا شد.