اخبار سیاسی روز

روند اصلاح آراء هیأت عمومی دیوان عدالت اداری تصویب شد

به گزارش ای بی اس نیوز، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز دوشنبه گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری را بررسی و مواد 49 تا 58 این قانون را به تصویب رساندند. پیش نویس به شرح زیر است:

ماده 55 – ماده (97) قانون و تبصره آن به شرح زیر اصلاح و در تبصره (2) یک تبصره به آن اضافه می‌شود:
ماده 97 – رأی هیأت عمومی پس از تنظیم به امضای رئیس دیوان می رسد.
تبصره 1- موضوع رای اصلاحی و رفع ابهام از آراء و تصمیمات هیأت عمومی دیوان به عهده هیأت عمومی بوده و با عنایت به آراء و تصمیمات کمیسیون های تخصصی موظف است. آنها

ماده 91- در صورتی که رئیس قوه قضائیه یا رئیس دیوان یا بیست نفر از اعضای هیأت عمومی نادرست یا غیرقانونی بودن یکی از آرای هیأت عمومی یا رأی نهایی کمیسیون های تخصصی را تشخیص دهند، رئیس دیوان. موضوع را برای بررسی مجدد به مجمع عمومی ارجاع می دهد. در صورتی که مجمع عمومی رأی را اشتباه یا خلاف قانون تشخیص دهد، آن را نقض کرده و رأی صحیح می دهد».

ماده 57 – ماده (108) قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود.

ماده 58 – ماده (109) قانون به شرح زیر اصلاح و تبصره آن حذف می شود.

ماده 54 – ماده (95) قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود.

ماده 109- در مواردی که به تشخیص رئیس دیوان، اجرای تصمیمات مجمع عمومی و کمیسیون های تخصصی دیوان مستلزم اقدام اجرایی باشد، پرونده برای اجرا به واحد اجرا ارسال می شود. . حکم. دستگاههای اجرایی موظفند ظرف 15 روز پس از درج رأی در روزنامه رسمی یا مهلت تعیین شده توسط رئیس دیوان حداکثر تا 15 روز پس از انتشار رأی، مفاد رأی را اجرا و یا به واحدهای تابعه ابلاغ نمایند. سه ماه تصمیمات را اعلام کنید. در صورت عدم اجرای احکام مذکور، با اعلام واحد اجرای احکام و ارجاع به رئیس دادگاه، بازنشسته مشمول حکم موضوع ماده (112) این قانون می‌شود.

ماده 51 – ماده (91) قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود.

ماده 93- آرای کمیسیون های تخصصی و شورای عمومی ابطال و ابطال مصوبات موضوع بند (1) ماده (12) این قانون معتبر است و ملاک عمل در رسیدگی و تصمیم گیری است. توسط مراجع قضایی و اداری.

ماده 92- در صورتی که پس از ابلاغ رأی به شاکی یا انتشار آن در روزنامه رسمی، حسب مورد در اتاق‌های تخصصی یا شورای عمومی با رعایت مفاد آن برای اختیارات شاکی و یا در شورای عمومی لغو شود. سایر مراجع و رؤسای دستگاههای موضوع ماده (12) این قانون ضروری است. هرگاه مراجع و مراجع فوق الذکر رأی جدیدی را تحت عنوانی بر خلاف مفاد مصوبه مذکور تصویب کنند، بنا به درخواست رئیس دیوان، بدون رعایت مفاد ماده 83 این قانون از دور خارج می شود. قانون و فقط با دعوت از نماینده شعبه قبلی رای گیری از تاریخ تصویب بررسی و لغو می شود. در صورتی که مصوبه جدید لغو شود و مشخص شود که وضعیت آن به دلیل عدم رعایت مفاد آراء قبلی صادره از شورای تخصصی یا مجمع عمومی دیوان بوده است، مقامات و اعضایی که چنین توافقی علیه رای دادگاه مسئول خواهد بود ” متعلق به اشخاص خصوصی و خصوصی گفته می شود و مشمول ماده (112) این قانون می باشد.”

این رای موظف است شعب دیوان و سایر مراجع اداری و اتاق های تخصصی و مدیریت کل را نسبت به ابطال تصمیمات موضوع بند (1) ماده (12) این قانون در این خصوص مکلف نمایند. موضوع. تأثیر آرای وحدت رویه نسبت به آینده است، اما در مورد تصمیماتی که در رأی هیأت عمومی نادرست تشخیص داده شده است، شخص ذینفع حق دارد ظرف مدت یک ماه از تاریخ تجدیدنظرخواهی کند. انتشار. رای در مجله رسمی در این صورت پرونده مجدداً به شعبه تجدیدنظر که قبلاً رسیدگی نکرده است ارجاع می شود و اتاق مذکور طبق رأی وحدت رویه موظف به رسیدگی و صدور رأی است. تصمیمات وحدت رویه هیأت عمومی دیوان فقط به موجب قانون یا رأی وحدت رویه اخیر باطل است».

ماده 50- در ماده (90) قانون پس از حکم «تصویب» حکم «و در صورتی که عین آراء مشابه را نادرست بداند رأی صحیح را برای ایجاد تشریفات صادر و اعلام می کند». اضافه و نظر مقاله مذکور حذف می شود.

ماده 103- اتاق رسیدگی در موارد موضوع مواد (74)، (75)، (79) یا (98) این قانون می‌تواند در صورت لزوم دستور توقف اجرای مجازات موضوع را بدهد.

absnews

ماده 52 – ماده (92) قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود.

نمایندگان تصویب کردند که در صورتی که رئیس قوه قضائیه یا رئیس دیوان یا بیست نفر از اعضای مجمع عمومی، یکی از آرای مجمع عمومی یا آرای نهایی کمیته های تخصصی را اشتباه یا غیرقانونی تشخیص دهند، رئیس دادگاه موضوع را برای رسیدگی مجدد به مجمع عمومی ارجاع می دهد. در صورتی که مجمع عمومی رأی را اشتباه یا خلاف قانون تشخیص دهد، آن را نقض کرده و رأی صحیح می دهد.

ماده 49 – ماده (89) قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود.
ماده 89- هرگاه به تشخیص رئیس دیوان در موارد مشابه به دلیل استنباط متفاوت از قوانین و مقررات از یک یا چند شعبه دیوان، آراء متناقض صادر شده باشد، می‌تواند دستور تجدیدنظر دهد. تصمیم به اتفاق آرا صادر کند. پس از بررسی و رفع تعارض، مجمع عمومی با اعلام رأی صحیح، به اتفاق آرا اقدام می کند. مجمع عمومی در صورتی که آراء مورد اختلاف را نادرست تشخیص دهد با صدور رأی وحدت رویه رأی صحیح را اعلام می کند.

ماده 53 – ماده (93) قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود.

ماده 56 – ماده (103) قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود.

تبصره 2- کلیه آرای اتاق عمومی و اتاق های تخصصی در پایگاه الکترونیکی دیوان و در روزنامه رسمی منتشر خواهد شد.

ماده 108- اتاق دادگاه مكلف است پس از صدور رأي به طرفين اطلاع دهد. محکوم علیه موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ رأی قطعی نسبت به اجرای کامل رأی یا جلب رضایت محکوم له نتیجه را کتباً به قسمت صادرکننده رأی قطعی اعلام کند. در صورت عدم اجرای حکم یا عدم جلب رضایت محکوم له در مهلت مقرر، پرونده به تقاضای محکوم له به واحد اجرای احکام منتقل می شود.»

ماده 95 – پس از صدور رأی وحدت رویه یا شروع رسیدگی، در صورتی که رئیس دیوان تشخیص دهد دستگاه اجرایی ذیصلاح از اجرای مفاد آن خودداری کرده و موجب شکایت جدید در دیوان شده است، ابتدا مراتب را به دادگاه ابلاغ می کند. رئيس دستگاه اجرايي اقدامات لازم را براي اجراي تصميم اتخاذ شده در مهلت مقرر انجام دهد. در صورت عدم تدبیر، مأمور اداری متخلف مستعفی محسوب و مشمول مجازات مقرر در ماده (112) این قانون خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا