تولید زعفران به 230 تن رسید
علی الحسینی در گفت و گو با ای بی اس نیوز با اشاره به اینکه قدمت زعفران به 3000 سال قبل می رسد، اظهار داشت: بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی حدود 123 هزار هکتار از سطح کشور زیر کشت زعفران است. به همین دلیل باید بیش از هزار تن زعفران برداشت شود در حالی که تولید فعلی به یک چهارم این عدد می رسد.
به گفته وی، بر اساس فرمول سالانه، 5 تا 10 درصد سطح زیر کشت به این محصول اضافه می شود، زیرا با تعویض مزارع هر چند سال یکبار، سطح زیر کشت 2 تا 3 برابر سطح زیر کشت افزایش می یابد. بنابراین اگر تا چند سال پیش 123 هزار هکتار زیر کشت زعفران داشتیم، اکنون این رقم به 140 تا 150 هزار هکتار رسیده است و با احتساب سطح زیرکشت زعفران و نیروی کار، هزار تن از این محصول باید تولید شود، در حالی که 300 تن زعفران در سال های گذشته در کشور تولید شده است.
الحسینی ادامه داد: در دهه پنجاه و شصت قرن گذشته عملکرد زعفران در هکتار بین 6 تا 7 کیلوگرم بود اما اکنون با وجود افزایش سطح زیر کشت، عملکرد به کمتر از 3 کیلوگرم رسیده است. بر اساس آمار اعلام شده از سطح زیر کشت 220 تا 230 تن زعفران تولید می شود.
عضو شورای ملی زعفران افزود: قیمت فعلی زعفران کیلویی حدود 100 تا 110 میلیون تومان است و تا چند ماه پیش بین 35 تا 40 میلیون تومان بود.
وی با بیان اینکه سالانه بین 20 تا 30 تن زعفران به صورت قانونی به افغانستان صادر می شود، گفت: طبق آمار مصرف زعفران در افغانستان 5 تن است که بر این اساس مابقی زعفران تکثیر شده به کشورهای دیگر صادر می شود.