یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

روش جدید بازیافت زباله های بیمارستانی

رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: روزانه 450 تن زباله در بیمارستان های کشور تولید می شود که پس از بی خطرسازی دفن شدند، اما با استفاده از ماشین آلات جدید این امکان فراهم شد. بازیافت زباله های بیمارستانی

به گزارش تحریریه خبرگزاری صنعت؛ با وجود روش های نوین دفع زباله های بیمارستانی، هنوز در بسیاری از نقاط کشور دفع این پسماندهای خطرناک به روش سنتی و دفن انجام می شود.

دفن زباله های بیمارستانی علاوه بر آلودگی محیط زیست و آب های زیرزمینی، خطر شیوع برخی بیماری ها را نیز به دنبال دارد. دفن زباله های بیمارستانی و عفونی با روش های رایج در کشور می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.

استفاده از روش های مدرن، جدید و استاندارد برای دفع زباله های بیمارستانی ضروری است. در حال حاضر در اکثر کشورهای جهان زباله های بیمارستانی به صورت ایمن و ضدعفونی دفن می شوند.

به همین دلیل است که برای کاهش خطر ضایعات بیمارستانی از ماشین آلات مخصوص استفاده می شود. ماشین هایی که باید علاوه بر آسیاب کردن ضایعات تیز، قابلیت ضد عفونی کردن تمامی زباله ها را نیز داشته باشند.

آقای جعفر جندقی رئیس مرکز بهداشت محیط و کار وزارت بهداشت می گوید: روزانه 450 تن زباله در بیمارستان های سراسر کشور تولید می شود که از این میزان حدود 192 تن زباله عفونی، تیز و برنده است.

وی در خصوص نحوه تفکیک و بی خطرسازی پسماندهای بیمارستانی افزود: پیرو تدوین و ابلاغ «آیین نامه و آئین نامه مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی و پسماندهای مشابه» و بر اساس ماده 64 این آیین نامه در خصوص ضرورت بی خطرسازی. پسماندهای عفونی، ضایعات تیز و برنده در بیمارستان‌ها، نظارت بر تجهیزات بیمارستانی از زمان ابلاغ این آیین‌نامه، دستگاه‌های ایمنی در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است.

جندقی با اشاره به اینکه بیش از 97 درصد بیمارستان ها مجهز به دستگاه های ایمن هستند، ادامه داد: در صورت از کار افتادن موقت دستگاهی به دلیل نقص یا مشکلات محل نصب و یا در دسترس نبودن دستگاه، از دستگاه های بیمارستان های همجوار استفاده می شود. پیگیری برای پوشش کامل کلیه بیمارستان ها در دستور کار قرار دارد.

یک تولیدکننده دستگاه های دفع زباله های بیمارستانی گفت: سازوکار دستگاه های جدید ساخت کشور با دستگاه های قدیمی بسیار متفاوت است. در دستگاه های جدید دفع زباله بیمارستانی زباله ها نمی سوزند و در فضای بسته استریل می شوند و از طرفی سیستم آسیاب به این دستگاه اضافه می شود که باعث کاهش 60 درصدی زباله می شود.

پس از ایمن‌سازی زباله‌های بیمارستانی با روش‌های مختلف، در بسته‌بندی سالم به شهرداری تحویل داده شد و زباله‌ها در شرایط خاصی مانند آهک‌سازی و سایر مراحل دفن شدند، اما اکنون با ساخت ماشین‌آلات جدید، این زباله‌ها می‌توانند در راه متفاوت.

سازنده دستگاه زباله سوز پلاسما بیان می کند: روشی که ما انتخاب کرده ایم نوآورانه محسوب می شود، زیرا این دستگاه از نظر تولید دی اکسید یا مونوکسید و آلاینده ها هیچ مشکل زیست محیطی ندارد.

وی افزود: این دستگاه روزانه 150 تن زباله را از بین می برد و یا به مواد مورد استفاده برای آب بندی و ترمیم آسفالت معابر و جاده ها و همچنین مصالح ساختمانی تبدیل می کند که با استفاده از این دستگاه ظرفیتی ایجاد می شود که پسماندهای بیمارستانی را در بر می گیرد. به جای دفن شدن در محیط به چرخه تولید برگردید و بازیافت کنید.

گزارش مهدی محمدزاده خبرنگار خبرگزاری صنعت

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *