روسیه معادلات نفت را به هم ریخت
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرده است که بازارهای جهانی نفت با مازاد عرضه مواجه هستند، زیرا تولید روسیه انتظارات کاهش تولید را نادیده میگیرد و در عین حال، تقاضای سوخت به آرامی در حال بهبود است.
به گزارش ای بی اس نیوز، آژانس بین المللی انرژی در تازه ترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد که با افزایش تولید روسیه علیرغم هشدارها مبنی بر تاثیر تحریم های بین المللی بر تولید این کشور، ذخایر نفت به بالاترین سطح خود در 18 ماه گذشته رسیده است. در واقع افزایش یافت. اما تقاضا که انتظار میرفت به بالاترین حد خود برسد، در بحبوحه نگرانیهای طولانی درباره رکود اقتصادی ضعیف باقی ماند.
این آژانس که به اقتصادهای بزرگ مشاوره می دهد، گفت که عرضه جهانی نفت در نیمه اول سال جاری از تقاضا بیشتر خواهد شد. بسیاری از مازاد عرضه منعکس کننده تولید بالای روسیه است که عجله دارد تجارت نفت خود را به مقصدهای جدید هدایت کند.
قیمت نفت در آغاز سال سختی داشت زیرا اقتصاد چین پس از سالها قرنطینه ضد ویروس کرونا بازگشایی شد، در حالی که رشد در سایر نقاط جهان ضعیف بود. قیمت معاملاتی نفت برنت که قیمت پایه بازارهای جهانی است، در هفته جاری به دلیل نگرانی از گسترش مشکلات در بخش بانکی آمریکا به زیر 80 دلار سقوط کرد.
علاوه بر این، سطح بالای تولید نفت روسیه مانع پیشرفت قیمت ها شد و برخلاف پیش بینی های آژانس بین المللی انرژی که بارها پیش بینی کرده بود تولید روسیه بلافاصله پس از شروع بحران 25 درصد کاهش خواهد یافت، ظاهر شد. حمله نظامی به اوکراین در 2022. دو ماه پیش، این آژانس پیش بینی کرد که تولید روسیه در سه ماهه جاری 1.6 میلیون بشکه در روز کاهش می یابد.
کرملین اعلام کرده است که در واکنش به تحریم های اتحادیه اروپا، تولید نفت خود را در ماه جاری کاهش می دهد. این کاهش تنها بخشی از کاهشی است که در ابتدا توسط آژانس بین المللی انرژی و سایر نهادها برنامه ریزی شده بود.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارش خود اعلام کرد که تولید روسیه پس از حمله نظامی به اوکراین به طرز شگفتآوری حفظ شد و این کشور پس از یک سال جنگ و محکومیتهای بینالمللی همچنان به عرضه مقادیر زیادی نفت به بازارهای جهانی ادامه میدهد.
این آژانس پیش بینی تولید روسیه را 300000 بشکه در روز افزایش داد و تخمین زد که تولید این کشور در سال 2023 به میزان 740000 بشکه در روز یا حدود هفت درصد کاهش خواهد یافت، از افت یک میلیون بشکه ای که در ماه گذشته پیش بینی کرده بود.
در گزارش آژانس بینالمللی انرژی آمده است: باید دید اکنون با اعمال سقف قیمتی تقاضای کافی برای فرآوردههای نفتی روسیه وجود دارد یا اینکه تولید این کشور تحت فشار تحریمها شروع به کاهش خواهد کرد.
ذخایر جهانی نفت در ژانویه 52.9 میلیون بشکه افزایش یافت و به 7.8 میلیارد بشکه رسید که بالاترین سطح از سپتامبر 2021 است. اما بازارهای جهانی تحت تأثیر بهبود فعالیت های اقتصادی و سفر به چین که بزرگترین واردکننده نفت جهان است، به محدود کردن عرضه در نیمه دوم سال اشاره می کنند.
رشد تقاضای جهانی در سال 2023 ضعیف آغاز شد، اما بر اساس پیش بینی های آژانس بین المللی انرژی، انتظار می رود سال را با قدرت به پایان برساند. رشد فعلی تنش ها را کاهش می دهد و بازار را در نیمه دوم با کمبود عرضه می کند.
مصرف جهانی در سال جاری دو میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت و به 102 میلیون بشکه در روز خواهد رسید که از سطح تقاضا در طول همه گیری فراتر خواهد رفت. در همان زمان، گروه اوپک پلاس اعلام کرد که قصد دارد تولید خود را تا پایان سال 2023 بدون تغییر نگه دارد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، توریل بوسونی، مدیر بخش صنعت و بازار آژانس بینالمللی انرژی در گفتوگو با تلویزیون بلومبرگ گفت: انتظار داریم تقاضای نفت در سال جاری به میزان قابل توجهی بهبود یابد. ما به سرعت می توانیم ببینیم که بازارها در اواخر سال با کمبود عرضه مواجه خواهند شد.
انتهای پیام