یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

روسیه به بزرگترین صادرکننده نفت به چین تبدیل شده است


آمار رسمی چین نشان می دهد که در دو ماه اول سال 2023، روسیه از عربستان سعودی پیشی گرفته و به بزرگترین صادرکننده نفت به چین تبدیل شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، آمارهای سازمان کل گمرک چین نشان می‌دهد که واردات نفت از روسیه طی ماه‌های ژانویه و فوریه به ۱۵.۶۸ میلیون تن یا ۱.۹۴ میلیون بشکه در روز رسیده است که این میزان در مدت مشابه ۱.۵۷ میلیون بشکه در روز بوده است. دوره زمانی. سال گذشته 23.8 درصد افزایش داشته است.

روسیه دومین صادرکننده بزرگ نفت به چین در سال 2022 بود و 86.2 میلیون تن نفت به چین صادر کرد.

واردات نفت چین از عربستان سعودی در دو ماهه نخست سال جاری به 13.92 میلیون تن یا 1.72 میلیون بشکه در روز رسید که نسبت به مدت مشابه سال 2022، 1.81 میلیون بشکه در روز کاهش داشت.

عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده نفت به چین در سال 2022 بود و سال گذشته 87.49 میلیون تن نفت به این کشور فروخت که معادل 1.75 میلیون بشکه در روز است.

تحریم‌های غرب و محدودیت‌های قیمتی بر فروش نفت دریایی روسیه پس از حمله نظامی مسکو به اوکراین، تعداد خریداران نفت روسیه را محدود کرد و باعث شد این کشور نفت خود را با تخفیف‌های عمیق از شاخص‌های قیمتی بازارهای بین‌المللی عرضه کند.

پالایشگاه های خصوصی چین که بسیاری از آنها در استان شاندونگ واقع شده اند، ذینفعان اصلی این تغییر در قدرت قیمت گذاری بوده اند.

نفت خام روسیه که در ماه فوریه به بنادر شاندونگ می رسد، در ژانویه با تخفیف حدود هشت دلاری نسبت به قیمت نفت برنت خریداری شد. با این حال، این مزیت قیمتی با ورود پالایشگاه های خصوصی هند به بازار نفت اسپو تا حدودی تضعیف شده است.

اما تقاضای چین برای سوخت پس از برداشته شدن محدودیت‌های قرنطینه کووید-۱۹ افزایش یافت و شرکت‌های دولتی سینوپک و پتروچاینا پس از یک وقفه کوتاه در اواخر سال ۲۰۲۲، درست قبل از شروع تحریم‌ها، خرید محموله‌های نفت روسیه از اورال را در فوریه آغاز کردند. اتحادیه اروپا از نفت روسیه بازیابی کرده است. پالایشگاه های چینی از واسطه ها برای انتقال و بیمه نفت روسیه استفاده می کنند تا از نقض تحریم های غرب جلوگیری کنند.

به گزارش الجزیره، آمار گمرک چین همچنین نشان داد که واردات نفت از مالزی در مدت مشابه 0.65 میلیون بشکه در روز بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 144.2 درصد افزایش داشته است. مالزی در حال حاضر اغلب به عنوان یک نقطه ترانزیت برای محموله های نفتی تحریم شده استفاده می شود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *