روستای امامزاده داود باید سازه های آبخیزداری را افزایش دهد

در حوزه 620 هکتاری حوزه آبخیز روستای امام زاده داوود با استقرار 40 سازه آبخیزداری 70 درصد خسارت ناشی از سیل سال گذشته در این منطقه کاهش یافت.
گزارش خبرگزاری صداوسیمادر مرداد 1410 توده هوای موسمی همراه با ابرهای مرطوب به جنوب شرقی فلات ایران رسید و استان سیستان و بلوچستان و استهبان فارس را با باران شدید فرا گرفت و با رسیدن به مرکز در دامنه غربی کوه توچال در شمال غربی تهران. ، در روستای امامزاده داود. این باعث سیل شد.
امسال در مرداد ماه سال 1402 اهالی روستا و کسبه امامزاده داود خاطره سیل سال گذشته را که با بارش شدید باران همراه بود و گل و لای و درختانی که در مسیر رودخانه بودند را فراموش نکردند. و اطراف و خودروهای تخریب شده که پس از گذشت یک سال هنوز آثار این سیل قابل مشاهده است.
اگرچه حریم رودخانه های 4 متری باید رعایت شود، اما در اطراف و کنار بستر رودخانه ساخت و سازهایی ساخته شده است که مسئولان می گویند اینجا ساماندهی کنیم، طرح های مهار سیلاب را اجرا کنیم و کارهای آبخیزداری را در بالادست انجام دهیم.
در مساحت 620 هکتار از حوزه آبخیز روستای امامزاده داود، 40 سازه آبخیزداری احداث شد که باعث کاهش خسارات و قربانیان سیل شد.
گرشاسبی، معاون پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور: 6100 متر مکعب بار جامد برداشتیم که در غیر این صورت باعث افزایش حجم سیلاب و چند برابر شدن قدرت تخریب آن می شد.
رستمی، پژوهشگر مهندسی رودخانه پژوهشکده حفاظت خاک و تحقیقات آبخیزداری: برای افزایش این راندمان، کاهش خطرات سیل یا کاهش پیکهای سیل، نیاز به افزایش تعداد سازههای این مجموعه داریم.
خاطره تاریخی روستا داستان سیل حدود 70 سال پیش در این زمان را روایت می کند که تقریبا 2 هزار نفر را با خود برد، داستانی که می تواند در چرخه طبیعت تکرار شود.