وی یادآور شد: رودخانه کشکان یک سوم استان لرستان را در بر می گیرد و به سمت شهرهای خرم آباد ، کوهدشت ، آلشتر و پلدختر حرکت می کند.
باقری افزود: منبع اصلی تأمین این رودخانه کوه بلندی است که پر از برف و گوسفند است ، دو رودخانه به نام های “هیرو” و “دو آب” از این کوه ها سرازیر می شوند. در طول مسیر ، شاخه هایی مانند چم زکریا ، خرم رود ، چولهول و میدیان رود به آنها ملحق می شوند و رودخانه کشکان را تشکیل می دهند. این رودخانه پس از 300 کیلومتر به جای گاومیش های خود به رودخانه سیمره می پیوندد و رودخانه کرخه را تشکیل می دهد.
وی تصریح کرد: سند شش لایه منطقه رودخانه کشکان به شماره اصلی 92 با مساحت حدود شش میلیون و هشتصد و شصت و دو هزار و دو هزار متر مربع به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی از ایران صادر شد. به نمایندگی از وزارت نیرو
این مقام مسئول با بیان اینکه رودخانه کرخه که سومین رودخانه طولانی ایران است دارای چندین سرشاخه است گفت: یکی از این شاخه ها رودخانه کشکان واقع در استان لرستان است.
علی اکبر باقری گفت: رودخانه کشکان که در شهرستان پلدختر قرار دارد با شماره اصلی 92 مستند شده است.
انتهای پیام
ای بی اس نیوز / لرستان مدیر کل ثبت اسناد و املاک لرستان از مستندسازی رودخانه کشکان خبر داد.
این مقام مسئول گفت: “رود کشکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، این رودخانه سال ها منبع اصلی آب زمین های کشاورزی بوده است.” آنچه مهم است این است که این رودخانه در طول سالها پر از آب شده است ، که هیچ گاه خشکسالی را تجربه نکرده است ، بنابراین زیستگاه اصلی حیوانات آبزی است. رودخانه کشکان که شریان حیاتی پلدختر است ، علاقه مندان زیادی را در بین دوستداران محیط زیست و مردم محلی برانگیخته است و اکنون بستر رودخانه پر از آب شده است.
باقری ادامه داد: رودخانه کشکان به طول 300 کیلومتر یکی از طغیان ترین رودها و یکی از سه رودخانه اصلی لرستان است. بخشی از این رودخانه ، واقع در شهر پلدختر ، میلیاردها خسارت به این شهر در سال 2005 در جریان یک سیل بزرگ وارد کرد. علاوه بر این ، بزرگترین سیل در کل کشور در سال 1398 در این شهر نزدیک رودخانه کشکان رخ داد که طی آن جریان این رودخانه از 4600 متر مکعب در ثانیه فراتر رفت.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز