جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

روانچی: ما نمی توانیم به حمایت از پناهجویان افغان ادامه دهیم، مگر اینکه بودجه جدید در دسترس باشد

نماینده ایران در پایان جلسه شورای امنیت خاطرنشان کرد: دلیل تحریم های آمریکا محدود بودن منابع مالی ایران است. واضح است که اگر جامعه جهانی نتواند کمک های لازم را به موقع به ایران ارائه کند، ما به تنهایی نمی توانیم به حمایت از پناهجویان افغان که بسیاری از آنها از طریق ایران به اروپا پناهنده شده اند، ادامه دهیم.

وی بر ضرورت تمرکز بر تلاش های سازمان ملل برای کمک به افغانستان تاکید کرد و گفت: ایران همواره از تلاش ها و نقش سازمان ملل متحد حمایت می کند.

مجید تخت روانچی نماینده کشورمان در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت گفت: افغانستان با یک بحران انسانی بی سابقه مواجه است. بر اساس گزارش سازمان ملل، بیش از 24 میلیون نفر به کمک های بشردوستانه نیاز دارند و نیمی از جمعیت در گرسنگی هستند. علاوه بر این، بیش از 9 میلیون نفر آواره هستند. اگر این وضعیت تحت کنترل قرار نگیرد، می تواند به فروپاشی اجتماعی-اقتصادی این کشور منجر شود.

وی با اشاره به هجوم پناهجویان به ایران خاطرنشان کرد: پس از روی کار آمدن طالبان در تابستان گذشته، روزانه هزاران شهروند افغانستان وارد ایران می شوند. علیرغم تحریم های غیرانسانی ایالات متحده آمریکا که مشکلات زیادی را برای دولت و مردم ایجاد کرده است، جمهوری اسلامی ایران خدمات متنوعی از جمله آموزش، مراقبت های بهداشتی، حرفه آموزی و اشتغال را برای پناهندگان افغان مقیم ایران ارائه می کند. حداقل کمک جامعه بین المللی . علاوه بر این، همزمان با برنامه واکسیناسیون ایرانیان، پناهندگان افغان را در برابر کرونا واکسینه می کنیم.

روانچی در ادامه به قطعنامه 2615 شورای امنیت مبنی بر معافیت کمک های بشردوستانه از تحریم ها اشاره کرد و گفت: امیدواریم این قطعنامه روند کمک های بشردوستانه به موقع به افراد نیازمند در افغانستان را تسهیل کند.

وی گفت: برای دستیابی به این اهداف، ایران به تعامل با همه طرف‌ها در افغانستان از جمله طالبان ادامه خواهد داد و اخیراً میزبان یک هیئت بلندپایه طالبان بوده است. وی افزود: ما همچنین به رایزنی با همسایگان افغانستان و همچنین شرکای منطقه ای و بین المللی خود از جمله سازمان ملل برای کمک به صلح، امنیت و ثبات پایدار در افغانستان ادامه خواهیم داد.

نماینده ایران در نشست شورای امنیت تاکید کرد: علاوه بر مسائل بشردوستانه، باید به نگرانی‌های مشروع دیگری مانند ضرورت ایجاد یک دولت فراگیر و منتخب در افغانستان رسیدگی شود. علاوه بر این، باید برای مبارزه با تروریسم و ​​جنایات سازمان یافته در افغانستان تلاش کرد. به همان اندازه مهم، ترویج و حمایت از حقوق بشر همه افغان ها، از جمله زنان و دختران، باید تضمین شود.

نماینده ایران در شورای امنیت گفت: «ایران قبلا محموله‌های کمک‌های بشردوستانه از جمله اقلام اساسی مانند غذا، دارو و تجهیزات پزشکی را به افغانستان ارسال کرده است». پس از تسلط طالبان، ایران مرزهای خود با افغانستان را برای کمک به مردم افغانستان باز نگه داشت و اکنون تبادلات عادی بین دو طرف وجود دارد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نگرانی عمیق خود را از پیامدهای مخرب احتمالی این وضعیت بر امنیت و ثبات منطقه از جمله کشورهای همسایه ابراز می کند.

انتهای پیام/

نماینده ایران در نشست شورای امنیت درباره وضعیت افغانستان گفت: جمهوری اسلامی ایران در چهل سال گذشته تمام تلاش خود را برای حمایت از مردم افغانستان انجام داده است. این سیاست رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران است که مورد تایید مقام معظم رهبری است.

به گزارش ای بی اس نیوز، مجید تخت روانچی گفت که آزادسازی دارایی های مسدود شده افغانستان برای احیای اقتصاد افغانستان و نجات جان مردم ضروری است و به هیچ وجه نباید سیاسی و مشروط شود.

وی گفت: منابع مالی ما به دلیل تحریم های آمریکا محدود است. واضح است که اگر جامعه جهانی نتواند کمک های لازم را به موقع به ایران ارائه کند، ما به تنهایی نمی توانیم به حمایت از پناهجویان افغان که بسیاری از آنها از طریق ایران به اروپا پناهنده شده اند، ادامه دهیم. ما بار دیگر از جامعه جهانی و به ویژه کشورهای کمک کننده می خواهیم که مسئولیت های خود را بر عهده گرفته و منابع مالی جدید را به همسایگان افغانستان برای کمک به پناهندگان و آوارگان اختصاص دهند. آزادسازی دارایی های مسدود شده افغانستان که برای احیای اقتصاد افغانستان و نجات جان مردم ضروری است، به هیچ وجه نباید سیاسی و مشروط باشد.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *