سایر موضوعات

روابط اقتصادی بوشهر و چین در حال توسعه است



ای بی اس نیوز/ بوشر راهکارهای توسعه روابط فعالان اقتصادی استان بوشهر و چین در دیدار فعالان اقتصادی این استان با رئیس انجمن دوستی ایران و چین، توسعه روابط در بخش‌های مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

علاءالدین بروجردی یکشنبه 20 اردیبهشت ماه در دیدار با فعالان اقتصادی استان بوشهر با بیان اینکه بخشنامه ها و آیین نامه های داخلی بسیاری مشکلات خاصی را برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است، گفت: حمایت از سرمایه گذاران و تولیدکنندگان باید در اولویت برنامه های دولت باشد.

وی به برخی از توانمندی ها و توانمندی های چین اشاره کرد و گفت: چین علاوه بر تامین نیازهای داخلی، صادرات زیادی به کشورهای مختلف دنیا دارد و از نظر فناوری چند برابر کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی ظرفیت دارد.

رئیس انجمن دوستی ایران و چین به توسعه روابط در بخش‌های مختلف اشاره کرد و گفت: صنعت گردشگری یکی از ظرفیت‌های مهم است و در این راستا به زودی از نرم‌افزار گردشگری انجمن دوستی ایران و چین رونمایی می‌شود. .

بروجردی با اشاره به توانمندی های استان بوشهر در ابعاد مختلف اقتصادی، سرمایه گذاری و گردشگری گفت: با توجه به جاذبه های گردشگری این استان، باید حوزه توسعه زیرساخت های این صنعت افزایش یابد.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر نیز ارتباط ایران و چین را از دهه های گذشته جالب دانست و گفت: در حال حاضر چین مهم ترین بازار صادراتی و شریک واردات، فناوری و مهم ترین متحد سیاسی ایران است.

خورشید گزدرازی به حرکت سریع چین در عرصه اقتصاد به عنوان قطب برتر جهان اشاره کرد و افزود: عنصر تحریم، چین را به کشوری امن برای تعاملات بین المللی ما تبدیل کرده است و اقتصاد دو کشور در بسیاری از موارد مکمل یکدیگر به ویژه در حوزه انرژی

وی به جایگاه صادراتی استان پرداخت و در سال 1401 کشور چین را سرآمد کالاهای صادراتی کشور دانست و گفت: از مجموع 53 میلیارد و 146 میلیون دلار صادرات کشور در سال گذشته، 14 مورد صادرات بوده است. میلیارد و 584 میلیون دلار به چین رفت.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر ۲۷ درصد از ارزش کل صادرات ایران به چین می رود و گفت: چین نیز مقصد اصلی صادرات استان بوشهر است.

وی با بیان اینکه سال گذشته 13.3 میلیارد دلار از استان بوشهر به کشورهای مختلف صادر شد، گفت: از این میزان 8.7 میلیارد دلار کالا و محصول به چین صادر شده است.
گزدرازی سهم صادرات این استان به چین را از نظر وزنی 62 درصد و از نظر ارزشی 65 درصد دانست و تاکید کرد: از تمام ظرفیت ها برای تقویت و توسعه روابط با چین استفاده می کنیم.

وی گفت: انجمن دوستی ایران و چین با سابقه روشن و موثر و کمیته های مختلف از جمله کمیته اقتصادی و بازرگانی می تواند به عنوان یک ظرفیت ویژه در این زمینه همکاری و کمک کند.

رئیس اتاق بازرگانی استان بوشهر بر ایجاد خط مستقیم کشتیرانی بین چین و بوشهر به منظور کاهش هزینه و زمان انتقال کالا بین دو کشور تاکید کرد و افزود: ایجاد خط مستقیم هوایی به چین و بالعکس. استفاده از ظرفیت اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین برای افزایش روابط تجاری و توسعه اقتصادی از جمله تجدید و از سرگیری فعالیت دفاتر نمایندگی در چینگدائو و تیانجین، ایجاد کانال های مناسب انتقال مالی و تشویق سرمایه گذاران چینی به استفاده از تسهیلات. منطقه آزاد تجاری و صنعتی برای تولید و صادرات محصولات به کشورهای همسایه ضروری است.

در این نشست فعالان اقتصادی استان بوشهر دیدگاه ها و پیشنهادات خود را در خصوص توسعه روابط اقتصادی، سرمایه گذاری و گردشگری با چین ارائه کردند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا