همزمان با روز معلم، جمعی از معلمان و فرهنگیان با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.
به گزارش ای بی اس نیوز، همزمان با سالروز شهادت شهید مطهری و روز معلم، جمعی از اساتید و فرهیختگان سراسر کشور صبح امروز (سه شنبه) با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی به حسینیه امام خمینی (ره) دیدار کردند. ).
گزینش بیانیه های جلسه معلمان به شرح زیر است:
* باید هویت و منش ملی ایرانی و اسلامی را در فرزندان کشور احیا کنیم.
* بحث زبان، ملیت و پرچم یکی از مسائل اساسی و مهم است.
*دانش آموزان باید به ایرانی بودن خود افتخار کنند که به آن افتخار می کنند.
* شهید مطهری به معنای واقعی معلم بود
یاد و خاطره شهید عزیزمان مرحوم آیت الله مطهری را که معلم به معنای واقعی کلمه بودند گرامی می دارم. تمام ویژگی هایی که از معلمان مدرسه یا دانشگاه ما انتظار می رفت در این مرد وجود داشت. دانش داشت، تعهد داشت، دقت داشت، پیگیری می کرد، نظم و انضباط در کارش داشت. خدا را شکر شهادت ایشان برای کشور هم برکات داشت. ایشان خود به مقامات عالیه دست یافتند و آثارش بر اثر این شهادت در قلب جامعه جای گرفت و توصیه می کنم نوشته ها و سخنرانی های آماده شده ایشان به ویژه توسط اساتید خوانده شود.
*قدردانی رهبر انقلاب از زحمات جامعه معلمی کشور
اولین چیزی که امروز باید در مورد معلمان بگویم این است که از جامعه معلمان تشکر کنم. این سربازان گمنام نظام اسلامی و اسلام و مسلمین که بی سر و صدا در سراسر کشور در دورافتاده ترین نقاط کشور مشغول به کار هستند، مشغول نبرد هستند. آنها به سختی کار می کنند، با مشکلات زیادی. در واقع فرزندان ملت توسط این جامعه معلمان تربیت می شوند و آنها را برای آینده ای روشن آماده می کنند. معلم در واقع معمار آینده کشور است. امروز شما فردا کشور را می سازید.
* تقویت مدارس دولتی مهم است
در کشوری که می گوییم مدرسه دولتی اولین چیزی است که روی مردم تاثیر می گذارد نباید اینطور باشد، ضعف مدرسه است.
وقتی مدرسه دولتی را نادیده می گیریم، به این معنی است که اگر کسی پول کافی برای ثبت نام در یک مدرسه شهریه را ندارد، باید تسلیم ضعف شود. یعنی کسی که مبنای مالی ندارد مبنای علمی هم ندارد. این بی عدالتی محض است و به هیچ وجه قابل قبول نیست.
* معلم باید دانش آموز را فرزند خود بداند
معلم باید دانش آموز را فرزند خود بداند. برای پسرت، دخترت چه آرزویی داری؟ نمیخوای خوشحال باشی؟ نمی خواهید مغرور شوید؟ نمی خواهی عاقل باشی؟ نمیخوای سواد باشی؟ شما نمی خواهید رفتار او در جوامع، در خانواده ها محترمانه باشد؟ مرد این چیزها را در مورد فرزندش می خواهد. همین را از شاگرد خود بپرسید. در طول درس، ایمان، مهربانی و صفات انسانی دانش آموز را با رفتار، کردار و بیان او پرورش دهید. فرض کنید بچه خودتان است.
* کرونا به کار آموزش و پرورش کشور ضربه زد
این مورد کرونا و این آموزش مجازی و از راه دور واقعاً به دردسر افتاد. یعنی کار آموزش و پرورش کشور را مختل کرد. شاید بتوان گفت از طریق فضای مجازی و ارتباط تصویری و غیره می توان دروس را تدریس کرد اما دانش آموز علاوه بر یادگیری و گوش دادن به درس باید در فضای آموزشی حضور داشته باشد. او باید در میان همسالانش حضور داشته باشد، همسالانش، هم افزایی ایجاد می کند، این خیلی مهم است. باید تلاش کرد تا دانش آموز به مدرسه برود. مدرسه موضوعی دارد.
* خطای راهبردی برخی از رهبران در گذشته داشتن دیدگاهی همه جانبه و آزاردهنده از آموزش بوده است.
به نظر من برخی هنوز نمی توانند نقش آموزش و پرورش را در توسعه کلی کشور درک کنند. یک خطای راهبردی در گذشته از سوی برخی مسئولان صورت گرفته است که خسارت وارد کرده است و آن کاهش ارزش این دستگاه حیاتی است.
برخی آن را یک مزاحمت می دانستند. اینها را می گویم چون از خود مردم چیزهایی شنیده ام. آن را یک مجموعه مصرف می دانستند و به من می گفتند که مثلاً یک مقدار از بودجه کشور را برای آموزش و پرورش هزینه کنید. بعدش چی؟ نتیجه برون سپاری است، به این معنی که آنها به آموزش به عنوان یک مزاحم نگاه کرده اند.
به نظر من ما به دنبال توسعه همه جانبه کشور برای عبور از موانع دشوار پیشرفت هستیم. در این مسیر موانع سختی وجود دارد که بدون کمک آموزش و پرورش نمی توان بر این موانع فائق آمد.
* آیا مسیر فعلی تحصیل تا دانشگاه ضروری است؟
مسیر کنونی آموزش راهی به سوی دانشگاه است. یعنی یک راهرو از دبستان و راهنمایی تا دانشگاه است. لازمه؟ آیا واقعاً باید بیایند، پاس کنند و به دانشگاه بروند؟ لازمه؟ آیا واقعاً برای کشور مفید است؟ چند روز پیش در جلسه کارگری گفتم تعداد زیادی از فارغ التحصیلان را به کارشناس و کارشناس ارشد بیکار، ناراضی و معترض تبدیل می کنیم که درست است. این همه تحصیل، شغل مناسبی برای تحصیل او وجود ندارد. به عبارت دیگر، شما باید در مورد آنها فکر کنید، باید آنها را واقعا در نظر بگیرید.
* باید نسبت به معلم احساس مسئولیت کنیم
انتظار داریم معلم احساس مسئولیت کند. این توقع توقع معقولی است اما از طرفی باید نسبت به معلم احساس مسئولیت کرد. وقتی نظام از معلمان، جامعه معلمان انتظاراتی دارد، باید در مقابل این جامعه نیز احساس مسئولیت کند. حالا این احساس مسئولیت در همه ابعاد است نه فقط معیشت. مسئله معیشت البته بسیار مهم است، اما فقط مسئله معیشت نیست. موضوع یادگیری تجربه، یادگیری مهارت ها، بخشی از تکلیف است. اینها کارهایی است که باید انجام شود. یعنی در مورد احساس مسئولیت نهاد نسبت به معلم است.
* سپردن آموزش به بخش خصوصی این ایده خوبی است که کشور را ویران کنید!
این تصور در گذشته در بین برخی از مسئولان کشور وجود داشت که آموزش و پرورش را از دولت جدا کنیم. دست بخش خصوصی را رها کنیم، این هزینه های سنگین و این بودجه سنگین را از دوش آموزش و پرورش برداریم. به آنها آسیب ندهید، این ایده خوبی است که کشور را نابود کنید. عزت تعلیم و تربیت، عزت دولت است. هیچ نظامی نمی تواند این عزت را از خود بردارد، نمی توان آن را از نظام جدا کرد. آموزش و پرورش کشور بر عهده نظام حاکم بر آن کشور است. در تمام دنیا همینطور است. استثناهایی وجود دارد، مانند مدارس غیرانتفاعی که در حال حاضر در کشور وجود دارد. این موارد استثنایی هستند. قانون اساسی ما آن را به وضوح بیان می کند. بنابراین، بحث برون سپاری منطقی نیست. این شأن هیئت حاکمه قابل چشم پوشی نیست.
* کار آموزشی در مدارس باید جذاب باشد
برنامه های آموزشی باید در مدارس دیده شود، در مدارس خبر چندانی نیست. امور آموزشی باید به مدارس هم کشیده شود. بسیاری از مدارس دستیار آموزشی ندارند، مدیر آموزشی ندارند. باید ارائه شود.
فرهنگ باید جذاب باشد. کودکان نباید در حال فرار باشند. او باید طوری باشد که بچه ها جذب او شوند. تقویت هویت ملی، تقویت عشق به کشور، تقویت پرچم ملی، آموزش سبک زندگی اسلامی و ایرانی از مهمترین کارهایی است که باید انجام دهیم.
* از ابتکارات جالب مدارس غیردولتی استفاده شود
برخی مدارس غیردولتی انصافاً ابتکارات جالبی دارند، کارهای بسیار خوبی انجام می دهند. باید از این ابتکارات استفاده کرد اما بر مجموعه مدارس غیردولتی نیز نظارت شود.
آموزش و پرورش نیز از کنترل این مدارس غیردولتی مستثنی نیست.
البته گفتم به این معنا نیست که ابتکارات آنها، کارهای جدیدی که در برخی از این مدارس انجام می دهند نادیده گرفته می شود یا از آن جلوگیری می شود.
متن کامل بیانات رهبران اینجا خواندن.
انتهای پیام