رئیس فراکسیون محیط زیست شورای اسلامی با اشاره به اینکه دولت موظف شد در سال اول برنامه هفتم طرح ملی سازگاری با تغییرات اقلیمی را ارائه کند، خاطرنشان کرد:
به گزارش ای بی اس نیوز، سامیه رفیعی در نخستین کنگره ملی پایداری زیست محیطی مبتنی بر مدیریت هوشمندانه منابع آب، اظهار کرد: اگر مدیران کشور به سخنان کارشناسان و متخصصان گوش فرا دهند، بسیاری از مشکلات کشور حل می شود. محیط بانان می گویند ما یک سیاره داریم و من می گویم یک ایران داریم و باید دست به دست هم بدهیم تا این زمین پایدار بماند.
وی افزود: محیط زیست موضوع بسیار مهمی است که مردم در گذشته به آن توجهی نداشتند و آن را امری تجملی و فانتزی می دانستند. » موضوع محیط زیست امروزه به یک دغدغه اساسی تبدیل شده است. تجربه ثابت کرده است که در جاهایی که وضعیت محیط زیست و منابع طبیعی کشور به خوبی حفظ نمی شود، حتی سرمایه گذاری های اقتصادی نیز نمی تواند ثابت بماند.
نماینده مردم تهران در شورای اسلامی گفت: در برنامه هفتم توسعه تلاش کردیم بسیاری از موضوعات اصلی زیست محیطی را در این برنامه گنجانده و خوشبختانه با تیم متخصص در این زمینه توانستیم تمام اقدامات را اجرا کند. موارد مندرج در برنامه هفتم بدون اعتراض شورای نگهبان و تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام. از سال اول برنامه هفتم دولت را موظف به ارائه طرح ملی برای سازگاری با تغییرات اقلیمی کردیم.
وی در ادامه از پیشنهاد ایران برای تشکیل آژانس منطقه ای تغییرات اقلیمی در پارلمان خبر داد و گفت: این پیشنهاد مورد استقبال بسیاری از کشورهای منطقه قرار گرفت و امیدواریم راه اندازی این آژانس گام مهمی در مدیریت مشترک درمان و اقلیم باشد. تغییر دادن. سازگاری با این پدیده در منطقه خلیج فارس و حذف منطقه منا. در حوزه محیط زیست عموما مردم از مسئولان جلوتر هستند. اگر مشارکت واقعی در این حوزه وجود نداشته باشد، بعید است که برنامه ها موفقیت آمیز باشد زیرا مردم تاثیرات مربوط به این حوزه را احساس کرده اند.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه به بحث تخصیص و حق آبه توجه داشتیم، اما در طول مسیر در بحث کشاورزی غیرعلمی و کشاورزی سنتی، آب حذف می شود و چیزی برای تالاب ها باقی نمی ماند. اکثر تالاب ها خشک شده اند و احیای آنها یکی از خواسته های جدی مردم و کارشناسان محیط زیست است.
وی با اشاره به وضعیت باغ گیاه شناسی بیان کرد: موضوع ساخت و ساز در اطراف این باغ را با جدیت دنبال کرده ایم و مکاتبات زیادی در این زمینه انجام شده و برای جلوگیری از تخریب این باغ ملی پیگیر هستیم.
رفیعی با انتقاد از پرورش ماهی در قفس در مخازن سدهای کشور گفت: این مشکل باعث از بین رفتن منابع آب شیرین ما شده و باید هر چه سریعتر جلوی آن گرفته شود. برای اولین بار در برنامه هفتم 10.7 میلیارد مترمکعب حق آبه برای تالاب های کشور در قانون پیش بینی شد و وزارت نیرو مکلف به اعطای این حق آبه شد.
انتهای پیام