معاون راهداری و حمل و نقل جاده ای سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با بیان اینکه قرار است امسال 400 نقطه حادثه خیز اصلاح شود، گفت: معمولا هر نقطه به طور متوسط 10 میلیارد تومان نیاز دارد، یعنی برای تعمیر 400 نقطه به 4000 میلیارد تومان نیاز داریم. .
رضا اکبری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه تصادفات جاده ای در کشور هر سه سال یکبار تجزیه و تحلیل می شود، گفت: البته ما هر سال تصادفات را تحلیل می کنیم، اما با یک هدف مشخص که «شناسایی نقاط پر تصادفات» است. ، ما هر سه سال یک بار این را تجزیه و تحلیل می کنیم. این کار دارای دستورالعملی است که از سوی کمیسیون ایمنی راه های کشور صادر شده و نقاطی که تعداد تصادفات آنها بیش از یک است مشخص شده است.
وی ادامه داد: آخرین تحلیل مربوط به پایان سال گذشته است که تصادفات سه سال گذشته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و 887 نقطه حادثه خیز شناسایی شد. برای راستی آزمایی این 887 نقطه با پلیس توافق شد، وزارت راه تایید کرد و به استان ها ابلاغ شد. در آستانه عید بودجه ای را به استان ها اعلام کردیم تا قبل از تعطیلات نوروزی در این 887 نقطه برای رانندگان تابلو نصب کنند تا نقاط دارای شناسنامه مشخص شود. اما برای اصلاح این نکات باید برنامه ای چندساله تدوین شود که از فروردین امسال شروع به مطالعه و تهیه طرح اصلاح نکات کردیم.
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای درباره ماهیت نقاط حادثه خیز توضیح داد: بیشتر این نقاط تقاطع، میدان، کمان و پیچ های تند است که مستقیم یا با زاویه به جاده های دیگر متصل می شود. هر کدام از آنها نسخه مخصوص به خود را می طلبد. ممکن است در نقطهای فقط تعداد معینی تابلو پاسخگو باشد، نقطهای نیاز به روشنایی داشته باشد، نقطهای نیاز به زیرگذر یا روگذر داشته باشد، جایی دیگر نیاز به تغییر مکان داشته باشد و غیره. کارهایی که برای اصلاح این 887 نقطه باید انجام شود از فروردین ماه شروع شده و برنامه ریزی ها در حال انجام است، با تمام استان ها جلسه خواهیم داشت و تا یک ماه دیگر نسخه اولیه برای اصلاح نکات آماده می شود.
اکبری با بیان اینکه قرار است امسال 400 نقطه حادثه خیز اصلاح شود، درباره بودجه این کار گفت: بودجه دقیق پس از بررسی طرح های اورهال و برآورد دقیق مشخص می شود اما با توجه به تجربه این سال ها معمولاً هر به طور متوسط یک امتیاز 10 میلیارد تومان نیاز دارد، یعنی برای رفع 400 نقطه به 4000 میلیارد تومان نیاز داریم. علاوه بر این 400 نقطه، حدود 260 نقطه نیمه تمام هم داریم که پروژه های سال قبل یا دو سال قبل است و حدود 2 هزار میلیارد تومان نیاز دارد. بنابراین برنامه ما این است که 400 امتیاز جدید به اضافه 260 امتیاز برای تکمیل پروژه های نیمه تمام تعیین کنیم.
وی درباره بودجه مورد نیاز برای اصلاح مناطق با آمار تصادفات بالا توضیح داد: بخشی از بودجه ما مربوط به منابع داخلی سازمان، بخشی از بودجه مربوط به منابع عمومی است که در قانون بودجه لحاظ شده است و یک طرف جرایم راهنمایی و رانندگی است. امسال در قانون دارایی دیدیم که سهم وزارت راه مستقیم پرداخت می کند. مجموع این سه 400 امتیاز می دهد. با توجه به تاکید وزیر و مذاکرات با دولت و مکاتبات و مصوباتی که دنبال می کنیم، اگر بتوانیم بودجه ای بین 8 تا 10 هزار میلیارد تومان بگیریم، 447 مورد باقی مانده را در دستور کار قرار می دهیم.
انتهای پیام