رفع عدم تطابق بنزین با قابلیت های فعلی CNG قابل حل است
رئیس هیئت مدیره انجمن صنعت گاز سی.ان.جی گفت: در حال حاضر روزانه حدود 21 میلیون مترمکعب CNG در کشور مصرف می شود که بیش از نیمی از ظرفیت زیرساخت ایجاد شده در این بخش بلااستفاده مانده است و می توانیم. سرمایه گذاری مجدد بدون هیچ هزینه ای و تنها با فراهم آوردن شرایط.تدوین سیاست هایی برای حل آسان مشکل عدم تعادل بنزین.
به گزارش ای بی اس نیوز، محسن جوهری امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه گنجاندن سوخت های جایگزین در سبد سوخت خودروها یکی از راهکارهای موثر برای رفع بی تعادلی بنزین است، گفت: اما توجه داشته باشید که چه نوع سوختی باید وارد شود. . چرخه حمل و نقل کشور در دهه 1970 سوخت LPG وارد سبد سوخت خودرو شد، اما به چند دلیل این سوخت کنار گذاشته شد. از جمله این دلایل، ناامنی این نوع سوخت در چرخه حمل و نقل و نبود ظرفیت کافی برای تامین پایدار آن بود.
وی بازگشت گاز مایع به سبد سوخت خودروها پس از 20 سال را بازگشتی به یک آزمایش شکست خورده دانست و گفت: طی دو دهه گذشته میلیاردها دلار هزینه ملی صرف تامین زیرساخت های توزیع و مصرف شده است. سوخت CNG ایمن و پاک در کشور و امروز ظرفیت جایگزینی 50 میلیون لیتر بنزین با 50 میلیون متر مکعب CNG در روز را داریم که به طور کامل مصرف نمی شود.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنعت CNG گنجاندن LPG در سبد سوخت خودروها را بد خطی به نقشه راه انرژی کشور دانست و گفت: در سند تامین انرژی در حوزه حمل و نقل کشور تا سال 1420 LPG است. از سبد سوخت خودروهای کشور حذف شد. الپیجی تنها برای خانههایی که به شبکه گاز طبیعی دسترسی ندارند، مورد پسند قرار گرفته است، اما مجلس با بیتوجهی به این سند، اصرار دارد که الپیجی در سبد سوخت خودروها گنجانده شود و امروز عدهای از بسیاری از مردم بیاطلاع هستند. آسیب های این تصمیم غیر عمده ها به دنبال گنجاندن این موضوع در برنامه هفتم توسعه هستند.
وی افزود: سوخت LPG در مقایسه با بنزین و CNG سوخت خطرناکی است، زیرساختی برای تامین آن وجود ندارد و باید زیرساخت هایی را که امروز در بخش CNG داریم به قیمت میلیاردها دلار فراهم کنیم، اگر مدافعان ورود LPG فکر کردند برای رفع کمبود بنزین در سبد سوخت خودروها، این مشکل با استفاده از ظرفیت های فعلی CNG قابل حل است.
جوهری خاطرنشان کرد: با ورود LPG به سبد سوخت خودروها، صنعت CNG آسیب جدی می بیند و این بدان معناست که ما به تنها جایگزین و راه حل عملی عدم تعادل بنزین آسیب می زنیم، در حالی که LPG سال ها طول می کشد تا به سبد سوخت برسد. داخل ماشین این روز به طور جدی امنیت عرضه انرژی در بخش حمل و نقل را تضعیف می کند که منجر به بدتر شدن عدم تعادل بنزین می شود.
وی تصریح کرد: جدای از اینکه تصمیم به گنجاندن LPG در سبد سوخت خودروها باعث تشدید عدم تعادل بنزین می شود و با ایجاد تقاضا در این بخش، دولت باید در سال آینده هزینه بیشتری را برای واردات بنزین صرف کند. و عدم پایداری عرضه LPG نسبت به تقاضای ایجاد شده در سال های آینده، شاهد تبدیل ایران از صادرکننده LPG به عنوان واردکننده خواهیم بود.
جوهری با بیان اینکه منطق موافقان ورود گاز ال پی جی به سبد سوخت خودروها جلوگیری از هدر رفت یا قاچاق آن است، گفت: جلوگیری از هدر رفت یا قاچاق گاز مایع مستلزم تغییر روش های توزیع با استفاده از سامانه صدف است و در صورتی که بدون اصلاح، ورود یا عدم ورود به سبد سوخت خودروها هیچ نقشی در جلوگیری از قاچاق یا هدر رفت این سوخت نخواهد داشت.
انتهای پیام