چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

رشد 48 درصدی تجارت خارجی کشور در ماه اول 1403 هجری قمری

بر اساس گزارش گمرک ایران، از مجموع صادرات و واردات کشور، 7 میلیارد و 680 میلیون دلار به صادرات و 2 میلیارد و 740 میلیون دلار به واردات اختصاص یافت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور شامل نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 4 میلیارد و 940 میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش حاکی از آن است که صادرات بدون نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات کالا از تجارت چمدانی در این مدت بالغ بر 3 میلیارد و 170 میلیون دلار بوده است و می افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت در فروردین ماه جاری. نسبت به مدت مشابه قبل 430 میلیون دلار مثبت بوده است.

این گزارش حاکی از آن است که صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه امسال بالغ بر 4 میلیارد و 180 میلیون دلار بوده است.

بر اساس این گزارش، ارزش صادرات کشور در فروردین ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 16.85 درصد کاهش نشان داد.

این گزارش حاکی از آن است که سه نوع صادرات اصلی فروردین ماه 1403 هجری شمسی، پروپان مایع به ارزش 218 میلیون دلار، متانول به ارزش 201 میلیون دلار و قیر نفتی به ارزش 180 میلیون دلار بوده است. از هر تن کالای صادراتی در این مدت. با کاهش 7.96 درصدی به 328 دلار رسید.

در این مدت 9 میلیون و 700 هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 9.66 درصد کاهش داشت.

مقصدهای اصلی صادرات ایران در فروردین ماه امسال شامل چین، عراق، امارات، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده و این هفت کشور 78 درصد وزن و 83 درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده اند. . صادرات سفارشی

بر اساس این گزارش، صادرات محصولات پتروشیمی در فروردین ماه سال جاری بالغ بر 3 میلیون و 300 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 400 میلیون دلار بوده که از نظر وزنی 25.77 درصد و از نظر ارزشی 24 درصد کاهش نشان می دهد. .

این گزارش می افزاید: در بین ده اقلام عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی، هیدروکربن های گاز مایع، اوره، آهن و شمش های فولادی بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع، آهن و آلیاژهای فولاد و بوتان مایع بیشترین کاهش ارزش خود را داشته اند. .

این گزارش از واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری می افزاید: در این مدت 2 میلیون و 400 هزار تن کالا به ارزش 2 میلیارد و 700 میلیون دلار وارد کشور شد که از نظر میزان واردات 33.38 درصد افزایش را نشان می دهد. وزن و ارزش آن 11.36 درصد کاهش یافت.

ذرت حیوانی به ارزش 353 میلیون دلار، سویا به ارزش 181 میلیون دلار و گوشی های هوشمند به ارزش 106 میلیون دلار سه کالای اصلی وارداتی در فروردین ماه امسال بودند.

در بین ده قلم کالای وارداتی بیشترین افزایش مربوط به طلا به صورت خام، کنجاله سویا و روغن تخمه آفتابگردان و بیشترین کاهش ارزش به تفکیک قطعات تولیدی خودرو با کد تعرفه 98870312، سویا و سویا و برنج.

میانگین ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه امسال یک هزار و 122 دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 33.54 درصد کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، 7 کشور اولی که در فروردین ماه امسال با ایران معامله کردند، یعنی امارات، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ کنگ در مجموع 72 درصد وزن و 78 درصد از ارزش کل واردات کشور.

میزان ترانزیت خارجی به کشور از طریق ایران در فروردین ماه امسال با 47 درصد افزایش به یک میلیون و 600 هزار تن رسید.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

۶ دستور وزیر صمت؛ از توسعه اکتشافات تا سرمایه گذاری در میادین گازی

وزیر صنعت، معدن و تجارت، سرمایه‌گذاری در میادین گازی توسط شرکت‌ها، تربیت مدیران متخصص، ساخت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *