اخبار سیاسی روز

حقی نباید ضایع شود – ایسنا



رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به افزایش تعداد پرونده ها در مجتمع قضایی استان تهران در سال جاری گفت: برای افزایش کیفیت دادرسی، تجمیع آراء و جلوگیری از خسارات احتمالی تنها با به روز رسانی امکان پذیر است. رویه های قانونی روش.”

به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از میزان علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران، در گردهمایی قضات دادگاه های تجدیدنظر استان تهران (مجتمع قضایی غدیر) با گرامیداشت ایام فضیلت ماه تحریم و با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان در راه است، توفیق خدمت در این ماه را یکی از نعمت های خداوند دانست که باید از آن نهایت استفاده را کرد.

وی همچنین پیشاپیش فرارسیدن سال جدید را گرامی داشته و از زحمات و خدمات کارکنان قضایی و اداری مجتمع قضایی غدیر در طول سال جاری در راستای رسیدگی به امور حقوقی مددجویان، احقاق حقوق و اجرا قدردانی کرد. عدالت در جامعه اعلام کرد: حجم، حساسیت و اهمیت کار در محاکم بازنگری در استان تهران و همچنین تلاش، سخت کوشی و ایثار قضات این مجموعه برای تعیین تکلیف مراجعان تجاری. ، امری غیر قابل انکار و قابل تقدیر است.

وی بر خدمات مهم و کارآمد محاکم تجدیدنظر استان تهران در سطح جامعه تاکید کرد و در عین حال به بازدید اخیر هیات بازرسی در خصوص ماده 28 آیین نامه داخلی بازرسی، کنترل و ارزیابی رفتار و عملکرد قضات وی گفت: بازرسی ها حاکی از وضعیت مطلوب و قابل قبولی از رویه ها و عملکرد در این مجموعه بود. اما نباید از ضعف ها و کاستی های احتمالی غافل شد و باید پیوسته به سمت بهبود عملکرد حرکت کرد.

رئیس کل دادگستری استان تهران در بخشی دیگر از سخنان خود به موضوع «جنگ ترکیبی» نافرجام دشمن علیه ایران اسلامی اشاره کرد و گفت: ابتکار رهبری محترم قوه قضائیه در خصوص مقوله گسترده و فراگیر عفو، که با تایید رهبر معظم انقلاب صورت گرفت، نقشه های دشمن را به شکست شرم آوری رساند که ضمن خلع سلاح دشمن، تمام توطئه های او را عقیم کرد.

وی با اشاره به افزایش تعداد پرونده ها در مجتمع قضایی استان تهران در سال جاری، گفت: افزایش تعداد پرونده ها در محاکم تجدیدنظر استان تهران بیش از «قبل» مشهود بود. زیرا حکایت از تلاش و همت ویژه همکاران در دادسراها و دادگاه های بدوی دارد.

وی همچنین با اشاره به اینکه «از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 246 هزار پرونده به محاکم تجدیدنظر استان تهران وارد شده است»، گفت: بر این اساس به طور میانگین 238 پرونده به هر شعبه دیوان ارجاع شده است. تجدیدنظر به صورت ماهانه نظر استان تهران حاکی از تلاش شبه جهادی همکاران در دادسراها و دادگاههای بدوی و تجدیدنظر سراسر استان از تهران است.

القاصی در ادامه از تلاش برای افزایش شعب فعال در محاکم تجدیدنظر استان تهران خبر داد و گفت: از نظر ساختاری و تشکیلاتی نیازمند 149 شعبه فعال در دادگاه تجدیدنظر استان تهران هستیم. حجم کار و باید تلاش کنیم تا با فعال کردن همه شعب، حجم کار هر شعبه متناسب باشد و در این زمینه به تعادل برسیم.

وی با تأکید بر اینکه «دادگاه های تجدیدنظر استان تهران قله نظام قضایی استان تهران هستند»، گفت: قضات شاغل در این مجموعه از قضات فاضل، مجرب، شریف و با وقار هستند و اعتبار و افتخار دستگاه قضایی محسوب می شوند. . زیرا قضات دادگاه های تجدیدنظر استان تهران امروز در این جایگاه رفیع با گذر از مراحل، مراحل و مراتب مختلف قضایی و گذر از چالش ها و موانع مختلف به مردم خدمت می کنند.

وی گفت: قضات دادگاه های تجدیدنظر استان تهران به عنوان کارشناسان خبره، پرونده های ارجاعی را از نظر رسیدگی قضایی بررسی و آرای دادگاه های بدوی را از نظر اعتبار و پایایی تحلیل می کنند. بنابراین در صورتی که در مرحله معاینه دقت لازم صورت نگیرد و وضعیت رویه به درستی مدیریت و کنترل نشود، مسلماً حقوق افراد تضییع می شود که نشان از حساسیت و اهمیت مرحله بررسی دارد.

رئیس قاضی استان تهران خطاب به قضات مجتمع قضایی غدیر گفت: امید مردم در محاکم تجدیدنظر به نظری است که شما نوشته اید. بنابراین در مرحله تجدیدنظر، وقوع خطا منجر به تضییع حقوق مشتریان می شود و بر این اساس لازم است در این مرحله موارد و ادعاها بررسی شود تا هیچ حقی ضایع نشود.

وی با تاکید بر این که «مرکز اعتبار آراء و آراء قضایی در تمامی مراحل دادرسی، دادگاه تجدیدنظر است»، گفت: دادگاه تجدیدنظر از نظر صلاحیت و جلوگیری از اشتباهات احتمالی تضییع حقوق طرفین است. ، مهمتر از دادگاه است. بدوی دو جنبه نظارتی و حفاظتی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین تاکید کرد: «سنجش صحت عمل در دادگاه‌های بدوی و حفاظت از تصمیمات و آراء دادگاه‌ها توسط دادگاه‌های تجدیدنظر، ارتباط مستقیمی با اطرافیان قضات این دادگاه‌ها در امور مربوط به دادگاه‌های بدوی دارد. پرونده و صحت سؤالات» گفت: دادگاه های بدوی.

القاصی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: بررسی های انجام شده حاکی از آن است که آرای صادره از سوی قضات مجتمع قضایی استان تهران اکثرا معتبر و دقیق بوده و گزارش های رسیده حاکی از آن است که در خصوص اکثریت درخواست های ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری پس از بررسی های لازم توسط چند نفر از قضات و کارشناسان مجرب، نظرات ابراز شده بدون اشکال تشخیص داده شد.

وی با اشاره به ابلاغ بخشنامه ای به محاکم دادگستری کل استان تهران به منظور شناسایی پرونده های حقوقی که رسیدگی به آنها بیش از سه ماه به طول انجامیده و هنوز کارشناسی آنها مسترد نشده است، اعلام کرد: بررسی ها و آسیب شناسی های انجام شده است. بیانگر آن است که علت اصلی تاخیر در رسیدگی در مجتمع قضایی استان تهران، تاخیر در ارائه نظریه کارشناس است. لذا در این خصوص تاکید می شود ناظر محاکم تجدیدنظر استان تهران با کمک شعب قضایی در این زمینه دلایل تاخیر در ارائه نظر کارشناسی را در موارد مربوط محاسبه و به ارائه نظر کارشناسی در اسرع وقت توسط کارشناسان در این نوع موارد.

وی در همین راستا از بروزرسانی پرونده های در دست بررسی به دلیل عدم کارشناسی در مهلت مقرر و در مجتمع قضایی کارکنان کشور با ورود و پیگیری رئیس این مجتمع قضایی خبر داد و گفت: تحولات در این زمینه منجر به موارد زیادی شده است که این مجموعه قضایی به دلیل عدم ارائه نظریه کارشناسی بلاتکلیف مانده است.

رئیس کل دادگستری استان تهران خواستار اهتمام و تلاش بیشتر قضات دادگاه های تجدیدنظر استان تهران برای رسیدگی به پرونده های قدیمی و دیرپای این مجموعه قضایی شده و در عین حال به آسیب شناسی آن اشاره کرد. عملکرد شعب مختلف محاکم تجدیدنظر استان تهران.

وی با تأکید بر اینکه «تعداد زیاد ارجاعات می تواند اثربخشی تصمیمات را خدشه دار کند»، اذعان داشت: افزایش کیفیت رسیدگی قضایی، اثربخشی تصمیمات و پیشگیری از آسیب های احتمالی تنها با به روز رسانی رویه های حقوقی امکان پذیر خواهد بود.

وی با بیان اینکه تاخیر در تشریفات علاوه بر خسارات مختلف منجر به نارضایتی مشتریان می شود، گفت: با تلاش های صورت گرفته در محاکم تجدیدنظر استان تهران در حال حاضر بسیاری از شعب از نظر میزان موجودی در وضعیت خوبی قرار دارند. ; اما باید توجه داشت که تعداد بالای پرونده در برخی شعب به معنای کم کار بودن شعبه نیست، بلکه بیانگر حجم بالای پرونده های ورودی است و بر این اساس باید به سمتی رفت که به روز رسانی مراحل قانونی با تلاش جمعی زیرا این تجارت هم رضایت پروردگار متعال را به همراه خواهد داشت و هم رضایت مشتریان را.

القاصی با تأکید بر اینکه «وجود غیرعادی در یک شعبه نباید بر عملکرد همه شعب تجدیدنظر استان تهران سایه افکنده باشد»، گفت: جامعه و قوه قضائیه به حق منتظر عنوان همکاران دادگاه تجدیدنظر استان تهران هستند. استان با تلاش مضاعف و تلاش جمعی از محاکم تجدیدنظر استان تهران الگویی شایسته برای سایر واحدهای قضایی است و امیدوارم با تلاش همکاران این امر محقق شود.

عباس زخلی، معاون رئیس کل دادگستری و رئیس دادگاه های تجدیدنظر استان تهران همچنین در این جلسه وی با ارائه گزارشی از عملکرد این گروه گفت: دادگاه های تجدیدنظر استان تهران از نظر کار قضایی و انفصال پرونده در بین تمام استان های کشور و از نظر میانگین اقدامات حقوقی رتبه اول را دارند.

رئیس دادگاه های تجدیدنظر استان تهران خاطرنشان کرد: تقریباً یک سوم مراجعات تجدیدنظر بیشتر از میانگین استانی داریم و یک سوم بیشتر از سایر استان های این مجموعه خدمات قضایی ارائه می کنیم.

وی بیان کرد: علیرغم همه کمبودها و نیازها، همکاران عزیز با تلاش مضاعف و تلاش شبانه روزی، برای سامان دادن به امور عزل، امور خانوادگی خود را رها کردند و این تلاش های جهادی منجر به بهترین وضعیت در دادگاه های تجدید نظر شد. استان تهران. امروز بریم

زاخلی گفت: در استان تهران از نظر ورود و خروج قضایی رتبه اول را کسب کردیم و نسبت به 11 ماه سال گذشته وضعیت رسیدگی و عملکرد تجدیدنظر بهبود چشمگیری داشته است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا