رشد مصرف برق در کشور دو برابر رشد نرمال است
در گفت و گوی بعدازظهر با شبکه خبر، موضوع تولید و وضعیت تقاضای برق مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی رسمی صنعت برق و مدیرعامل شرکت توفانیر و گامبز نظیریان، مدیرعامل توزیع نیروی برق تهران به سوالات پاسخ دادند. شرکت. .
رجبی مشهدی گفت: در بخش تولید از ابتدای دولت سیزدهم بیش از 9 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است که به نیروگاه های تازه تاسیس متصل می شود که بیشتر آنها سیکل ترکیبی با راندمان بالا هستند. بخشی از آن در مورد افزایش ظرفیت عملی نیروگاه های موجود بود. در حال حاضر بیش از 65 هزار مگاوات تولید برق داریم و تا این لحظه حداکثر نیازی که در روزهای پایانی خرداد اتفاق افتاده 73 هزار و 662 مگاوات بوده است. مصرف برق کشور رشد چشمگیری داشته است و بیشترین پیک مصرف ثبت شده رشد مصرف بیش از 8.2 درصد را نشان می دهد در حالی که رشد طبیعی کشور ما حدود 4 درصد است.
وی افزود: شکاف تولید و تقاضای برق از طریق برنامه های مدیریت مصرف و کاهش مصرف پوشش داده می شود که در حوزه های صنعتی، کشاورزی، اداری و خانگی پوشش داده می شود. از نظر صنايع، بخش صنعت به 3 بخش تقسيم شده است. برای واحدهای صنعتی شهرهای صنعتی یک روز در هفته برای شرکت در برنامه های مدیریت مصرف در نظر گرفته شده و می توانند در روزهای تعطیل کار کرده و یک روز در هفته در برنامه های مدیریت مصرف شرکت کنند. گروه سوم صنایع انرژی بر کشور هستند که نیازمند احداث نیروگاه های با ظرفیت 10 هزار مگاوات هستند که 1600 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور از این سایت مستثنی هستند شرکت در مصرف مدیریت.
رجبی مشهدی گفت: طبقه بندی استان های پرمصرف به تراکم جمعیت بستگی دارد و تهران، البرز و قم بیشترین مصرف برق را دارند و پس از آن استان های خوزستان و کهکیلویه و بویراحمد قرار دارند. استان های فارس و بوشهر از نظر مصرف بالا در رتبه های بعدی قرار دارند. کمترین هزینه ها مربوط به استان های شمالی کشور است.
سخنگوی برق با اشاره به مصرف برق ادارات گفت: صرفه جویی در بخش اداری افزایش چشمگیری داشته و از طریق کنتورهای هوشمند بر حوزه اداری نظارت داریم. 92 هزار مؤسسه عمومی داریم که 78 هزار دستگاه آن مجهز به کنتور هوشمند هستند. اگر ادارات در ساعات کاری 30 درصد مصرف خود را کاهش دهند هیچ محدودیتی وجود نخواهد داشت اما در صورت عدم اجرای این قانون، کنتور برق پس از ده دقیقه قطع می شود. تاکنون حدود 1200 مگاوات از این محل کاهش مصرف داشته ایم که نزدیک به مصرف شهر مشهد است.
نظیریان گفت: بیش از 10 تا 15 درصد مصرف برق شهر تهران مربوط به نهادهای دولتی و غیردولتی است. امروز از پیک 5100 مگاواتی تهران عبور کردیم و نسبت به هفته گذشته 300 مگاوات افزایش داشتیم. 5000 موسسه دولتی در تهران داریم و امروز 19 تیرماه 120 مگاوات برق در ادارات تهران تامین شده است که معادل برق مورد نیاز 120 هزار مشترک است. برآورد ما این است که می توان این عدد را تا 180 مگاوات افزایش داد. از ابتدای 24 خرداد 160 اداره کشوری و منطقه ای دچار قطعی برق شدند و امروز در 30 اداره محدودیت برق اعمال شده است.
خبرنگار: امیر محمد درویشی