شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

رشد صنعت ساخت تجهیزات پتروشیمی

تجهیزات پالایشی و مجتمع های پتروشیمی که زمانی 100 درصد به واردات وابسته بودند، اکنون با عبور از تحریم ها و تامین نیازهای داخلی به مرحله صادرات رسیده اند و در آینده ای نه چندان دور کشور از دستور العمل های خوب خارجی سود خواهد برد. تبادل.

به گزارش تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما؛ در اوایل دهه 70 که بزرگترین پتروشیمی کشور در شازند در استان مرکزی راه اندازی شد، 100 درصد تجهیزات آن که ساخت کشورهای اروپایی بود از بنادر جنوبی وارد کشور می شد. آقای نجفی که پیش از این مسئولیت مجتمع پتروشیمی شازند را بر عهده داشت می گوید: سه ماه طول می کشد تا این سازه های غول پیکر از بندرعباس یا بوشهر به محل کارگاه مجتمع پتروشیمی شازند در استان مرکزی منتقل شوند.

این کارشناس صنعت پتروشیمی مدعی است راکتورهای بزرگ در حین جابجایی به 4 قسمت تقسیم می شدند که این امر مستلزم هزینه و زمان بالایی برای حمل و نقل بود. اما یک دهه بعد ورق برگشت به قول آقای نجفی در اوایل دهه 80 تجهیزات لازم برای ساخت پالایشگاه ها و پتروشیمی های بندر امام خمینی (ره) در استان خوزستان و پارس جنوبی در عسلویه در استان بوشهر. توسط ماشین ساخته شدند. کارخانه ها و آذرآب اراک. مناطق ساحلی منتقل شده است.

به عنوان مثال تنها در فاز 13 پارس جنوبی 46 دکل نصب شده است که برخی از آنها قبلا از اروپا وارد می شد اما اکنون در آذرآب اراک در حال ساخت است. یعنی دیگر نیازی به واردات این تجهیزات بزرگ نداریم. انتقال این تجهیزات غول پیکر از اروپا و سایر کشورها، هزینه های حمل و نقل و نرخ ارز بالایی را به کشور تحمیل کرد، اما ساخت این تجهیزات علاوه بر ایجاد اشتغال، ارزش افزوده ایجاد کرد، زیرا تولید فولاد مورد نیاز در داخل خانه انجام می شد.

معاون ماشین آلات و تجهیزات وزارت حراست می گوید: اکثر پالایشگاه های قبل از انقلاب ما پالایشگاه های نفت بودند که پیچیدگی آن ها کمتر از مجتمع های پتروشیمی است، زیرا نشت نفت مشکلی ندارد اما اگر کوچکترین نشتی در پتروشیمی های گازی رخ دهد. مجتمع ها، خسارات جبران ناپذیری به بار می آورد.

سید محمد موسوی می افزاید: الان از پالایشگاه های نفت وزارت نفت گذشتند، این پالایشگاه ها بیشتر در کشور ساخته می شود، کار بزرگی که بعد از انقلاب انجام شد ساخت مجتمع های پتروشیمی بود، بیش از 120 میلیارد دلار سرمایه گذاری شد. در عسلویه در مراحل مختلف پارس جنوبی. به طور متوسط ​​70 درصد این مقدار در داخل کشور تولید می شود، بنابراین ارز کمتری از کشور خارج شده است.

احسان ثقفی، رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت می گوید: با وجود جنگ تحمیلی و تحریم های ظالمانه و شدید، چرخه تولید نفت، گاز و پتروشیمی هرگز متوقف نشده است.

ما تا چند سال پیش فقط تجهیزات ثابت و ایستا مانند بویلر و راکتور تولید می کردیم. امروزه با تولید تجهیزات دوار و مجموعه فرآیند، چرخه تامین تجهیزات مجتمع پتروشیمی تکمیل شده است.

معاون ماشین آلات و تجهیزات وزارت حراست خبر خوبی برای مردم دارد. وی بیان کرد: مجموعه های فرآیندی و تجهیزات دوار مانند پمپ های مورد نیاز صنعت نفت و پتروشیمی و تجهیزات فوق سرد یا جعبه های سرد که فناوری بسیار پیچیده ای دارند در کشور مستقر شده اند و هم اکنون دو شرکت در کشور فوق العاده تولید می کنند. تجهیزات سرد پتروشیمی تجهیزات فوق سرد یکی از عناصر حیاتی خطوط گاز پالایشگاه است و نبود این تجهیزات باعث انجماد تولید خط گاز پالایشگاه می شود.

آقای موسوی از دستیابی به فناوری لحیم کاری آلومینیوم برای این تجهیزات فوق سرد خبر می دهد و می افزاید: لحیم کاری آلومینیوم به کار رفته در این تجهیزات به دلیل دوکاره بودن صددرصد ممنوع است.

معاون ماشین آلات و تجهیزات وزارت حراست افزود: امروز این صنعت را به سمت تولید پکیج های فرآیندی بسیار پیچیده سوق داده ایم که تولید انبوه ندارد اما برای هر پالایشگاه یا پتروشیمی باید تجهیزات خاصی طراحی شود.

به گفته رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت، در حال حاضر جزو 6 کشوری هستیم که فناوری تولید تجهیزات فوق سرد صنعت پتروشیمی را داریم.

از یکی از شرکت های تولید کننده تجهیزات فشرده سازی (کمپرسور) لازم برای صنعت نفت، گاز و پتروشیمی بازدید می کنیم. صنعتگران اصفهانی این شرکت دانش بنیان توانستند برای اولین بار در غرب آسیا یک بوستر پمپ با توان 100 کیلووات و حجم 45 متر مکعب تولید کنند و حتی توان تولید بوستر پمپ با توان بالا را دارند. تا هزار کیلووات

احمدرضا رشیدی، مدیر فنی این شرکت دانش بنیان می گوید: اگر شخصی این کمپرسور را در خارج از کشور خریداری کند و خراب شود، به دلیل تحریم ها برای تامین قطعات یدکی با مشکل زیادی مواجه می شود.

مدیر تحقیق و توسعه یکی از مجتمع های پتروشیمی نیز موردی را بازگو می کند که در مورد پمپ های فرآوری این مجتمع رخ داد و شرکت های علمی برای رفع مشکل وارد عمل شدند.

حامد کاظمی می گوید با توجه به اینکه دانش مورد نیاز برای تولید این پمپ ها در داخل کشور مستقر بود، بر اساس دانش با یکی از این شرکت های سازنده مذاکرات را آغاز کردیم و خوشبختانه عملیات طراحی، بازطراحی و ریخته گری به پایان رسیده است. ، و اکنون آماده نصب این پمپ ها و واردات آنها هستیم. این امر منتفی شده است.

غلامرضا فخر، مدیر تعمیر و نگهداری این مجتمع پتروشیمی نیز مدعی است تولید این قطعات توسط سازندگان داخلی باعث کاهش 50 تا 60 درصدی هزینه ها می شود.

در زمینه تجهیزات مجتمع ها و پالایشگاه های پتروشیمی نه تنها پاسخگوی نیازهای خود هستیم بلکه در حال حاضر به عنوان یکی از کشورهای تولید کننده این تجهیزات در دنیا شناخته می شویم. رئیس انجمن سازندگان صنعت نفت اعلام کرد: در این زمینه رتبه دهم جهان را داریم.

معاون تجهیزات و ماشین آلات وزارت دفاع همچنین می گوید: جزو 2 کشور برتر تولید کننده پتروشیمی در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا هستیم.

آقای موسوی می افزاید: ما علاوه بر توانایی تولید تجهیزات مورد نیاز صنعت پالایش و پتروشیمی، دانش طراحی و ساخت این مجتمع ها را نیز داریم و به صادرات تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی رسیده ایم. که اکنون پالایشگاه ها و پتروشیمی های از کار افتاده در برخی از کشورهای آمریکای لاتین مانند ونزوئلا و برخی از کشورهای آفریقایی در حال بازسازی هستند.

آقای ثقفی رئیس انجمن سازندگان صنعت نفت نیز از رایزنی با برخی کشورها برای احداث پالایشگاه و مجتمع پتروشیمی خبر می دهد.

معاون تجهیزات و ماشین آلات وزارت حراست گفت: صادرات خدمات فنی و مهندسی و بر همین اساس احداث پالایشگاه ها و مجتمع های پتروشیمی زنجیره ای از محصولات و تجهیزات داخلی را صادر می کند که ارزآوری خوبی برای کشور به همراه خواهد داشت. .

آن طور که آقای موسوی می گوید ساخت هر پالایشگاه یا مجتمع پتروشیمی تا 5 میلیارد دلار هزینه دارد و اکنون با تامین منابع مالی تجهیزات و قطعات، این صنعت نه تنها ارز ندارد بلکه به مرحله تولید ارز نیز رسیده است.

گزارش علی اصغر امره; خبرنگار خبرگزاری صنعت

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *