رشد ترانزیت در کشور به 59 درصد رسید
سید کمال هادیان فر معاون وزیر حمل و نقل، راه و شهرسازی که به دعوت رسمی وزارت حمل و نقل تاجیکستان به این کشور سفر کرده است، در اولین روز از همایش بین المللی راه به تین شان، با تاکید بر اهمیت کریدور چین – قرقیزستان – قزاقستان – ازبکستان – ترکمنستان – ایران – ترکیه مزایای جغرافیایی وسایل حمل و نقل کشورمان را در چارچوب کریدور شمال – جنوب و شرق – غرب به اروپا نشان داد، گفت: بیش از 14 مورد وجود دارد. کریدور، هزار کیلومتر راه آهن و 250 هزار کیلومتر راه، انعقاد قرارداد چابهار با هند به منظور تجهیز پایانه های کانتینری و کالاهای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار و ایجاد خط آهن از چابهار به زاهدان و سپس مشهد و سرخیس احداث خط ریلی قزوین – رشت – آستارا از مزیت های مهم کشور به ویژه در راستای توسعه کریدورهای حمل و نقل بین المللی است.
هادیان فر همچنین با اشاره به رشد 59 درصدی ترانزیت از کشور و رسیدن به 14.5 میلیون تن در سال 1402 گفت: هدف گذاری برای افزایش حجم ترانزیت و ارائه تسهیلات برای دسترسی کشورهای محصور در خشکی منطقه به ویژه آسیای میانه به آب های آزاد. . از طریق بنادر چابهار و شهید رجایی که زمان لازم برای تکمیل تشریفات گمرکی در رویههای ترانزیتی را کاهش میدهد و رویههای عبور کالاهای تحت موافقتنامه TIR را از مبدا امارات متحده عربی به ترکیه و همچنین از مبدأ فعال میکند. ترکیه به قطر با هدف توسعه فعالیت با کشورهای حوزه خلیج فارس و توسعه کالاهای ترانزیتی از خاک جمهوری اسلامی ایران و… از جمله اقدامات این کشور در راستای کریدور چین- اروپا است. از سرزمین های ما ملت
معاون وزیر حمل و نقل در دومین روز از اجلاس بین المللی جاده تیانشان در سخنانی به نقش ایران در توسعه حمل و نقل در کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه پرداخت.
هادیانفر نماینده مردم ایران با اشاره به جایگاه منطقه ای ایران در معادلات حمل و نقل بین المللی گفت: ایران می تواند نقش موثری در دسترسی کشورهای محصور در خشکی آسیای مرکزی به آب های آزاد داشته باشد.
معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی گفت: امضای تفاهم نامه با برخی کشورهای محصور در خشکی منطقه از جمله تاجیکستان برای بهره مندی از توان لجستیکی بندر چابهار و آغاز مذاکره با کشورهای دیگر از جمله ازبکستان، قرقیزستان و ترکمنستان ارائه تسهیلات لجستیکی به این کشورها در بنادر جنوبی کشور از جمله اقدامات ایران است.
وی ادامه داد: حضور 56 مرکز لجستیکی فعال یا در حال تاسیس در کشور، آمادگی لازم برای تخصیص فضای لجستیکی با ایران، تخفیف برای کشورهای منطقه و حمایت و اعمال تخفیف و معافیت بندری برای کالاهای ترانزیتی برای کشورهای محصور در خشکی در مرکز. منطقه آسیا و تاکید بر توسعه و تسهیل ترانزیت در کریدورهای بین المللی با رویکرد حمل و نقل مشترک از برنامه های اساسی جمهوری اسلامی ایران است.
اجلاس بین المللی در جاده تیانشان در 9 و 10 ژوئن 1403 هجری شمسی با حضور نمایندگان چین، قزاقستان، قرقیزستان، ازبکستان، ترکمنستان، ترکیه، هند و نمایندگان تعدادی از سازمان های بین المللی مانند TRACECA برگزار شد. و شانگهای با هدف فعال سازی کریدور چین- قرقیزستان، قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان، ایران، ترکیه و اروپا.
منبع: وزارت راه و شهرسازی