یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

رشد بدهی بانک های خصوصی به بانک مرکزی

بررسی آمار نشان می دهد؛

طبق آمار تا چهارم اسفند سال گذشته بیشترین بدهی بانک ها به بانک مرکزی متعلق به ۴ بانک و موسسه اعتباری غیردولتی بوده است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وزارت اقتصاد، بدهی بانک ها به بانک مرکزی همچنان یکی از معضلات مطرح در اقتصاد کشور است و برخی کارشناسان دلیل آن را عدم تعادل بودجه یا دولت می دانند. بدهی به بانک ها در حالی که آمارها با این اظهارنظرها تناقض دارند.

بر خلاف نظر برخی کارشناسان، عمده اضافه برداشت شبکه بانکی مرکزی مربوط به بانک هایی است که هیچ گونه تعامل مالی با دولت ندارند، بانک های خصوصی سال هاست که به دلیل سوء مدیریت اعضای هیات مدیره و مدیران خود در دوره های مختلف با درگیری مواجه بوده اند. این موضوع باعث شده است. از بانک مرکزی فهمیدند.

بر اساس جزییات آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی، میزان بدهی بانک ها به بانک مرکزی از 186 هزار میلیارد تومان به بهمن 1400 با بیش از 85 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت. بیش از 344 هزار میلیارد تومان در بهمن 1401.

بررسی آمار بانک های غیردولتی نیز نشان می دهد که اضافه برداشت این بانک ها نزد بانک مرکزی افزایش یافته و بدهی بانک های غیردولتی نسبت به بهمن ماه 1400 با افزایش 112 درصدی در بهمن ماه 1401 به بیش از 168 هزار میلیارد رسیده است. تومان.

رنگ آمیزی
سهم ۳۲.۷ درصدی بدهی بانک ها در رشد پایه پولی

همچنین رشد پایه پولی در پایان بهمن ماه 1401 نسبت به پایان سال 1400 33.9 درصد افزایش یافت و بدهی بانک ها به بانک مرکزی با سهم 32.7 واحد درصد افزایش یافت. رشد پایه پولی در دوره مذکور. البته بانک مرکزی با اجرای سیاست کنترل بخشی از ترازنامه از طریق افزایش نسبت سپرده قانونی بانک‌های ورشکسته، توانست به لطف کاهش چشمگیر نسبت افزایش نقدینگی، رشد خلق پول توسط بانک‌ها را کنترل کند. اما در این بین برخی از بانک ها و موسسات اعتباری ورشکسته نتوانستند در زمان تعیین شده در تشکیل سپرده قانونی شرکت کنند که این امر موجب افزایش اضافه برداشت آنها از منابع بانک مرکزی شد.

بخشی از افزایش بدهی بانک ها به بانک مرکزی به دلیل عدم توانایی تعدادی از بانک ها و موسسات اعتباری بیمار در سپرده گذاری قانونی است که به معنای تزریق پول قدرتمند در اقتصاد یا چاپ پول نیست و رشد نقدینگی که نشان دهنده آن است. مجموع خلق پول، روند نزولی دارد و در پایان سال 1401 در سطح هدف قرار داشت.

63 درصد بدهی ها متعلق به بانک های خصوصی است

این در حالی است که تا 4 اسفند 1401، 63 درصد از کل بدهی بانک ها به بانک مرکزی متعلق به بانک های خصوصی بوده که این 63 درصد شامل اضافه برداشت بانک سپه برای ادغام بانک قوامین است و اصل بدهی بانک سپه بسیار است. کمتر از رقم، اما دلیل آن این است که بانک قوامین با معوقات جدی مواجه بود و معوقات بسیار بالایی داشت، پس از ادغام قوامین، نکول این بانک به بانک سپه تحمیل شد، در صورتی که بانک سپه جزو بانک های معوق نیست.

عمده این 63 درصد متعلق به 4 بانک و مؤسسه اعتباری غیردولتی است و اگر 44 بانک اصلی را بدون احتساب «بانک رفاه کارگران» به کل بدهی بانک‌های خصوصی اضافه کنیم، کل بدهی شبکه بانکی در بانک مرکزی 68 درصد است. متعلق به بانک های خصوصی و اصل 44 است، در حالی که بانک های غیردولتی به دلیل برخورداری از تسهیلات اعتباری کمتر باید وام کمتری داشته باشند اما آمارها نشان می دهد که در عمل اینطور نبوده است.

طبق اعلام سید احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت، عمده بدهی بانک‌های دولتی به شبکه بانکی بابت خرید تضمینی گندم در سال گذشته بوده است که در نتیجه دولت برای خرید تضمینی گندم ۱۰۴ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته است. برای امسال برای افزایش پایه پولی. نه از این مکان

تسویه بدهی های عمومی فقط با اوراق قرضه

در برنامه 10 ماده ای دولت برای مهار تورم و رشد تولید، برنامه ای برای تسویه بدهی های دولت و بخش دولتی وجود دارد که یکی از اهداف آن کاهش عدم تعادل بانک ها است. بر اساس این طرح، از این پس تمامی بدهی های دولت به شبکه بانکی باید با واگذاری تعهدات مالی اسلامی تسویه شود، این اقدام علاوه بر اینکه بدهی دولت به سیستم بانکی به موقع و به موقع است. از تأخیر آن جلوگیری می کند، سود سالانه دارد و قبل از سررسید قابل فروش است و علاوه بر جذابیت بیشتر برای بانک ها، ایجاد بدهی را نیز برای دولت پرهزینه و محدود می کند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *