سایر موضوعات

ابراز نارضایتی وزیر اقتصاد از عملکرد بانک سرمایه گذاری زیرساخت های آسیایی

وزیر اقتصاد با یادآوری اینکه ایران یکی از اعضای موسس بانک سرمایه گذاری زیرساخت آسیایی است، گفت: چندین پروژه زیرساختی از سوی ایران معرفی شده و هیئت های بانکی به کشورمان اعزام شده اند، اما این پروژه ها متوقف شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد طی سخنانی در اجلاس سالانه بانک سرمایه گذاری زیرساخت های آسیایی، تاکید کرد: تجربه این نهاد نوظهور، سرمایه گذاری زیرساخت های آسیایی است. بانک بانک سرمایه گذاری به دلیل نقش مهم توسعه ای خود به عنوان اهرم اقتصادی و توسعه ای برای یکپارچگی اجتماعی-اقتصادی کشورهای عضو، واقعاً الهام بخش و شایسته تقدیر و افتخار است.

وی افزود: ما از استراتژی شرکتی AIIB که با آرمان‌های کشورهای عضو آن همسو است و به نیازهای رو به رشد توسعه، بحران‌ها و تحولاتی که جهان در حوزه‌های اقتصاد و توسعه شاهد آن است، انعطاف‌پذیر پاسخ می‌دهد، استقبال می‌کنیم.

خاندوزی یادآور شد: تا پایان مرداد ماه سال 1392 مجموع تامین مالی مصوب بانک 43 میلیارد و 64 میلیون دلار بوده است. تنها در سال 2022، AIIB 42 پروژه را در بخش ها و کشورهای مختلف به ارزش 6.8 میلیارد دلار تصویب کرد.

وزیر اقتصاد با یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از اعضای مؤسس این بانک است، افزود: ایران چندین پروژه زیرساختی معرفی کرده و هیئت های بانکی به کشورمان اعزام شده و جلسات متعددی نیز برگزار شده است، اما این پروژه ها در ساعت 24 به حالت تعلیق درآمد. مراحل مختلف .

وی ادامه داد: همچنین پروژه‌های زیرساختی بسیاری در حوزه‌های محیط‌زیست، آب و فاضلاب، انرژی، حمل‌ونقل و سلامت وجود دارد که می‌تواند معیارهای بانک را برآورده کند.

خاندوزی تاکید کرد: از بانک می خواهیم ابزار و ابزاری برای حمایت از پروژه های ما اختراع کند. در بیشتر این زمینه ها می توان پروژه های فرامرزی را تعریف کرد، به ویژه پروژه های زیست محیطی هیچ گونه چالش سیاسی در زمینه همکاری بانک با کشورهای عضو ایجاد نمی کند.

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه این پروژه ها در راستای اهداف توسعه پایدار است، گفت: به عنوان مثال بانک می تواند برای حفظ اکوسیستم به تامین مالی پروژه های بهداشتی در کشورهای حاشیه دریای خزر توجه کند. همچنین پروژه های راه آهن بین ایران و عراق و پروژه های انرژی سبز بین ایران و چین. همچنین در استان خوزستان نیز با یک بحران کوچک گرد و غبار مواجه هستیم. این یک بحران زیست محیطی در منطقه است. بنابراین تامین مالی این پروژه اثرات خارجی مثبتی خواهد داشت که می تواند به حل بحران در کشورهای همسایه ایران مانند عراق کمک کند.

خاندوزی در پایان گفت: امیدواریم روابط ما با AIIB در این برهه حساس از تاریخ کشورمان تقویت شود. من از این فرصت استفاده می‌کنم و تعهد کامل خود را به همکاری با یکدیگر برای ارتقای همکاری و پایداری مشارکت برای دستیابی به اهداف و آرمان‌های مشترکمان تضمین می‌کنم.

خاندوزی در حاشیه این نشست با رئیس بانک سرمایه گذاری زیرساخت های آسیایی نیز در خصوص پروژه های سرمایه گذاری برنامه ریزی شده ایران گفتگو کرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا