صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارش خود پیش بینی کرده است که رشد اقتصادی صادرکنندگان نفت در خاورمیانه و شمال آفریقا کند خواهد شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، صندوق بینالمللی پول در تازهترین چشمانداز منطقهای که روز چهارشنبه منتشر شد، اعلام کرد که رشد اقتصادی صادرکنندگان نفت در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به دلیل کاهش تولید نفت حاصل از توافق اوپک پلاس، تغییر خواهد کرد. بخشهای نفتی به غیرنفتی تغییر خواهد کرد.
بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول، رشد اقتصادی کشورهای صادرکننده نفت در خاورمیانه که از بزرگترین صادرکنندگان نفت هستند، به دلیل تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید در سال گذشته و کاهش تولید جدید در ماه گذشته کاهش خواهد یافت. از ماه می تا دسامبر 2023 برگزار می شود.
در گزارش صندوق بینالمللی پول آمده است: در نتیجه، انتظار میرود رشد در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا از 5.3 درصد در سال 2022 به 3.1 درصد در سال 2023 و 3 درصد در سال 2024 کاهش یابد. تا 4 درصد بهبود یابد.
عربستان سعودی که رهبری گروهی متشکل از چند تولیدکننده بزرگ اوپک پلاس را بر عهده دارد، در اوایل آوریل از کاهش غیرمنتظره تولید 1.16 میلیون بشکه در روز بین ماه های مه تا دسامبر سال جاری به عنوان اقدامی برای حمایت از ثبات بازار نفت خبر داد.
انتظار میرود رشد واقعی تولید ناخالص داخلی برای صادرکنندگان نفت منا از 5.7 درصد در سال 2022 به 3.1 درصد در سال 2023 کاهش یابد، زیرا بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول، محرک اصلی رشد بیشتر صادرکنندگان نفت به فعالیتهای غیر هیدروکربنی تغییر کرده است. کاهش توافق شده در تولید نفت
در همین حال، انتظار میرود رشد تولید ناخالص داخلی غیرنفتی در صادرکنندگان نفت در سال جاری به میزان 3.7 درصد افزایش یابد که از رشد مثبت در بخشهای خردهفروشی و خدمات در کویت، عربستان سعودی حمایت میشود. عربستان سعودی و امارات متحده عربی در مقایسه با سال 2022 تقریباً باقی خواهند ماند. بدون تغییر این روند به دلیل فراوانی نقدینگی، ادامه روند اصلاحات و شتاب سریع سرمایه گذاری خصوصی در عربستان سعودی پایدار خواهد بود، که تا حدی تاثیر رشد آهسته در شرکای اصلی تجاری را جبران خواهد کرد.
با این حال، صندوق بینالمللی پول هشدار داده است که صادرکنندگان نفت باید درآمدهای نفتی را با دقت مدیریت کنند، از افزایش هزینههای جاری خودداری کنند و شفافیت مالی را بهبود بخشند.
انتهای پیام