به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از وزارت نیرو، رزم آرا زکری فر، مدیر طرح تولید برق پراکنده منطقه ای تهران با توجه به ظرفیت تولید برق از طریق نیروگاه های کوچک در سه استان تهران، البرز و قم، گفت: گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید برق از طریق نیروگاه های کوچک در منطقه مدیریت برق منطقه ای تهران 270 مگاوات است که البته بر اساس برنامه ریزی های انجام شده باید به هزار مگاوات افزایش یابد.
اطلاعیه اپراتور طرح منطقه ای تولید برق پراکنده تهران
absnews
به گزارش آنا، در حال حاضر تعدادی از مجتمعهای بخش خصوصی نه تنها برق مورد نیاز خود را از طریق نیروگاههای کوچک تولید میکنند، بلکه با فروش مازاد برق تولیدی به شبکه ملی از این طریق درآمد کسب میکنند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تاکنون بسیاری از سازمان های دولتی و شرکت های خصوصی به این پروژه ملحق شده اند، گفت: یک نیروگاه کوچک در ساختمان وزارت نیرو وجود دارد که در حال حاضر ظرفیت تولید 2 مگاوات برق را دارد و باید این نیروگاه تولید شود. تا تابستان 2010 به بهره برداری می رسد. این عدد به 4 مگاوات خواهد رسید.
مجری طرح تولید برق پراکنده منطقه تهران در خصوص مکانیسم عملکرد این نیروگاه ها نیز اظهار داشت: در این نیروگاه ها به جای اینکه گاز وارد شده به مجتمع به طور مستقیم در سیستم های سرمایشی یا گرمایشی استفاده شود، ابتدا وارد ژنراتورها و نیروگاه ها می شود. برق تولید می شود، سپس گرمای تولید شده در این فرآیند برای تولید گرمای ساختمان در فصل سرد و سرما در فصل گرما استفاده می شود که به طور کلی دو برابر راندمان مصرف برق افزایش می یابد.
وی با اشاره به نقش مهم نیروگاه های کوچک در حفظ پایداری شبکه برق به ویژه در فصل تابستان، افزود: نیروگاه های کوچک دارای مزایا و مزایای فراوانی هستند که مهم ترین آن کمک به حفظ پایداری برق است. شبکه برق در فصل تابستان، اما از دیگر مزایای این نیروگاه ها می توان به ایفای نقش در کاهش آلودگی های زیست محیطی، کاهش تلفات شبکه و افزایش بهره وری انرژی اشاره کرد.
** دو برابر شدن ظرفیت تولید برق نیروگاه کوچک ساختمان وزارت نیرو
مدیر طرح تولید برق پراکنده منطقه ای تهران با اشاره به اینکه هم اکنون ظرفیت تولید نیروگاه های کوچک در استان های تهران، البرز و قم 270 مگاوات است، از برنامه ریزی برای افزایش این ظرفیت به 1000 مگاوات خبر داد.