چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

رسیدن به خودکفایی 100 درصدی در محصولات اساسی مستلزم اجرای قانون ضمانت خرید است.

بر اساس قانون ضمانت خرید محصولات کشاورزی که در سال 1395 تصویب شد، حداکثر تا پایان تیرماه هر سال 33 قلم کالای مشمول قیمت گذاری باید توسط شورای قیمت گذاری و وزیر جهاد کشاورزی به عنوان رئیس شورا تعیین شود. و قیمت های جدید باید حداکثر تا یک هفته بعد اعلام شود. در برخی از سال ها تعیین قیمت محصولات اساسی کشاورزی یکی از مشکلات رایج کشاورزان قبل و بعد از شروع سال زراعی است که در بیشتر موارد تا چندین ماه پس از کاشت ادامه می یابد.

با توجه به تمرکز برنامه هفتم بر خودکفایی 100 درصدی 5 محصول اساسی و خوداتکایی نسبی بر سایر محصولات کشاورزی، پیش بینی می شود قیمت محصولات مشمول قانون قیمت گذاری حداکثر تا پایان تیرماه تعیین شود. پس از تجزیه و تحلیل هزینه های تولید بر اساس قانون و ارائه آن به شورای دولت تا با اعلام به موقع آن قبل از شروع سال زراعی، کشاورزان بتوانند تصمیمات لازم را برای کشاورزی و هرگونه تاخیر در اعلام آن اتخاذ کنند. درصد در وهله اول با گذشت یک سال از اجرای برنامه هفتم، مشکلات زیادی در زمینه کشت محصولات اساسی ایجاد می شود، به طوری که کشاورزان ناگزیر هزینه کرده و برای امرار معاش به کشت محصولات دیگر روی می آورند.

براساس سند دانش بنیان امنیت غذایی در برنامه هفتم، در ۱۴ محصول اساسی کشور باید به ۹۰ درصد و در ۵ محصول به ۱۰۰ درصد برسیم.

بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی هر ساله شورای قیمت گذاری متشکل از 11 عضو اختیار تعیین قیمت خرید محصولات اساسی کشاورزی را دارد. کارشناسان کشاورز، نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، نمایندگان بانک مرکزی، نمایندگانی از وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت جهاد کشاورزی در عضویت این شورا مشارکت دارند. بنابراین انتظار می‌رود شورای قیمت‌گذاری نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی را تا پایان تیرماه طبق قانون اعلام کند و قیمت‌ها به‌گونه‌ای تعیین نشود که کشاورزان تمایلی به رشد نداشته باشند. ثبات تولید در خطر است

پتانسیل دستیابی به خودکفایی در اکثر محصولات کشاورزی در کشور وجود دارد

قاسم پیشه ور رئیس اتاق سندیکاهای کشاورزی گفت: بر اساس قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی تا پایان تیرماه قیمت 33 نوع کالای اساسی باید در شورای قیمت گذاری تعیین و قبل از قیمت گذاری اعلام شود. شورا. آغاز سال زراعی تا کشاورزان بتوانند برای سال زراعی جدید تصمیم گیری کنند و در صورت تاخیر و ایجاد ناامیدی و سردرگمی کشاورزان برای حل مشکلات معیشتی خود به کشت محصولات هیدروپونیک روی آورند.

به گفته وی، در اولین جلسه کمیته شورای قیمت گذاری، قیمت پیشنهادی محصولات توسط اعضای شورا اعلام و بررسی های کارشناسی انجام می شود و پیش بینی می شود قیمت مصوب قبل از تشکیل جلسه شورا تعیین شود. آغاز سال زراعی برای رشد هر چه سریعتر محصول و اجرای الگوی کشاورزی باید در داخل کشور تامین شود تا دولت مجبور به واردات نباشد.

پیشه ور با بیان اینکه امکان خودکفایی بسیاری از محصولات کشاورزی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: اگر اعلام قیمت گندم، جو، ذرت و چغندر قند به تعویق بیفتد و ناامیدی در بین کشاورزان حاکم شود، کشاورزان را به سرعت اعلام می کنند. برای کاشت آنها به صیفی جات روی آورید.» این روند باعث آسیب جدی به بخش تولید می شود، در حالی که می توان با تبلیغات به موقع بازار را مدیریت کرد.

رئیس اتاق سندیکاهای کشاورزی ادامه داد: در شورای قیمت گذاری باید قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی بر اساس تحلیل هزینه تولید و سود سنتی یا تحلیل هزینه تولید و نرخ تورم اعلام شود تا کشاورزی پایدار باشد. . محصولات اساسی را می توان پایدار نگه داشت، در غیر این صورت کشاورزان به سمت تولید محصولات دیگر روی خواهند آورد.

وزارت جهاد کشاورزی وظیفه تامین امنیت غذایی کشور و تامین غذای سالم، در دسترس و باکیفیت را بر عهده دارد به طوری که کشور با بیش از 85 میلیون نفر جمعیت در تامین نیازهای غذایی خود به سمت خودکفایی حرکت می کند. طبق بیانات رهبری

بر اساس این گزارش امنیت غذایی تامین معیشت و غذای سالم برای مردم یکی از تضمین‌های رهبر معظم انقلاب و دستیابی به خودکفایی و خوداتکایی در 5 محصول اساسی و استراتژیک از اولویت‌های نظام است. وزارت جهاد و برنامه هفتم در دستور کار مانع از کشور می شود.

– تعیین قیمت محصولات مشمول قیمت گذاری حداکثر تا پایان تیرماه الزامی است

الهاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران در این خصوص گفت: بر اساس آمار اعلام شده سالانه 125 میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید می شود که 70 درصد آن در بخش کشاورزی تولید می شود، بنابراین خودکشی اتکا باید انجام شود، زیرا کارایی در این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی افزود: بر اساس قانون ضمانت خرید محصولات کشاورزی، درصد خرید تضمینی محصولات مشمول قیمت گذاری باید تا پایان تیرماه تعیین و اعلام شود. کشاورزان می توانند با اعلام به موقع قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی قبل از شروع سال کشاورزی تصمیمات لازم را برای کاشت محصولات داشته باشند که بر اساس الگوی کاشت اجرا می شود و دیگر با مازاد و کمبود محصول مواجه نیستیم.

الهاشمی ادامه داد: بر اساس قانون تضمین خرید محصولات کشاورزی، قیمت 33 نوع محصول مشمول قیمت گذاری باید بر اساس بهای تمام شده کل تولید و محاسبه سود منطقی و یا تورم اعلام شده توسط آمار تعیین شود. مرکز باید قیمت خرید تضمینی امسال را به عنوان قیمت پایه اعلام کند. اگر در تعیین و اعلام قیمت از قانون خرید تضمینی غفلت شود، بی شک کشت محصولات اساسی با چالش مواجه خواهد شد.

شورای قیمت گذاری موظف به اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی است

در ادامه علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران گفت: بر اساس قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، قیمت خرید محصولات کشاورزی مشمول قیمت گذاری باید بر اساس تحلیل هزینه های تولید تصویب و اعلام شود. تا پایان جولای.

وی با انتقاد از عدم رغبت به اجرای قانون ضمانت خرید محصولات کشاورزی افزود: پژوهشکده وابسته به وزارت جهاد و موسسات آنالیز تعیین کننده هزینه های تولید هستند و بر اساس قانون شورا تعیین می کند. باید بررسی و قیمت مناسب اعلام شود. با احتساب قیمت پایه 17 هزار و 500 تومانی و تورم اعلامی بانک مرکزی در اردیبهشت ماه، قیمت پیشنهادی خرید تضمینی گندم 24 هزار و 500 تومان است که البته هزینه های تولید بالاتر از این رقم است.

با توجه به اهمیت خودکفایی در محصولات اساسی و تحقق برنامه هفتم، انتظار می‌رود شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی، قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی را به گونه‌ای تعیین کند که ثبات تولید حاصل شود، زیرا ظرفیت داخلی به حدی است که امکان خودکفایی در اکثر محصولات اساسی و کشاورزی وجود دارد.

خبرنگار: آزاده محبی

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

هشدار آژانس بین المللی انرژی درباره بحران کمبود مس

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از روزنامه گاردین، آژانس بین‌المللی انرژی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *