راهکارهای آبخیزداری شهری برای کاهش خسارات سیلاب بهاره چیست؟ – اخبار کشاورزی – اخبار کسب و کار ای بی اس نیوز

مدیریت حوضه های آبخیز شهری از آن جهت حائز اهمیت است که در مناطق شهری بیش از 55 درصد نزولات جوی مستقیماً به رواناب (سیل) تبدیل می شود، در حالی که در حوضه طبیعی این میزان به کمتر از 10 درصد می رسد. نکته مهم، در اینجا ما راهکارهای مدیریتی برای جمع آوری و هدایت رواناب شهری با مدیریت آبخیزداری شهری ارائه می دهیم:
درباره این فایل بیشتر بدانید:
2- تصفیه رواناب شهری توسط ستون شنی پوشیده شده با نانوذرات اکسید آهن
فیلترهای شنی پوشش داده شده با نانوذرات اکسید آهن در بهبود کیفیت رواناب شهری بسیار موثر هستند. بستر شنی دارای مزایایی از جمله سیال بودن، در دسترس بودن، ارزان بودن است و در مقیاس های کوچک و بزرگ قابل استفاده است، بنابراین می تواند راه خوبی برای مدیریت و کنترل رواناب باشد.
3- حوضچه های کنترل سیل
absnews
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوزفایل معجزه آبخیزداری» ; وقوع سیلاب های بهاره یکی از معضلاتی است که سالانه خسارات زیادی به شهرها و شهرستان های کشور وارد می کند که نمونه بارز این سیلاب ها سیل سال 1398 در استان های فارس، لرستان، سیستان و بلوچستان است. یکی از راه های موثر برای کاهش خسارات سیلاب های بهاره، مدیریت حوزه های آبخیز شهری است که در کشورهای پیشرفته مانند فرانسه، ژاپن، آمریکا و … انجام می شود. در آبخیزداری شهری تلاش می شود تا آبراهه های طبیعی در مناطق منتخب شهری و غیر شهری حفظ و حراست شود.
5- حفاری و احداث چاه و خندق
1- از سنگفرش های نفوذی استفاده کنید
7- بام سبز
تالاب های ساخته شده حوضه هایی هستند که آب اضافی منطقه را جمع آوری می کنند و حجم رواناب ورودی را تنظیم می کنند، بنابراین نقش حیاتی در کنترل رواناب دارند.
در مناطق شهری، قسمت اعظم زمین با مواد غیر قابل نفوذ پوشیده شده است که باعث می شود رواناب سطحی به سرعت تشکیل شود و منجر به سیل شود. مطالعات نشان می دهد که وقتی سطوح نفوذ ناپذیر به سطوح نفوذپذیر افزایش یابد، سیل و خسارت رخ می دهد. بنابراین در شهرها باید از مصالح نفوذپذیر استفاده شود که در این صورت استفاده از سنگفرش های نافذ توصیه می شود. از سنگفرش نفوذ پذیر می توان به جای آسفالت برای پوشش پیاده روها، ساختمان های دولتی، پارک ها، پیاده روها و … استفاده کرد. اگر از این روکش به جای آسفالت استفاده شود، آب به راحتی می تواند به سطح زمین نفوذ کند و حجم رواناب را کاهش دهد.
مزایای روش روسازی تراوا عبارتند از: به دلیل وجود مصالح سنگی و ماسه ای ارزان در اکثر نقاط کشور، استفاده از آن مقرون به صرفه است. سازگاری این نوع پوشش با مدیریت امور عمرانی و عمران شهری؛ نفوذپذیری بالای این نوع پوشش و کاهش حجم رواناب.
جمع آوری رواناب در محل مناسب توسط حوضچه های کنترل سیل، هیدروگراف اوج هیدروگراف سیل را کاهش می دهد و همچنین امکان استفاده مجدد از سیل را فراهم می کند. طراحی و ساخت حوضه های کنترل سیل ترکیبی از مسیریابی جریان و استفاده از مدل های نفوذ است. این حوضچه ها علاوه بر کنترل سیل، کاربردهای دیگری از جمله کاربردهای تفریحی، تغذیه آب های زیرزمینی و اطفای حریق دارند.
بام سبز سیستم چندلایه ای است که سقف و بالکن ساختمان را با پوشش گیاهی می پوشاند و با جذب و نگهداری مقداری از حجم باران و با استفاده از فرآیندهای تبخیر و تعرق و تصفیه، حجم پیک و رواناب را کاهش می دهد و کیفیت هوا و حفظ آن را بهبود می بخشد. زیبایی شهر و جلوگیری از اتلاف انرژی از ساختمان. استفاده از بام سبز تا حد زیادی به نوع آب و هوای منطقه، میزان و توزیع بارندگی سالانه بستگی دارد.
گودال ها و چاه های نفوذی با نفوذ رواناب به داخل زمین، سطح آب های زیرزمینی را بالا نگه می دارند. ترانشه ها یا گودال ها با رواناب حاصل از طوفان چشمه پر می شوند و آب ذخیره می شود تا آب به داخل زمین نفوذ کند. چاه ها حفره هایی هستند که برای جذب جریان های متمرکزی طراحی شده اند که به طور موقت آب سیل را ذخیره می کنند و به آنها اجازه می دهد تا در طول زمین به زمین نفوذ کنند.
4- تالاب های حوضه آبریز
6- از باغ های بارانی استفاده کنید
باغ میوه یا کانال چمنزار یک کانال خاکی وسیع و کم عمق است که برای جلوگیری از فرسایش و تسهیل نفوذ آب به علفزار طراحی شده است. شیب کم باغات و یا استفاده از موانع کوتاه و همچنین رواناب باعث افزایش نفوذ رواناب به خاک می شود که در این راستا قسمت قابل توجهی از آلودگی آب نیز برطرف می شود. استفاده از باغات باعث بهبود کیفیت رواناب، هدایت بخشی از رواناب به داخل زمین و ایجاد منظره زیباتر در شهر می شود.
8- جویباغچهها
استراتژی این روش ترکیب عمل کنترل رواناب طوفان با ایجاد مناظر زیبا است. باغ های بارانی فقط برای مدت کوتاهی رواناب را حفظ می کنند. این باغ ها به گونه ای طراحی شده اند که ظرف 48 ساعت پس از سیلاب های بزرگ زهکشی و زهکشی شوند. بنابراین گیاهانی که نمی توانند به طور طبیعی در تالاب ها و برکه ها رشد کنند برای چنین باغ هایی مناسب هستند.