علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در گفت وگو با خبرنگار رکنا به نقل از ایلنا، در خصوص معاینات زائران گفت: معاینات تقریباً به پایان رسیده و نزدیک به 84 هزار زائر را معاینه کرده ایم. توانایی های جسمی و روانی آنها را تایید کرد. همانطور که می دانید تعدادی از داوطلبان حج به کمیسیون ها معرفی می شوند و در کمیسیون های تخصصی تایید یا رد می شوند و یا نیاز به بررسی بیشتر دارند.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد کمی ارجاع به کمیسیون داشته ایم و تحقیقات تکمیلی از پزشکی قانونی برای تعیین تکلیف این افراد درخواست شده است و این بررسی ها ادامه دارد. در مجموع از بیش از 1500 نفری که به کمیسیون معرفی شدند، 150 نفر از نظر ظرفیت جسمانی تایید نشدند و این داوطلبان نمی توانند به حج بروند. یا این افراد به بیماری های عصبی و روانی مبتلا هستند یا بیماری های قلبی و ریوی آنها به گونه ای بود که نمی توانستند اعمال سنگین حج را انجام دهند. همچنین افرادی در این گروه بودند که سرطان پیشرفته داشتند و تحت درمان بودند. در این میان زنان باردار و یا افرادی که در سه ماه گذشته تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند و سفر برای این افراد ممنوع شده بود، دیده می شد.
مدیر مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: افرادی که ظرفیت جسمانی آنها تایید نشده است می توانند اعضای درجه یک خانواده خود را به عنوان نماینده تعیین و برای این افراد حج تمتع کنند و لذا هیچ فردی نمی تواند حضور یابد. . این سفر. جایگزین وی باید معاینات پزشکی انجام دهد و توان جسمی و روحی فرد تایید شود. تعدادی از رهبران هنوز امتحانات خود را کامل نکرده اند. در نتیجه تقریباً به تعداد زیادی از زائران تکلیف داده شد و امتحانات آنها به پایان رسید.
مرعشی درباره بیماری های شایع در ایام حج و توصیه به زائران گفت: همه ساله به دلیل کثرت جمعیت از کشورهای مختلف و ابتلا به بیماری های عمومی مختلف، شیوع بیماری های تنفسی در حج بسیار شایع است و قدرت سرایت بالایی دارد. هر ساله شایع ترین بیماری هایی که زائران در مراسم حج با آن مواجه می شوند، بیماری های تنفسی و پس از آن بیماری های عضلانی و گوارشی است. زیرا رژیم غذایی مردم در حال تغییر است. بنابراین سه گروه اصلی از بیماریهایی که هر ساله در بین تمام زائران در حج رایج است، علاوه بر بیماریهای فصلی، بیماریهای تنفسی، عضلانی و گوارشی است.
وی تصریح کرد: بنابراین پیشگیری از این بیماری ها به ویژه بیماری های تنفسی برای زائران توصیه می شود و زائران حتما باید از تشک های شخصی در آنجا استفاده کنند و همجواری زائران کشورهای مختلف می تواند میزان ابتلا به بیماری های تنفسی را افزایش دهد. از این رو لازم است زائران هنگام تجمع از ماسک استفاده کنند و بهداشت فردی را رعایت کنند و مایعات فراوان بنوشند تا با خیال راحت از این سفر خارج شده و برگردند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر درباره اعزام پزشکان به حج گفت: با اولین پروازی که مأموران اجرایی به حج مشرف می شوند، پروازهای ما نیز مورد بازدید قرار می گیرد. البته گروهی از زائران عمره را برای راه اندازی کلینیک های خود اعزام خواهیم کرد تا برای نصب دستگاه ها آماده شوند و دستگاه ها را برای خدمت رسانی آماده کنند.
مرعشی در بخشی دیگر از سخنان خود درباره حضور تیم پزشکی در فردای عمره گفت: دو تیم پزشکی در فردای عمره داریم که به مدت 16 ساعت در مدینه و 16 ساعت در مکه در درمانگاه به زائران خدمات رسانی می کنند. اگر زائری نیاز به خدمات تخصصی و فوق تخصصی داشته باشد از خدمات عربستان برای او استفاده می شود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر یک گروه پزشکی 6 نفره با گروه اول عمره کزار اعزام شده اند و یک گروه پزشکی 6 نفره نیز با گروه بعدی اعزام خواهند شد که احتمالا امروز یا فردا اعزام خواهند شد.
رکنا نیوز