به گزارش سالم خبر، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان دانشگاه، تلاش برای کاهش عوارض داروها به ویژه داروهای درمان بیماری های صعب العلاج مانند سرطان یکی از موضوعات مهمی بود که محققان و پژوهشگران به آن پرداختند. . بنیاد ملی علوم ایران.
یک دانشجوی دکتری شیمی آلی از دانشگاه تبریز و محقق دانشگاه علوم پزشکی تبریز که در یک پروژه فوق دکتری با راهنمایی محمد نوری استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تبریز به این نقطه عطف رسیده است به تشریح این پروژه پرداخت و گفت: : سرطان یکی از مهم ترین بیماری هایی است که همه نقاط جهان را درگیر می کند و شیمی درمانی را یکی از روش های رایج درمان سرطان می دانند.
فهیمه کاظمی نوا خاطرنشان کرد: یکی از مهم ترین ایرادات این روش، اختصاصی نبودن داروی ضد سرطان است. این بدان معناست که این دارو علاوه بر اینکه باعث مرگ سلول های سرطانی می شود، سلول های سالم را نیز تحت تاثیر قرار داده و از بین می برد. بنابراین، سیستم های دارورسانی جدیدی برای غلبه بر این مشکلات در نظر گرفته شده است.
وی افزود: اگرچه اغلب از نانوذرات پلیمری یا معدنی به عنوان نانوحامل استفاده می شود، اما اخیراً از نانومواد جدیدی به نام نقاط کوانتومی به عنوان جایگزین ارزشمند استفاده می شود. مواد مبتنی بر کربن که به دلیل خواص منحصر به فردشان مانند زیست سازگاری بالا، غیر سمی بودن و حلالیت بالا در محیط های آبی به عنوان نقاط کوانتومی کربن یا نقاط کربن نیز شناخته می شوند.
آنها پتانسیل استفاده در کاربردهای دارویی و همچنین تصویربرداری زیست پزشکی را بدون هیچ گونه نگرانی دارند.
این محقق بیان کرد: اگرچه نانو ذرات مصنوعی به عنوان حامل نیز عمل می کنند، اما اگزوزوم ها نانوذرات طبیعی هستند. بنابراین سازگاری بیشتری دارد، در محیط تجزیه می شود و سمیت و ایمنی کمی دارد. سایر وزیکولهای خارج سلولی مانند لیپیدها، پروتئینها، گیرندهها و مولکولهای مؤثر نیز بیولوژیکی هستند، اما بزرگتر و ناهمگنتر از اگزوزومها هستند، بنابراین کاربرد آنها برای بارگذاری و تحویل دارو محدود است.
وی ادامه داد: هدف از این طرح تحقیقاتی نصب و بررسی نوع جدیدی از سیستم دارویی است که شامل نقاط کوانتومی بر اساس مواد طبیعی برای ردیابی و تصویربرداری و داروی متوترکسات است که به عنوان دارویی موثر در درمان برخی بیماری ها استفاده می شود. سرطان بارگذاری شده است، از جمله سرطان سینه.
کازیمنوا خاطرنشان کرد که با پیشرفت سریع علم و فناوری، تمرکز فزاینده ای بر روی عوامل درمانی چند منظوره که می توانند سرطان را در بدن شناسایی و درمان کنند، وجود دارد. تلاش برای توسعه روشهای انتقال دارو، مانند استفاده از نانوذرات برای تحویل کنترلشده دارو به سلولهای سرطانی، برای کاهش عوارض جانبی و بهبود کارایی درمان ضروری است.
بر اساس نتایج بهدستآمده در مطالعات آزمایشگاهی، نانوحاملهای ساختهشده با قابلیت تحویل داروی مورد نظر باعث کاهش عوارض جانبی و اثرات مخرب داروهای ضد سرطان بر روی بافتهای سالم اطراف تومور و افزایش اثربخشی دارو شدند. نتایج این پروژه می تواند گام بزرگی در جهت درمان موثر سرطان و کاهش عوارض جانبی داروهای شیمی درمانی باشد
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17754/%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%B3%D9%84%D9%88%D9%84-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%B1%D8%B7%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%BE%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%DA%A9%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%88%D9%85-%D8%AF%D8%A7%D8%AA
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز