سایر موضوعات

رتبه سوم راه آهن جنوب در حمل و نقل مسافر / آخرین وضعیت ساخت خط شلمچه – بصره

ای بی اس نیوز/خوزستان سرپرست اداره کل راه آهن جنوب آخرین وضعیت ساخت خط ریلی شلمچه – بصره را تشریح کرد.

محمدعلی مرادی در نشست خبری امروز 8 آذرماه در اهواز اظهار داشت: حمل و نقل محور توسعه هر کشوری است و اگر کشوری بخواهد در عرصه های مختلف پیشرفت کند و در آنجا پویایی، نشاط، رونق و آسایش ایجاد کند زیرساخت های حمل و نقل این کشور باید بهبود یابد.

وی افزود: امیدواریم با رویکرد دولت سیزدهم و با توجه به اینکه حوزه حمل و نقل ریلی مزایایی از جمله کاهش مصرف سوخت، کاهش تصادفات و افزایش ایمنی دارد، توجه ویژه ای به این حوزه شود تا شاهد کمبودها باشیم. در این زمینه جبران شده است.

افزایش 24 درصدی جابجایی مسافر در قطارهای شهری

مرادی با اشاره به عملکرد 9 ماهه اداره کل راه آهن جنوب در حوزه بار و مسافر ادامه داد: راه آهن جنوب در 9 ماهه امسال حدود یک میلیون و 200 هزار جابجایی داشته است. مردم در منطقه مسافری در سراسر کشور قطار سوار شدند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 12 درصد افزایش یافته است.

وی گفت: در حوزه قطارهای حومه ای که در استان فعالیت می کنند حدود 600 هزار مسافر جابه جا شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 24 درصد افزایش داشته است.

مرادی گفت: راه آهن جنوب بعد از تهران در زمینه جابجایی مسافر با قطارهای حومه ای (داخل استان) رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است. در این زمینه روزانه 10 قطار حومه ای در خطوط اهواز – اندیمشک، اهواز – بندر امام خمینی (ره) و ماهشهر و اهواز – خرمشهر تردد می کنند.

راه آهن جنوب رتبه سوم حمل و نقل مسافر را دارد

وی با بیان اینکه در زمینه جابجایی مسافر با قطارهای سراسری پس از تهران و مشهد رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده ایم، گفت: به دلیل وجود مراکزی مانند بندر امام، بندر ماهشهر، مرز شلمچه و فولاد خوزستان و منطقه آزاد اروند در استان خوزستان، راه آهن جنوب هم در منطقه و هم در کشور از نظر جابه جایی کالا بسیار حائز اهمیت است.

مرادی با بیان اینکه بندر امام قطب ورود کالاها به کشور است، افزود: کالاهای بندر امام، محصولات صادراتی شرکت نفت و صادرات محصولات فولاد خوزستان و ورود مواد اولیه این شرکت عمده کالاهای حمل شده توسط این شرکت است. راه آهن جنوب از معادن کشور آمده و به استان می رود.

وی با اشاره به عملکرد 9 ماهه راه آهن جنوب در حوزه بار گفت: تاکنون 6.5 میلیون تن تخلیه و بارگیری انجام شده است و در این حوزه رتبه چهارم کشور را داریم.

بهره برداری از جاده دو خطه اهواز – اندیمشک تا بهمن ماه

مرادی در خصوص مهمترین اقدامات انجام شده در 9 ماهه اخیر گفت: افتتاح جاده دو خطه اهواز – اندیمشک یکی از این اقدامات بود که 70 کیلومتر از این جاده (تا ایستگاه بامدژ) را باز کرد. 40 کیلومتر باقی مانده پیشرفت فیزیکی 97 درصدی دارد که طی یکی دو ماه تکمیل و در بهمن ماه به بهره برداری کامل می رسد.

وی احداث خط مستقیم شلمچه به خرمشهر را از دیگر اقدامات این اداره کل در سال جاری برشمرد و گفت: این خط ریلی برای تردد 24 ساعته قطار ریل باس (رایگان) برای ورود یا خروج زائران احداث شده است. مرز شلمچه .

مرادی با بیان اینکه برای ساخت این خط بیش از 30 میلیارد تومان هزینه شده است، ادامه داد: حدود 180 هزار مسافر از این خط ریلی عبور کردند که رکوردی تاریخی برای راه آهن جنوب در این منطقه است.

آخرین وضعیت ساخت خط ریلی شلمچه – بصره

وی افزود: یکی از مهمترین دستاوردهای امسال اجرای خط ریلی شلمچه – بصره بود که سال ها ادامه داشت اما در سطح بحث ها بود. این پروژه با پیگیری های مدیرعامل راه آهن موفقیت آمیز بود و در حال حاضر عملیات مین زدایی از مرز شلمچه به سمت بصره آغاز شده است.

مرادی ادامه می دهد: همزمان در جزیره سندباد بصره برای احداث پل روی اروندرود کارگاه تجهیز شده و نقشه برداری در حال انجام است. طبق تفاهم نامه ای که با عراق داشتیم باید پل کیلومتری توسط راه آهن ایران در این جزیره ساخته شود.

وی در پایان توسعه سالن مسافربری ایستگاه اهواز از دیگر اقدامات انجام شده در سال جاری در محور راه آهن جنوب، احداث دومین گذر زیرزمینی سکو و احداث بزرگ ترین مرکز تعمیرات لکوموتیو را برشمرد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا