به گزارش ای بی اس نیوز، استاندار قم صبح یکشنبه با محسن حاجی میرزایی رئیس دفتر ریاست جمهوری دیدار و گفتگو کرد.
در این نشست که به منظور ارائه گزارشی از وضعیت استان قم برگزار شد، مهندس بهنام جو گزارشی از پروژه های در دست پیگیری خود ارائه کرد.
استاندار قم در سفر کاری خود به تهران، علاوه بر دیدار با رئیس دفتر رئیس جمهور و تشریح پروژه های استان، در دفتر محسن طرزالب معاون رئیس جمهور نیز جلسه ای برگزار کرد و رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی.
در این جلسه طرح ها و راهکارهای کاهش قطعی برق و تسهیل سرمایه گذاری در انرژی خورشیدی در استان قم مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
تلاش برای کاهش قطعی برق و گسترش انرژی خورشیدی در قم
در این نشست موضوعات مهمی از جمله کاهش قطعی برق استان در سال آینده با رفع ناهماهنگی تولید و مصرف برق، تسهیل در صدور مجوز برای سرمایه گذاران انرژی خورشیدی به ویژه در بخش صنعتی به صنایع خارج از شهرهای صنعتی، حمایت از تامین انرژی خورشیدی برای چاه ها، آب کشاورزی و تسهیل و حمایت از پروژه های انرژی خورشیدی خانگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
با توجه به دستور استاندار و کارشناسان صادره از سوی کارشناسان و مدیران شرکت توزیع نیروی برق، امور اراضی و اداره کل منابع طبیعی استان، پیشنهادات مختلف با هدف تسریع در صدور مجوز از سوی سازمان ستبا، آماده سازی سریعتر بررسی های مربوطه و انتقال زمین در سراسر استان و ارائه پلان های فنی مربوطه. و اتصال به شبکه در اسرع وقت انجام می شود و با موافقت معاونت وزیر نیرو و ارائه مجوزهای لازم، سرمایه گذاران می توانند در زمین های مشخص شده شروع به کار کنند.
تسهیل اشتغال تعاونی های اداره کل کار استان و استفاده از امکانات مربوطه و نیز طرح های جمعی نیروگاه های خورشیدی در کلیه بخش های صنعتی و به ویژه صنایع خارج از شهرهای صنعتی، بخش کشاورزی و نیروگاه های داخلی و بخش حمایتی در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد از تمامی ظرفیت ها برای تسریع در اجرای برنامه های تهیه شده استفاده شود.
این نشست با هدف بهبود وضعیت انرژی استان و افزایش بهره وری از منابع تجدیدپذیر برگزار شد و بر اهمیت همکاری و تسهیل بین بخشی به منظور استفاده از همه ظرفیت ها برای تحقق این اهداف تاکید شد.
گزارش ای بی اس نیوز همچنین حاکی از آن است که گسترش واحدهای صنعتی و کارگاهی در استان قم نشان از اهمیت معضل عدم تعادل انرژی و کاهش آن دارد که استاندار قم را با توجه به تخصص و تجربه عملی خود در این زمینه متوجه اهمیت موضوع کرد. میدان راه اندازی و مدیریت پروژه های بزرگ عالی است، در حال حاضر کار می کند.
قم دارای هفت شهر صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و انتشارات، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و چهار شهر صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از این شهرها موقعیت ممتازی را به خود اختصاص داده اند. توسعه سرمایه گذاری، تولید و اشتغال و در سال های اخیر به ویژه در تابستان دوره های کوتاهی از قطع برق رخ نداده است تا بخش ملی کمتر از این کشمکش ها متاثر شود که به نوبه خود آسیب و نارضایتی بیشتری را در حوزه صنعت و تولید در استان قم.
همچنین پروژه های نیمه تمام بزرگی مانند مترو به ویژه خط شمال به جنوب آن که به نفع احداث پروژه بلاتکلیف دیگری در قم رها شد، مونوریل و فرودگاه از دیگر چالش های مدیریت استان در سال جاری بوده است. سال های اخیر سالهایی که حتی بالاترین سطوح دولتی را نیز در بر میگرفت. هنوز یک نتیجه روشن نهایی نشده است. /