سه شنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

راه و تامین آب پایدار چالش اصلی عشایر خوزستان است

ای بی اس نیوز/خوزستان مدیرکل امور عشایری خوزستان این امر را نماد عینی اقتصاد مقاومتی جامعه عشایری دانست و گفت: مسیرهای تردد عشایری و تامین آب پایدار یکی از چالش های اصلی عشایر خوزستان است.

سید اسکندر موسوی زاده در نشست خبری امروز 24 مهرماه ضمن تبریک روز ملی روستا و عشایر گفت: به مناسبت روز ملی روستا و عشایر دو نمایشگاه در سطح استان و یک نمایشگاه در تهران برگزار می شود. سازماندهی شده است. معرفی محصولات و صنایع دستی عشایر هدف از فروش و همچنین بازدید علاقه مندان تشریح شد.

خوزستان در فصل قشلاق بزرگترین استان عشایری کشور است.

به گزارش ای بی اس نیوز، وی با بیان اینکه استان خوزستان با 39 هزار خانوار عشایری بزرگترین استان عشایری کشور از نظر جمعیت است، افزود: جمعیت عشایری خوزستان در فصل قشلاق 15 درصد جمعیت عشایری کشور را تشکیل می دهد.

مدیرکل امور عشایر خوزستان گفت: عشایر 7 استان یلقی در فصل قشلاق در خوزستان زندگی می کنند. این عشایر از استان های اصفهان، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، همدان، ایلام و کرمانشاه در فصل قشلاق در خوزستان زندگی می کنند.

موسوی زاده گفت: جمعیت دامی عشایر خوزستان بیش از 2 میلیون و 900 هزار راس است و در فصل قشلاق به عشایر و دام های آنها خدمات ارائه می شود.

وی افزود: خدماتی که در فصل قشلاق به عشایر ارائه می شود در زمان کوچ و در مراکز اسکان به آنها و دام هایشان ارائه می شود. در این زمینه بحث آبرسانی و بازگشایی راه ها و راه ها، تامین علوفه دام، تامین آرد و تامین سوخت از مهم ترین خدمات ارائه شده است.

اسکان عشایر خوزستان در کانون های هدایتی و خودجوش

مدیرکل امور عشایر خوزستان از سکونت عشایر خوزستان در مراکز اسکان خودگردان و خودگردان خبر داد و گفت: عشایر به دلیل اینکه در برخی مناطق مالک زمین و املاک کشاورزی هستند و خدمات مورد نیاز آنها ارائه می شود در مراکز خودگردان زندگی می کنند. در این مکان

موسوی زاده با تاکید بر اینکه تمامی امور و مسائل عشایر مربوط به ادارات مختلف توسط اداره کل امور عشایر استان پیگیری می شود، ادامه داد: احداث راه و تامین پایدار آب شرب، بیمه عشایر، تامین علوفه و سوخت. و سایر مسائل مربوط به جامعه عشایری. توسط دستگاه های اجرایی ذیصلاح نظارت می شود.

وی در خصوص تولید عشایر افزود: عشایر در دو بخش تولید گوشت قرمز و صنایع دستی فعال هستند. در این راستا 25 درصد از تولید گوشت قرمز کشور و بیش از 35 درصد از تولیدات صنایع دستی کشور و به نسبت استان توسط جامعه عشایری تولید می شود.

مدیرکل امور عشایری خوزستان در ادامه بحث حمایت از عشایر و تضمین خرید گوشت و دام تولیدی خود گفت: عشایر برای تامین علوفه دام و با توجه به سختی ضمانت نیاز به نقدینگی و علوفه دارند. ، از دریافت تسهیلات. در این زمینه، آن نیز یک کار دشوار است. به این ترتیب قرارداد تولید گوشت قرمز منعقد شد تا علوفه دام از سوی اداره کل دام تامین شود و پس از چهار ماه عشایر آزاد باشند یا گوشت یا دام تولید شده را تحویل دهند و یا اینکه دام را بفروشند و هزینه علوفه را بپردازند. ارائه به اداره کل پشتیبانی امور دام.

قرارداد تولید گوشت با عشایر

موسوی زاده ادامه داد: این موضوع کمک زیادی به بحث حمایت از نقدینگی لازم برای عشایر و همچنین تامین علوفه مورد نیاز دام برای پرورش و تولید گوشت می کند.

وی افزود: در این طرح سهم عشایر خوزستان 150 هزار رأس است که متناسب با جمعیت عشایر است که تاکنون قرارداد حدود 100 هزار راس منعقد شده است و انتظار داریم بیش از 200 هزار راس قرارداد شود. سران در این پروژه در استان منعقد خواهند شد.

مدیرکل امور عشایری خوزستان درباره مهم ترین چالش های جامعه عشایری استان بیان کرد: عشایر استان خوزستان در دورافتاده ترین مناطق زندگی می کنند و مشکل اصلی در این زمینه نبود راه مناسب در مناطق خاصی از استان است. استان . برخی مناطق واقعاً از نظر تردد با مشکل مواجه هستند و در پاییز و زمستان شاهد انسداد و ریزش جاده ها هستیم که تردد عشایر را با مشکل جدی مواجه می کند.

تحویل 1400 پنل خورشیدی به عشایر در سال گذشته

موسوی زاده ادامه داد: مشکلات راه ها، تامین نهاده ها، بازاریابی محصولات و سایر مشکلات برای عشایر بسیار سخت است و هزینه های زیادی را به آنها تحمیل می کند. مشکل تامین آب به دلیل خشکسالی بسیاری از چشمه ها و خشک شدن منابع آبی چالش های بزرگی را برای عشایر ایجاد کرده است و به همین دلیل تامین آب با تانکرهای سیار برای عشایر ضروری است تا کمترین مشکل ممکن را داشته باشند.

وی افزود: همچنین به دلیل دور بودن سکونتگاه های عشایری و صعب العبور بودن آن، بسیاری از مناطق فاقد برق، پوشش تلویزیونی، مخابرات و اینترنت هستند.

مدیرکل امور عشایر خوزستان در خصوص تامین پنل های خورشیدی عشایر استان گفت: تفاهم نامه ای با وزارت نیرو در خصوص تامین پنل های خورشیدی و در این زمینه با توزیع برق خوزستان منعقد شده است. . این شرکت در سال گذشته 1400 پنل خورشیدی به عشایر تحویل داده و امسال نیز به همین میزان عرضه خواهد شد.

مشکلات تحصیلی کودکان عشایری بسیار زیاد است

موسوی زاده این پنل ها را جایگزین برق دانست و گفت: برق تامین شده توسط این پنل های خورشیدی برای شارژ تلفن همراه و روشنایی کافی است و نمی توان از آنها برای وسایل برقی استفاده کرد.

وی با اشاره به وجود مدارس نامناسب برای دانش آموزان عشایری در خوزستان گفت: مشکلات تحصیلی کودکان عشایر متعدد است و موضوع مدرسه و اسکان دانش آموزان موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه ویژه ای شود. مقامات تلاش می کنیم با رفع مشکلات دانش آموزان عشایری در رفاه نسبی تحصیل کنند.

مدیرکل امور عشایر خوزستان در خصوص صادرات دام گفت: هر زمان که تولید دام عشایری بیش از نیاز کشور باشد، صادرات با تمهیدات انجام شده امکان پذیر است. در این راستا سال گذشته صادرات انجام شد اما امسال هنوز صادرات نداشته ایم.

جامعه عشایری نماد عینی اقتصاد مقاومتی است

موسوی زاده این امر را نماد عینی اقتصاد مقاومتی جامعه عشایری دانست و گفت: بیش از 30 پروژه عمرانی فعال در استان داریم. این طرح ها در حوزه راه، آب، آسفالت جاده و سایر مناطق فعال است.

وی با تاکید بر اینکه نگاه دولت سیزدهم به عشایر ویژه است، خاطرنشان کرد: در دو سال دولت سیزدهم بیش از 192 میلیارد تومان تسهیلات به عشایر استان ارائه شده است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *