سایر موضوعات

راه حلی برای حذف ضایعات کرونا نداریم/تعامل سازمان ها تنها راه حل نفوذ فناوری در صنایع است



رئیس اداره استاندارد و ارزیابی محصول ستاد توسعه فناوری نانو گفت: درست است که در تولید مقاله و ارزیابی محصولات نانو جلوتر هستیم، اما باید به این نکته توجه داشت که زیرساخت های صنعت برای جذب فناوری است. هنوز زیرساخت های نسبتاً سنتی است و گفت: نمونه ای از آن زباله است. it’s corona آمار این زباله ها در کشور بسیار بالاست و ما به آن فکر نمی کنیم و قطعا کسب و کارهای دانش بنیان می توانند به حل این مشکلات کمک کنند، اما در این زمینه موفق نبوده ایم.

دکتر ریحانه سهری در گفت وگو با ای بی اس نیوزوی با اشاره به اینکه صدور گواهینامه نانومقیاس باعث شده با بسیاری از دستگاه ها تعامل داشته باشیم، گفت: نمونه آن مخازن آب برای ذخیره آب است.

وی افزود: با گنجاندن قطعه نانو در این محصول، نیاز به صدور تاییدیه از ستاد نانو و سایر تاییدیه های مورد نیاز برای این محصول است، با وجود اینکه هیچ آژانس متولی مخزن آب در کشور وجود ندارد، اما ما این نگرانی را داریم ما تشخیص داده ایم که ملاحظات بهداشتی در مورد این محصول اعمال می شود.

سهری نمونه دیگری از این گونه محصولات را اسباب بازی و لوازم التحریر دانست و افزود: بیشتر اسباب بازی های موجود در کشور وارداتی است در حالی که هیچ نهادی متولی ارزیابی در این زمینه نیز نیست. از این رو کمیته مشترکی را در سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی با عنوان کمیته نانو تشکیل دادیم تا ادبیات نانوتکنولوژی را در این سازمان ها توسعه دهیم.

رئیس اداره استاندارد و ارزیابی محصول ستاد توسعه فناوری نانو رویکرد برخی از نهادهای مسئول را یکی از چالش های ارزیابی محصول دانست و ادامه داد: برخی نهادها بر این موضوع اصرار دارند که محصول تولیدی دارای خارجی است یا خیر. معادل. در صورتی که کالای تولید شده در داخل کشور مشابه کالای خارجی با انجام تست های ارزیابی مشخص باشد، پذیرش محصولات تولید شده در داخل کشور آسانتر است و در صورتی که متوجه شوند کالای مشابه خارجی وجود ندارد و یا محصول در حد استاندارد است. -هنر، سازمان ها اغلب این محصول را رد می کنند و گاهی ارزیابی این محصولات تا چهار سال به طول می انجامد و این زمان به معنای از بین رفتن زمان طلایی عرضه محصول است.

وی خاطرنشان کرد: بدین ترتیب در حوزه ارزیابی محصولات دانش بنیان، سازمان های متولی نظام ارزیابی، نظام ارزیابی خود را ارائه و ضوابط و مقررات خود را اصلاح می کنند. زیرا بنگاه های فناوری و دانش بنیان چالش های زیادی در این زمینه دارند و از سوی دیگر سازمان های متولی به سختی بار گواهی را به دوش می کشند.

نفوذ نانو در صنعت

سهری افزود: با این رویکرد در حوزه پتروشیمی از جمله نانوکاتالیست ها پیشرفت خوبی داشته ایم به طوری که عملکرد برخی از آنها در حد نمونه های آمریکایی است و این در حالی است که تعدادی از شرکت ها در حوزه تولید جایگاه خود را به دست آورده اند. تولید مواد اولیه در کشور و تولید مستر بچ ها که اکنون جایگزین نمونه های وارداتی شده است.

سهری با اشاره به نفوذ این فناوری در صنعت خودروسازی گفت: آینه های دید عقب خودرو با روکش های نانو، استفاده از روکش های نانو در چراغ های جلو و گرمکن صندلی خودرو از جمله دستاوردهای محققین در این زمینه بوده و در این زمینه نیز پیشرفت هایی داشته ایم. داروسازی از نمونه های آن می توان به داروی «پکلی نپ» و داروی «سینا دوکسوزوم» اشاره کرد.

رئیس اداره استاندارد و ارزیابی محصول ستاد توسعه فناوری نانو حوزه های حمل و نقل، سر جوش و استفاده در ایران خودرو را از دیگر موفقیت های کشور در توسعه نانو عنوان کرد و یادآور شد: امروز در حوزه نانو. ، به جایگاهی رسیده ایم که حوله ها و جوراب های نانو در حاشیه هستند و باید در فضای عمومی جامعه اعلام کنیم که کاربردهای نانو بسیار گسترده تر است، بنابراین اکنون پوشش های نانو برای هواپیماهای فوکر و بوئینگ هستند. تولید شده توسط یکی از شرکت های داخلی که دارای خواص ضد بخار هستند.

وی تاکید کرد: با وجود این دستاوردها راه درازی در پیش داریم. زیرا تا نفوذ کامل فناوری به صنعت راه درازی در پیش داریم. درست است که در تولید مقاله و ارزیابی محصولات نانو جلوتر هستیم، اما واضح است که زیرساخت های صنعت برای جذب فناوری همچنان زیرساخت های نسبتاً سنتی است و اگر اقتصاد نفت محور را کنار بگذاریم، تنها راه ما توسعه بنگاه هاست، آن هم فناوری و دانش بنیان است.

رویکرد زیست محیطی با محصولات دانش کشور

وی در خصوص استفاده از فناوری نانو برای کاهش مشکلات زیست محیطی تصریح کرد: به طور کلی کشورهای پیشرفته محیط زیست را یکی از مهمترین مشکلات کشور خود می دانند زیرا اتحادیه اروپا قبلاً اعلام کرده است که در سال های آینده استفاده از بنزین یورو 6 اجباری خواهد بود و سال هاست که گروه های مختلف مرتبط برای رسیدن به این هدف آماده شده اند.

سهری اضافه کرد: اما در ایران سال هاست که به مسائل زیست محیطی توجه نمی شود و به همین دلیل سال هاست که پساب های صنعتی وارد رودخانه ها می شود و ما به دلیل بی توجهی منابع طبیعی خود مانند خاک را از دست می دهیم.

سهری ضایعات محصولات پرمصرف در دوران کرونا را یکی از چالش های کشور خواند و گفت: تعداد زباله های کرونا در کشور بسیار زیاد است و فکری برای آنها نداریم. قطعاً کسب و کارهای دانش بنیان می توانند به رفع این مشکلات کمک کنند اما ما نتوانسته ایم در این زمینه موفق باشیم.

این پژوهشگر ستاد نانو، تعامل این ستاد با سازمان محیط زیست برای صدور مجوز را راهکار اصلی برای رفع این مشکل دانست و خاطرنشان کرد: اگر «نمودار تفنگ» این سازمان را بشناسیم، این تعاملات پربارتر خواهد بود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا