سید عباس حسینی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با تاکید بر اینکه از ابتدای دولت سیزدهم بحث اصلاح ساختار مالی بانک ها اعم از دولتی یا سایر بانک ها با بانک مرکزی ادامه دارد، گفت: از جمله کارهایی است که انجام شده است. که در این راستا انجام می شود، پیگیری های مکرری در خصوص دارایی های مازاد برای بانک ها برای فروش دارایی های مازاد خود انجام شده است.
حسینی تاکید کرد: این اقدامات با هماهنگی بانک مرکزی انجام می شود و تا پایان سال قطعا اتفاق خوبی در این حوزه خواهد افتاد.
صورت مالی بانک کشاورزی نشان می دهد که زیان خالص این بانک در سال 1398 معادل 289 میلیارد تومان است که در سال 1400 به سود خالص 23 میلیارد تومان رسیده است. بررسی صورت های مالی این بانک حکایت از زیان تجمعی چشمگیر 7400 میلیارد تومانی دارد.
بر اساس این گزارش، صورت های مالی 396 شرکت غیردولتی روز چهارشنبه 29 مهرماه با رعایت شفافیت منتشر و در سامانه کدال در اختیار عموم قرار گرفت که گاه حکایت از وضعیت ناگوار این شرکت ها داشت. در همین حال، زیان انباشته بانک های دولتی او چشم را به خود جلب کرد.
معاون بانک، بیمه و بنگاه های دولتی وزارت اقتصاد راهکار دولت برای مقابله با زیان انباشته بانک ها را تشریح کرد.
معاون بانکی، بیمه و بنگاه های دولتی وزارت اقتصاد با بیان اینکه تمامی اقدامات ذکر شده در بالا به بهبود وضعیت مالی بانک ها و زیان انباشته آنها کمک می کند، گفت: علاوه بر این اقداماتی در ساختار مدیریتی و مدیریتی انجام شده است. اصلاح ساختار مالی همچنین شامل اصلاح ترازنامه و صورت سود و زیان است.
وی ادامه داد: گام دوم افزایش سرمایه بانک ها است تا بتوان نسبت کفایت سرمایه آنها را افزایش داد. اقدام سوم، پیگیری و نظارت بیشتر بر تسهیلات پرداختی است تا در محل مناسب هزینه شود و منجر به عدم بازپرداخت اقساط شود. در کنار همه این اقدامات، درخواست های بانک ها از دولت را نیز پیگیری می کنیم.
همچنین زیان خالص بانک ملی در سال 1398 در مقابل 2676 میلیارد تومان در سال گذشته به 6750 میلیارد تومان رسید. طبق آخرین صورت های مالی بانک ملی، این بانک نزدیک به 70 هزار میلیارد تومان زیان انباشته داشته است. بانک مسکن نیز از زیان 1786 میلیارد تومانی در سال 1399 به سود 1750 میلیارد تومانی در سال 1400 رسید و زیان تجمعی این بانک 2400 میلیارد تومان است.
انتهای پیام
نگاهی به صورت های مالی برخی بانک ها