راهکاری برای حل مشکل تملک اراضی شمال در پروژه رشت آستارا
به گفته یکی از معاونان سابق راه آهن، وزارت راه و شهرسازی می تواند از بزرگراه در اختیار این وزارتخانه برای حل مشکل تملک اراضی کشاورزی در پروژه رشت – آستارا استفاده کند.
عباس قربان علیبک در گفتوگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به پروژه رشت – آستارا، اظهار کرد: در حال حاضر چندین اتصال به روسیه و آسیای میانه از جمله خطوط ریلی سرخس و اینچهبرون داریم که هر دو با ادعای اول تفاوت دارند. بنابراین باید به نحوه مطالعه اجزا و جزئیات سیستم توجه داشت، روش های به کار رفته در یک پروژه می تواند آن را به کلان شهر آبادان یا پروژه ای با برکت تبدیل کند.
وی خاطرنشان کرد: مشکل اینجاست که باید بدون تعصب این پروژه را به دقت بررسی کنیم و برای گزینه های مختلف وقت بگذاریم. نه اینکه فرد بخواهد از یک مشاور مشاوره بگیرد، زیرا اکثر مشاوران تحت تأثیر کارفرما هستند و بدون پرداختن به ابعاد واقعی مشکل، نظرات و طرح های منطقی را طبق دستورات خود ارائه می دهند که خوب نیست.
این پیشکسوت حمل و نقل بیان کرد: از سوی دیگر باید گزینه های مختلف این پروژه را نیز در نظر بگیریم چرا که ساخت خطوط ریلی زمان بر است و در مورد زمین شمال که بسیار سخت است هزینه بیشتری خواهد داشت. برای تملک زمین، چون ارزش زمین در این زمین افزایش می یابد، با واگذاری به حمل و نقل ریلی، بر خلاف ارزش زمین که با باز شدن بزرگراه افزایش می یابد، کاهش می یابد.
قربان علیبک ادامه داد: برای این مشکل چاره ای اندیشیدیم تا از این فرصت استفاده کنند و آن موازی بودن راه و راه آهن است. جاده محدودیت دارد و این محدوده جاده و بزرگراه متعلق به وزارت راه است و هیچکس نمی تواند تا مسافت معینی ساخت و ساز انجام دهد. بنابراین وزارت راه می تواند از این حریم استفاده کند و راه آهن بسازد. این موضوع مشکل تملک زمین در مناطقی مانند شمال که زمان بر و پرهزینه است را حل می کند. چون سال هاست در کشورهای اروپایی این کار را انجام می دهند.
وی تاکید کرد: قبل از اقدام در این گونه پروژه ها باید به آن فکر کرد و گزینه های مختلف را دید. زیرا اگر زوایای مختلف این پروژه ها دیده نشود نمی توان با اعتبار و بودجه راه به جایی برد. سرمایه ای که روسیه خواهد داد، حتی اگر به آن فکر نکرده باشیم، از اثرات مثبت پروژه برای ما می کاهد و اثرات منفی آن را افزایش می دهد.
انتهای پیام