چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

راهکارهایی برای صنعت برق برای مصرف بهینه انرژی

رئیس اتحادیه برق گفت: فعالان این صنعت با ساخت و تولید تجهیزات و ابزار کنترلی مدرن راهکارهای مناسبی برای استفاده بهینه از انرژی ارائه کرده اند.

پیام باقری در گفتگو با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما وی افزود: در تولید تجهیزات صنعت برق پیشرفت های خوبی حاصل شده است، به عنوان مثال کنتور هوشمند به عنوان یکی از مهمترین تجهیزات بهینه سازی مصرف می تواند به مصرف کننده کمک کند تا مصرف بهینه داشته باشد. ارسال هشدارهای لازم در ساعات اوج مصرف به مصرف کننده اجازه می دهد مصرف خود را بررسی و مدیریت کند.

باقری بیان کرد: نصب موتورهای جدید BLDC در تجهیزات سرمایشی (کولرهای آبی و گازی) راهکار دیگری است که می تواند تا حدودی از اتلاف انرژی جلوگیری کند، چرا که موتورهای جدید راندمان بالا و مصرف انرژی پایینی دارند.

این کارشناس صنعت برق افزود: از آنجایی که تجهیزات جدید با راندمان و راندمان بالا در حال تولید است و به مرحله تولید انبوه رسیده است، می توان با جایگزینی آنها با محصولات نسل قدیم مصرف را کاهش داد.

وی افزود: در صنایع انرژی بر مانند سیمان و پتروشیمی که بیشتر برق کشور را مصرف می کنند، اقتصاد صنعت برق باید بر اساس نظام سمت عرضه تقاضا بر اساس قانون موانع باشد به گونه ای که بخش خصوصی تولیدکنندگان بخش، سرمایه‌گذاران، صنایع بزرگ و مصرف‌کنندگان انرژی با مصرف غیرعادی می‌توانند از طریق بورس انرژی معامله کنند و بدون دخالت دولت قیمت واقعی را دریابند.

باقری گفت: پیشنهاد بخش خصوصی حذف نقش واسطه ای وزارت نیرو و تبادل انرژی با تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است.

رئیس اتحادیه برق اضافه کرد: با توجه به اینکه دولت نیروگاه های کافی دارد می تواند برق یارانه ای در اختیار مردم قرار دهد و حتی به دهک های پایین، مدارس و مساجد برق رایگان بدهد. شرکت خصوصی که باید سرمایه گذاری قابل توجهی انجام دهد باید توجیه اقتصادی هم داشته باشد.

باقری گفت: صنعت برق که در 4 دهه گذشته کاملاً به متخصصان خارجی وابسته بود، اکنون به صنعت پیشرو تبدیل شده است و بیش از 90 درصد تجهیزات برق کشور و عملیات عملیاتی آن توسط تولیدکنندگان و سازندگان ذیصلاح از بخش خصوصی تامین می شود. . .

وی افزود: امروزه صنعت برق کشور در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی پرچمدار و پیشرو است و در بسیاری از کشورهای خاورمیانه، آفریقا و آفریقا و شرق آسیا رد پای شرکت های حوزه نیرو قابل مشاهده است. در اجرای پروژه های مختلف

باقری گفت: در تمام دنیا صنعت برق صنعتی راهبردی و موثر برای توسعه اقتصادی محسوب می شود و عمدتاً توسعه این صنعت در تمامی کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه در دستور کار علاقه مندان قرار دارد.

این کارشناس صنعت برق ادامه می دهد: صنعت برق صنعتی است که در لبه های تکنولوژی پیشرفت می کند و عموماً صنعتی دانش بنیان است که بر اساس نوآوری ها و فناوری های نوین خود را تجهیز می کند و بسیاری از شرکت های این صنعت به عنوان کسب و کارهای دانش بنیان فعالیت می کنند. . که هم در سطح ملی و هم در سطح بین المللی تاثیرگذار هستند.

باقری گفت: مزیت رقابتی در تولید برخی محصولات در کشور وجود ندارد. البته ظرفیت 90 درصدی در صنعت برق کشور عدد بزرگی است اما در حال حاضر تولید برخی محصولات و کالاهای برقی توجیه اقتصادی ندارد. صنعت در داخل

وی افزود: در برخی زمینه‌ها از جمله ساخت، حمل و نقل و توزیع تجهیزات به خودکفایی صددرصدی رسیده‌ایم، اما باید در تولید، ساخت نیروگاه‌ها و تا حدودی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر توسعه بیشتری داشته باشیم.

باقری بیان کرد: البته در زمینه انرژی های تجدیدپذیر گام های خوبی برداشته شده و با حمایت ها و برنامه ریزی های ویژه ای که انجام شده و در حال اجراست، شاهد رشد چشمگیری در تولید تجهیزات مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر هستیم. .

وی افزود: توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر نه تنها کشور را از وابستگی به سوخت‌های فسیلی رها می‌کند، بلکه باعث کاهش آلودگی در کشور و در نتیجه کاهش مصرف آب، گاز و حامل‌های انرژی نیز می‌شود که همه اینها با سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر است. بخش هم در کشورهای توسعه یافته و هم در کشورهای در حال توسعه با سرعت بسیار بالایی در حال رشد است و در آینده ای نه چندان دور شاهد غلبه انرژی های تجدیدپذیر بر سوخت های فسیلی خواهیم بود.

این کارشناس صنعت برق ادامه می دهد: ساخت برخی تجهیزات در داخل امکان پذیر است اما مواد اولیه تولید برخی تجهیزات و برخی کالاهای واسطه ای همچنان از طریق واردات تامین می شود که نرخ ارز مهمی دارد.

رئیس اتحادیه برق روند جهانی توسعه انرژی های تجدیدپذیر را نشان از رشد چشمگیر آن دانست و گفت: توسعه انرژی های تجدیدپذیر در سال های گذشته توجیه اقتصادی نداشت، یعنی قیمت هر یک کیلووات ساعت برق برق تولید شده از انرژی های تجدیدپذیر و بالاتر از قیمت برق تولید شده از سوخت های فسیلی به مصرف کننده عرضه می شد.

وی افزود: اما از آنجایی که صنعت برق یک صنعت دانش بنیان و از نظر فناوری پیشرفته است، این بخش در حوزه فناوری نیز پیشرفت خوبی داشته است که منجر به کاهش قیمت تمام شده انرژی های تجدیدپذیر شده است و نیاز به توجیه اقتصادی برای آن بود. توسعه یافت البته بسیاری از کشورهای جهان از نعمت گاز و سوخت های فسیلی برای تامین برق خود از نیروگاه های حرارتی محروم هستند.

باقری گفت: در برنامه ششم توسعه قرار بود تا پایان برنامه 5000 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احداث شود یعنی 5000 مگاوات از انرژی های تجدیدپذیر تولید شود اما در پایان برنامه تقریباً 1000 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تولید شود. انرژی های تجدیدپذیر تولید خواهد شد. برق تولید شده بود، بنابراین یک توسعه جدی در منطقه بود. آواتار نداشتیم

وی افزود: اخیرا هم در قانون رفع موانع حوزه برق و هم در برنامه هفته برنامه های قابل اعتماد و گسترده ای برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر اجرا شده است.

باقری گفت: همچنین به سرمایه گذاران حوزه انرژی های تجدیدپذیر این فرصت داده شد تا برق تولیدی در بورس را بدون دخالت در روند عرضه و تقاضا به فروش برسانند، ضمن اینکه وزارت نیرو مجوز صادرات برق به کشورهای همسایه را صادر می کند. بنیانگذاران این بخش هستند که معتقدند همه اینها مشوق های خوبی برای فراهم کردن زمینه برای توسعه این صنعت است.

وی استراتژیک ترین محصول مورد استفاده در نیروگاه های خورشیدی را سلول های خورشیدی با فرآیند تولید نسبتاً پیچیده عنوان کرد و ادامه داد: در گذشته شرکت های ایرانی وارد این عرصه می شدند و آن را به صورت آماده وارد می کردند، اشتغال زایی اما اخیرا سرمایه گذاران اقدام به تولید آن کرده اند. . ، زیرا مبنای مصرف آنها در آینده بسیار گسترده خواهد بود.

وی گفت: علاوه بر این، سرمایه گذاران در بخش های دیگری مانند تولید باتری، اینورترها و سایر بخش های انرژی های تجدیدپذیر که از اجزای یک نیروگاه محسوب می شوند، سرمایه گذاری کرده اند.

باقری افزود: بومی‌سازی و تامین نیازها در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر در بخش خورشیدی همچنان نیازمند توسعه است، در حالی که در بخش انرژی بادی توربین‌های نیروگاه‌های بادی توسط مپنا تولید می‌شود، اما باید توسعه بیشتری پیدا کند. زیرا بیشتر نیروگاه های انرژی بادی توربین ها هستند بنابراین باید سرمایه گذاری بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه صادرات یکی از شاخص های توسعه یافتگی هر کشوری است و کشورهای توسعه یافته کار خود را با صادرات آغاز کردند، گفت: صادرات حوزه ای است که نه تنها بین شرکت های بخش خصوصی، بلکه بین دولت ها نیز رقابت ایجاد می کند.

باقری افزود: دولت ها به منظور حمایت و تشویق صادرکنندگان برای رقابت پذیری بیشتر و صادرات با حجم بالاتر به بازارهای هدف فکر می کنند، زیرا هر چه حجم صادرات بیشتر باشد، تاثیرات آن بر توسعه اقتصادی کشور بیشتر می شود.

این کارشناس صنعت برق گفت: در خصوص تامین محصولات، شرکت های دانش بنیان، شرکت های پیمانکاری و بخش خصوصی بسیاری در کشور فعال هستند و محصولاتی برای صنعت برق تولید می کنند و ظرفیت صادرات را دارند. منطقه ای که در اطراف آن حدود 500 میلیون نفر با تقاضای واردات بیش از یک تریلیون دلار زندگی می کنند، بنابراین تقاضا برای محصولات صنعت برق ما وجود دارد.

باقری با اشاره به اینکه در گذشته تجهیزات صنعت برق به بیش از 40 کشور دنیا صادر می شد، گفت: در حال حاضر با توجه به ظرفیت های موجود و ظرفیت های بالقوه ای که در کشور وجود دارد، سهم صادرات چندان چشمگیر نیست. زیرا با توجه به تعداد زیاد علاقمندان در حوزه صادرات و عدم تمرکز کل، فرآیند صادرات زمانبر بوده و صادرکنندگان تا حدودی بلاتکلیف هستند.

وی افزود: صنعت برق ایران از نظر تولید برق صنعتی قدرتمند است که رتبه اول منطقه و دوازدهم جهانی را دارد اما در حوزه تجهیزات و پروژه های منطقه ای رقبای جدی از کشورهایی مانند ترکیه وجود دارد. عربستان سعودی و چین.

باقری با تاکید بر اینکه صنعت برق یکی از افتخارات کشور است، گفت: کشورمان در زمینه ساخت نیروگاه یکی از کشورهای پیشرو در دنیا محسوب می شود. ما جزو 6 کشور برتر دنیا در تولید توربین نیروگاهی هستیم و می توانیم در کنار کشورهای قدرتمند تولید کننده توربین نیروگاهی قدم برداریم.

رئیس اتحادیه برق افزود: در صنعت برق با مشکل عدم تعادل برق مواجه هستیم که ناشی از عدم تعادل اقتصاد برق است چرا که صنعت برق کشور صنعتی متمرکز بر یارانه و منابع و مصارف آن است. مطابقت ندارند زیرا قیمت برق افزایش یافته است. » بالاتر از قیمت عوارض گمرکی است و همواره در بخش برق تراز اقتصادی منفی ایجاد می کند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *