به گفته یکی از اعضای اتاق بازرگانی ایران، اگر دولت به عهد خود عمل کند و تعهدات ارزی خود را در سال آینده انجام دهد، می توان انتظار داشت که در ابتدا صادرات بخش های غیرنفتی کشور 30 درصد افزایش یابد. 40 درصد در آینده فعالیت بیشتری در این زمینه صورت خواهد گرفت.
absnews
وی با بیان اینکه صادرات برخی از محصولات ایرانی به ریال انجام می شود، گفت: برخی از محصولات ما در کشورهای همسایه مشتری دارند اما معامله در این کشورها به ریال انجام می شود. اینکه انتظار داریم صادرکننده محصول را ریالی بفروشد، اما به تعهد خود به صورت ارزی عمل کند، قطعاً درست نیست.
کرمانی با اشاره به رانت ایجاد شده برای صرافی ها تصریح کرد: تا سال گذشته صرافی ها برای تامین نیاز صادرات کلبه 50 تومان می گرفتند اما امسال این رقم به 3000 تومان رسیده است که هزینه تولیدکنندگان و حضور آنها را به شدت افزایش می دهد. در بازارهای صادراتی منجر شده است. از سوی دیگر با تمرکز بر کارت های یکبار مصرف، به نظر می رسد صادرکنندگان بزرگ و صاحب نام در حال دور شدن از این حوزه هستند.
یکی از اعضای شورای نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: موضوع معافیت تکلیف ارزی علاوه بر مشکلاتی که برای صادرکنندگان ایجاد کرده، زمینه را برای استخدام صرافی ها نیز فراهم کرده است.
وی به اتاق بازرگانی ایرانیان گفت: شکی نیست که عواقبی خواهد داشت، اما امروز اقتصاد ایران به جایی رسیده است که نیاز به جراحی و در اسرع وقت دارد. پایین تر باشد علاوه بر این، دولت می تواند با اجرای برنامه های حمایتی ویژه از اقشار کم درآمد حمایت کند و با بی عدالتی از محرومیت این اقشار کم درآمد جلوگیری کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، مصطفی کرمانی گفت: یکی از دغدغه های اصلی صادرکنندگان غیرنفتی در سال های اخیر بحث فسخ تعهدات و قراردادهای ارزی است. این محدودیت باعث شده بسیاری از تولیدکنندگان دست خود را برای ورود به بازارهای صادراتی ببندند و تمایلی به حضور در این عرصه نداشته باشند.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز