مصاحبه آنا را بخوانید؛

یک فعال اقتصادی بیان کرد: اگر به فعالیت زنان بهای لازم داده شود، فرصت حضور در بسیاری از مشاغل را خواهند داشت و طبیعی است که در تجارت فرامرزی می توانند مبنای ارزآوری قرار گیرند.
گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا; امروزه زنان در بسیاری از کشورهای جهان اعم از توسعه یافته و در حال توسعه نقش مهم و موثری در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی ایفا می کنند. این سهم از کشوری به کشور دیگر بسته به محدودیت های فرهنگی، قانونی و … متفاوت است تا جایی که در کشورهای آسیایی این سهم کمتر از کشورهای اروپایی است.
موانع اشتغال زنان به مشکلات و محدودیت های اساسی اشاره دارد که حضور زنان در نیروی کار را با محدودیت های اساسی مرتبط می کند. این مشکل ریشه در عوامل مهم، موثر و طولانی مدت دارد که به راحتی قابل حل نیست. همچنین این موانع با میزان توسعه یافتگی کشورها رابطه معکوس دارند.
حتی اگر زنان در سال های اخیر شانس بیشتری برای دسترسی به بازار کار نسبت به گذشته داشته باشند. اما سهم آنها در اشتغال هنوز زیاد نیست. موانع و مشکلات مربوط به مشارکت زنان در فعالیت های جامعه ابعاد و جنبه های بسیاری دارد. بنابراین برخی از این موانع در همه جوامع و در شرایط فرهنگی متفاوت ساختاری مشابه دارند.
فرنگیز رحمانی الکامی یکی از اعضای هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفت وگو با خبرنگار آنا گفت: هیچ گونه شکاف و تفاوتی بین زنان و مردان از نظر شغل در برخی مشاغل و منزلت و منزلت وجود ندارد. موقعیت زنان و ببینند که توانایی هایشان یکسان است. حتی گاهی در عرصه های اقتصادی مانند تجارت، تولید و … به زنان بیش از مردان اعتماد می شود.
وجود تبعیض جنسیتی در مشاغل خاص
وی افزود: تبعیض جنسیتی در اکثر کشورها وجود دارد و گاهی در ایران شدیدتر است و فعالیت اقتصادی زنان را محدود می کند و زیان های اقتصادی را به دنبال دارد.
محدودیت آزادی عمل به کار زنان در عرصه های اقتصادی آسیب می زند
یکی از اعضای شورای نمایندگان اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: در برخی مشاغل، آزادی رفت و آمد، نحوه پوشش و موارد دیگر فعالیت زنان شاغل را محدود می کند. اگرچه به دلیل فرهنگ کشور محدودیت ها و محدودیت هایی وجود دارد و در مشاغل نیز رعایت می شود. اما محدودیت آزادی کار مشکل دیگری است که به کار زنان در عرصه های اجتماعی و اقتصادی آسیب می رساند.
زنان در تجارت بیشتر از مردان مورد اعتماد هستند
وی در پاسخ به این سوال که چه روشی را در فعالیت اقتصادی در پیش گرفت که به موفقیت حرفه ای او کمک کرد، گفت: پس از 30 سال تجربه موفق در تدریس و مدیریت مدرسه، رشته بازرگانی را برای ادامه کار انتخاب کرد. از آنجایی که من در یک پست مرزی زندگی می کنم، کسب و کار خود را در 50 سالگی شروع کردم. در برخی موارد، زنان در این حرفه از اعتماد به نفس بیشتری نسبت به مردان برخوردار هستند و جامعه تجاری سرمایه خود را راحتتر به ما میرساند.
عضو کمیته صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی گیلان گفت: در کار تجارت فرامرزی محدودیت هایی که از نظر برخی تندروها در کشور وجود دارد در بین اعراب جایی ندارد و کار در پیش رفتن. به آرامی انجام می شود
رابطه مستقیم بین نرخ بیکاری زنان و کاهش مشارکت آنان در عرصه های اقتصادی
وی کاهش مشارکت زنان در عرصه های اقتصادی را قطعا نقش موثری در افزایش نرخ بیکاری آنان ایفا می کند و تصریح کرد: علاوه بر محدودیت های اجتماعی، در بسیاری از مواقع خانواده ها می توانند فعالیت زنان را برای مشاغل مختلف محدود کنند، در حالی که زنان می توانند به موازات آن کار کنند. در کنار مردان در بسیاری از مشاغل
فعالیت تجاری زنان اساس ارزهای کشور است
عضو هیأت نمایندگی اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: اگر به کار زنان بهای لازم داده شود، فرصت اشتغال در بسیاری از مشاغل را خواهند داشت و طبیعی است که در موارد متقابل می توانند مبنای ارز قرار گیرند. تجارت مرزی
زنان باید بدانند که هرگز نباید خودداری کنند
وی در پاسخ به این سوال که چه توصیه هایی برای ورود زنان به عرصه کار و فعالیت اقتصادی دارد، گفت: زنان باید بدانند که هرگز نباید به عقب بروند، باید جایگاه واقعی زنان و توانایی های آنها به نمایش گذاشته شود. زنان علاوه بر ظرفیت عاطفی بسیار، از ظرفیت بالایی برای پذیرش مسئولیت ها و انجام کارها به ویژه در بخش اقتصادی برخوردارند.
رحمانی الکامی با بیان اینکه دو سال متوالی صادرکننده نمونه کشور بوده است، تصریح کرد: پس از کسب چندین سال تجربه در عرصه بازرگانی، این تجربه را به پسرم منتقل کردم و دخترم نیز به شغل تجاری مشغول است. در کنار من