رابطه جدی بین حرفه آموزی و اشتغال و اقتصاد/ فقدان مهارت کافی اساس بیکاری است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، با عنایت به مشکلات متعدد در حوزه اشتغال و همچنین وجود تعداد زیادی از کارگران آموزش ندیده و تحصیل نکرده و البته فارغ التحصیلان دانشگاهی، ضروری است کشور بحث در مورد آموزش های تخصصی که منجر به ایجاد شغل می شود. یکی از مهم ترین سوالات است. مشکلی که وجود دارد این است که طبق آمار سازمان فنی و حرفه ای تقریبا 50 درصد دانشجویان واجد شرایط جذب بازار کار می شوند.
یکی از ابزارهای مهم آموزش پرسنل، دپارتمان آموزش فنی و حرفه ای است که با ارائه مهارت های درجه یک دانش آموزان را برای ورود به دنیای تجارت آماده می کند. از آنجایی که تحولات دنیای تجارت و بازار صنعتی و همچنین سطح الزامات و مهارت ها تغییر کرده است، لازم است با آموزش های حرفه ای به روز به این تغییرات پاسخ داده شود.
* آموزش حرفه ای ابزار توسعه کشور است
مهرداد عظیمی رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز با تاکید بر اینکه حرفه آموزی ابزاری برای پیشرفت کشور است، اظهار داشت: ارتقای آموزش فنی و حرفه ای راهی برای ایجاد سرمایه انسانی و تقویت رشد اقتصادی.
وی فقدان مهارت های مورد نیاز هر کشور را دلیل بیکاری عنوان کرد و گفت: سرمایه گذاری در مهارت آموزی یک ملت از طریق حرفه آموزی یکی از مولفه های مهم توسعه سرمایه انسانی است. برخی از جوامع آموزش فنی و حرفه ای را بی اهمیت می دانند که باعث شده افراد بیشتری به دانشگاه بروند و در نهایت منجر به بیکاری نیروی کار یک کشور شده است. توسعه سرمایه انسانی با بنیادی سازی آموزش حرفه ای امکان پذیر است.
به گزارش ای بی اس نیوز، آموزش برای کسب مهارت های مرتبط با شغل ضروری است. آموزش مهارت های نیروی انسانی برای ورود به بازار کار را آموزش شغلی می گویند. با آموزش مهارت های حرفه ای و تخصصی به نیروی انسانی و تشویق آنها به کار و تعهد می توان مشکلات اقتصادی را کاهش داد.
دبیر شورای عالی آموزش فنی،حرفه ای و حرفه ای، توسعه سرمایه انسانی را با بنیادی سازی حرفه آموزی میسر دانست و گفت: جوامع باید آموزش های فنی و حرفه ای را با هدف یافتن راه حل های پایدار برای خودباوری در فنی ارتقا دهند. و زمینه های حرفه ای آموزش. نیاز به ایجاد اعتماد به نفس ریشه در موفقیت های کشورهایی دارد که بر آموزش فنی و حرفه ای به عنوان ابزاری برای کسب مهارت های مهم صنعتی تاکید دارند.
* رابطه جدی بین حرفه آموزی، اشتغال و اقتصاد
به گزارش ای بی اس نیوز، فقدان مهارت در سال های اخیر بسیاری از فارغ التحصیلان را به پیوستن به صف بیکاران سوق داده است. در واقع این فقدان مهارت باعث می شود افراد جذابیتی برای بازار کار نداشته باشند. سالانه حدود یک میلیون فارغ التحصیل به عنوان جویای کار وارد بازار کار می شوند. علت مهم این مشکل، فرهنگ غلط آکادمیک گرایی در بین جوانان است. البته شرایط بسیار آسان ورود به دانشگاه و توسعه نظام آموزش عالی نیز به گسترش این طرز تفکر دامن زده است.
متأسفانه در اکثر خانواده ها شرایط به گونه ای است که ورود به دانشگاه به کسب مهارت ارجحیت دارد. حتی اگر این ترجیح باعث شود که مردم بیکار بمانند. فرهنگ تحصیلات دانشگاهی بدون توجه به استعدادهای تک تک اعضای خانواده به تدریج باعث می شود که اهمیت کسب مهارت فراموش شود و جوانان را در ورود به بازار کار ضعیف کند.
وی با تاکید بر ارتباط جدی حرفه آموزی، اشتغال و اقتصاد گفت: در کشور ما به دلیل قدردانی از فارغ التحصیلان دانشگاهی، نوعی بدبینی نسبت به تربیت حرفه ای ایجاد کرده اند، اما فراگیری آموزش حرفه ای توسط جوانان است. یک ضرورت موفقیت در زندگی فردی و اجتماعی شامل حل معضل بیکاری است و تا زمانی که پیوند جدی بین آموزش حرفه ای، اقتصاد و اشتغال حل نشود، شاهد اقتصاد ناپایدار و تعداد زیادی بیکار خواهیم بود.
* اعتماد به نفس و آگاهی از توانایی ها و استعدادهای خود برای ارتقای مهارت ها لازم است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توسعه مهارت های فنی و پیگیری نوآوری و نوآوری، افزود: نیاز به ارتقای مهارت، خودباوری و خودآگاهی از توانایی های فردی است. و استعدادها و هم افزایی دستگاه های اجرایی. نقش مهمی در توسعه مهارت ها و ایجاد فرصت های شغلی و کارآفرینی جدید دارد.
absnews