رئیس موسسه اطلاعات: من دعایی را قیصر روحانیت ایران می دانم
محمدحسین صفار هرندی او یکی دیگر از رئیسان این مجلس بود. گفت: علاقه من به اموات به قبل از انقلاب برمی گردد. در زمانی که عناصر مارکسیست کارخانه عمومی را تصرف کرده بودند و می خواستند آن را به کمون خود تبدیل کنند و سپس به جاهای دیگر تعمیم دهند.
صالحی ادامه داد: دومین ویژگی نماز قناعت و ساده زیستی بود. ما در سه دسته رهبران جمهوری اسلامی هستیم. اول، کسانی که زندگی اشرافی و تجملی دارند. دوم آنهایی که دارای زندگی بالا و متوسط هستند، یعنی کادرهایی که صدای طبقات پایین جامعه را می شنوند اما آنها را درک نمی کنند. سوم، کارمندان دولتی که زندگی ساده و رضایت بخشی دارند. نماز جزء دسته سوم بود.
نماینده مقام معظم رهبری در موسسه اطلاعات گفت: نکته سوم طهارت است. کارمندان دولت در جمهوری اسلامی چند دسته هستند. اول کسانی که از اموال بیت المال سوء استفاده می کنند. دوم، مدیرانی که سوء استفاده نمی کنند اما نسبت به بیت المال سخت گیر نیستند و از بیت المال چشم پوشی می کنند. متأسفانه این امر در بین مسئولان امر رایج است. ثالثاً پاکدامنی که در مالکیت گنج سخت می گیرند که دعایی در این دسته آخر بود.
در شروع مراسم فرشاد مهدی پور معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد با تجلیل از تواضع مرحوم دعایی و جانشین وی در موسسه اطلاعات گفت: با حکم حکیمانه رهبرانقلاب، سید عباس صالحی رئیس موسسه اطلاعات و مدیرعاملی شد. روزنامه سابق.»
در دوران تبعید، از رسولان امام بود
صفار هرندی گفت: به من می گفت من در کیهان هستم، ما در کیهان و اطلاعاتی مثل لاله و لادن هستیم، اگر از هم جدا شویم هر دو می میریم. او یک گاوصندوق داشت. او به من گفت چرا اطلاعات مقاله را نمی دهی؟ گفتم اگر بتوانم آن را به کیهان که سال ها سردبیرش بودم می دهم. گفت خوب چه اشکالی دارد که به ما اطلاعات بدهیم و آنجا؟
اسماعیلی ادامه داد: همچنین در نماز جمعه تداوم زیادی وجود داشت و کمتر نماز جمعه ای بود که آقای دعایی در آن متواضعانه حضور نداشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آنچه باعث ماندگاری نماز شد، وفای به عهد با امام خمینی (ره) تا پایان عمر بود. دعایی هیچ گاه ولایت را رها نکرد و در راه انقلاب اسلامی ثابت قدم بود. حوادث زیادی در راه نماز پیش آمد و او را آزمود، اما دستور والی را اطاعت کرد و آن را مقدم بر نظر شخصی خود دانست. خیلی ها بودند که داستان کشتی داشتند اما نتوانستند آن را تمام کنند.
وی افزود: یکی دیگر از ویژگی های نماز که در پیام رهبری ذکر شده است، ثبات و وفاداری در رفاقت و دوستی است. سه نوع دوستی وجود دارد. دوستی سودمند، دوستی سیاسی و جناحی و دوستی انسان دوستانه. دوستی نماز سومین نوع دوستی بود. من دعای وفاداری در دوستی را قیصر روحانیت ایران می دانم. دوستی او فارغ از هرگونه وابستگی سیاسی بود.
صالحی افزود: رهبر معظم انقلاب به دلیل همراهی طولانی مدت با آن مرحوم و درایت ایشان در شناخت مردم، تصویر کاملی از مرحوم دعایی در این دو پیام ارائه کرده اند. با توجه به تسلط حضرت آقا در کلام و انتخاب و پرهیز از غلو; از چهار جهت به آقای دعایی نزدیک شدند.
صالحی ادامه داد: دعای خضوعی بود. تواضع سه نوع است. یکی فروتنی متظاهرانه و افراد فریبکار است. دوم خضوع اجباری یعنی به اجبار و تکلیف خضوع می کند و سوم خضوع فطری و بزرگوار است که خشوع نماز از دسته آخر بود.
هر روز به دفتر مدیریت می آمد
وی گفت: رهبر معظم انقلاب برای مرحوم دعایی 10 خصلت برشمردند و در پیام دوم به آقای دعایی سخنان خوبی دادند که شامل همه این صفات است که من به برخی از این صفات اشاره می کنم. ” اولین ویژگی سلامت روح است. انسان ها از این نظر به 4 گروه تقسیم می شوند. دل های منافق، منافق، تاریک و روشن. نماز مثل آب پاک و زلال و شفاف بود.
در ادامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر تواضع مرحوم دعایی گفت: آخرین باری که ایشان را در یکی از همین جلسات دیدم. طبق معمول و با تواضع ذاتی خود در ردیف های آخر اتاق نشستند که به درخواست من به ردیف اول آمدند.
در این مراسم ایمان خورشیدی مدیرکل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان ادبیات فارسی مصطفی کواکبیان نماینده سابق مجلس محمد مهدی فرقانی رئیس سابق دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی محمد جواد حجتی کرمانی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، سعید محمددبیر شورای عالی مناطق آزاد صنعتی و ویژه اقتصادی: محمدعلی وکیلی مدیرمسئول روزنامه ابتکار سید علی موسوی گرمارودی شاعر آیینی، حمیدرضا نوربخش خواننده و کارگردان Maison de la Musique و حسین شریعتمداری مدیر کل روزنامه کیهان حضور داشت.
محمدمهدی اسماعیلی وی افزود: ایشان صفات خوبی داشتند و همه از آن می گفتند، اما نکته مهم اعتقاد ایشان به نهضت امام خمینی(ره) است. امام در سالهای تبعید در نجف حواریانی داشتند که عاشقانه نزد ایشان ماندند از جمله مرحوم دعایی. دعا از نظر تقدم در دعوا ستودنی و قابل احترام است.
وی ادامه داد: قرار شد من و دیگران به آن کارخانه برویم و جلوی آن را بگیریم. مرحوم دعایی هم از طرف امام آمده بود تا آنجا مستقر شود. حضرت آیت الله خامنه ای نیز حضور داشتند. جالب اینجاست که دعایی که به تعصب این چپها میپرداخت، چنان با منطق و شجاعت صحبت میکرد که کاغذ کاملاً چرخید. یعنی خیلی از این کارگران چپ یکی دو روز بعد پشت سر آیت الله خامنه ای نماز خواندند و مشکل ختم به خیر شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ای بی اس نیوز، سیدعباس صالحی وی صبح امروز سه شنبه ۲۴ خردادماه در مراسم یادبود آن مرحوم که در تالار وحدت برگزار شد، گفت: شخصیت نماز را با دو پیام می توان شناخت. اول پیام رهبر معظم انقلاب برای درگذشت ایشان و دوم پیامی که ایشان برای انتصاب آقای دعایی به جانشینی ایشان صادر کردند.
وی افزود: به ولایت وفادار بود. هر روز روزنامه را می آورد و نسخه ای را به حضرت آقا یا دفتر ایشان می رساند. به نظر من این یعنی پایبند به عهدی که با حضرت آقا بسته است.